Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:54 17.06.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема Голяма трагедия в Берлин!нови  
Автор Phillip (ван Ромпой)
Публикувано28.07.14 20:11

То в последно време лошите новини край нямат!

Практически на всеки 20 мин. там се краде колело! Не знам каква е тази тъжна статистика у нас, но съм сигурен, че дори и в това отношение сме далече зад западняците.

Замислих се кое е най-идиотското и безсмислено престъпление към личната собственост. Като трябва да се вземат предвид сложни социално-психологически и икономически фактори.
Крайният бедняк краде храна, за да се нахрани или пиене, за да се напие. Или съответно паричната им равностойност.
Някои крадат кабели, хем да се нахранят, хем омразен за тях квартал да остане без ток, достатъчен смисъл.
Други крадат коли, бижута и лаптопи, за да забогатеят. Тук вече изниква и конфликтният въпрос: А законно ли са спечелени парите от собственика, особено за закупуването на по-качествените обекти на престъплението? Малко се получава т.нар. "синдром на Робин Худ", ама карай.

Обаче кражбата на велосипед (изключая гъзарските модели с 4 цифрени цени в евро и нагоре) е възможно най-гадното, най-безсмислено и направо идиотско престъпление към личната собственост!

Тема Re: Голяма трагедия в Берлин!нови [re: Phillip]  
Автор PYTnik (Оня)
Публикувано28.07.14 20:21

Не е само в Берлин, и американците са притеснени от кражби на спътникови сателити

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано28.07.14 20:26

Западняците не крадат и дори никога не се опитват да минат тънко. Това е казвано в този форум от хора, които ги разбират нещата. Значи крадците са българи или в краен случай - други източноевропейци. Сигурна съм обаче, че берлинската полиция ги е изловила до един и сега са в затвора. Само тука се разхождат на свобода.

Колкото до същината на поста ти, не съм съгласна. Колелото е класически обект на кражба от памтивека. То е наследник на коня* както в основната си функция, така и в кражбите, а стойките за колела са наследник на коневръза. Предполагам, че начинаещите крадци започват с колела, докато се усъвършенстват достатъчно за коли, апартаменти и кой в каквото ще се специализира по-нататък.

*Това, че конят е класически обект на кражба, личи от факта, че има специална дума "конекрадец", докато за другите специализации на крадците няма такива класически думи. "Джебчия" е късен турцизъм, а "автокрадец" е с още по-късен произход по подобие на "конекрадец".

Редактирано от MupaM на 28.07.14 20:37.

Тема Re: Голяма трагедия в Берлин!нови [re: PYTnik]  
Автор Lucky Eva (независима)
Публикувано28.07.14 20:28

Трябва да те информирам, че китайците действат на малки групи, от по 5 милиона.

Китайската армия: малки групи по 5 милиона със свръхмодерно оръжие

Тема Re: Голяма трагедия в Берлин!нови [re: MupaM]  
Автор PYTnik (Оня)
Публикувано28.07.14 20:34

Западняците не крадат и дори никога не се опитват да минат тънко

Стига бе, не крадат колелета искаш да кажеш или?

Тема Re: Голяма трагедия в Берлин!нови [re: MupaM]  
Автор UnicaDonna (Заядница)
Публикувано28.07.14 20:34

Мира, оценявам иронията ти и в повечето случаи тя е оправдана. В този сигурно също, но е също така сигурно, че поне половината от тези кражби са наистина дело на ...наши и подобни на наши хора. Бъди сигурна.

Даже сега като се замисля...може и канал да има към България и Румъния. Крадени колела, които тук се продават.

Още по-нататък отивам - напоследък разбрах, че един човек получава мотори от СН и тук ги продава...досега мислех, че иде реч за нещо законно..но този пост ме кара да се питам дали е така...

Според мен!

Тема Re: Голяма трагедия в Берлин!нови [re: UnicaDonna]  
Автор Lucky Eva (независима)
Публикувано28.07.14 20:37

Що пък да не си ги препродават и в Германия?

Тема Re: Голяма трагедия в Берлин!нови [re: Lucky Eva]  
Автор UnicaDonna (Заядница)
Публикувано28.07.14 20:39

Може, разбира се, но в Германия трябва да ги препродават на НЕМЦИ. Те не са чак толкова тъпи, колкото изглеждат на пръв поглед!

(Само майтап е, да не ми се разсърдят някои хора!)

Според мен!

Тема Re: Голяма трагедия в Берлин! [re: Lucky Eva]  
Автор PYTnik (Оня)
Публикувано28.07.14 20:39

"Китайската армия: малки групи по 5 милиона със свръхмодерно оръжие "

Брех много са, как ще ги ровим толкова много народ?

Автор c@t ()
Публикувано28.07.14 20:52

Хаха ти се майтапиш.

На мен са ми крадени 2 колелета, преживява се тази трагедия.

Едното ми колело е крадено от пред входната ми врата.

Второто е крадено от съседния град.
В началото ходех на работа с влак и после с байка.
На 2рата седмица на едно кръстовище един от тамошните селяни реши да не ми даде полаганото ми предимство и ме блъсна с мерцедеса си. Аз обаче вместо да падна от колелото, вдигнах краката от педалите, колата блъсна колелото изпод мен а аз скочих на предния капак.
Нищо ми нямаше, но колелото ми беше сгънато.

Избутах го на тротоара, извиках полиция, взеха данните, а аз заключих байка до близкото айс кафе на ъгъла.
След 2 дни бяха го откраднали.
Не зннам как са го носили, аз едва го бутах, тъй като предната капла беше силно огъната.

Третото ми колело се опитаха да го крадат, но не са успели да разбият ключа.
Затова ми бяха наритали задната капла. Занесох го на поправка, но мисля да го продавам и да си купя друго. Или да си открадна, имам огромна градинска ножица, която реже без да се налага да съм яка Майтапя се, но ножицата наистина я имам

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.