Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:30 15.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Декларация 7нови  
Автор ariel$$ (рекордьор)
Публикувано30.06.14 20:24

Здравейте,
Не съм писала от сума време, ама то не ми е и до писане. През септември 2012 аптеката ми фалира. Въобще не знаех, че щом ще се осигурявам сама трябва да подам декларация 7. Заминах за Франция. Пристигам си януари 2013 с желания да си оправя плащанията и ми съставиха акт. Миналата седмица майка ми е получила писмо да отида и да си взема наказателното постановление. В нета пише, че глобата е от 500 до 1000 лева.
Някой да има опит?

Тема Re: Декларация 7 [re: ariel$$]  
Автор farmer (същия:))
Публикувано30.06.14 22:54

Що се върна?

Доматите не се ядат с коловете,на тиквите не се ядат листата-личен опит

Тема Re: Декларация 7нови [re: farmer]  
Публикувано30.06.14 23:10

Аз въобще не подозирах, че такава декларация съществува.
Върнах се за нова година и рекох да си платя задълженията. Български гражданин съм все пак.

Тема Re: Декларация 7нови [re: ariel$$]  
Автор urata (юрата)
Публикувано30.06.14 23:56

нямам опит, мога само да ти обясня защо така се е получило, тази декларация 7 е още някъде от 2009 - 2010 струва ми се ако не и по рано... Та тя се подава от лица нямащи доходи, но се предполага че ще ползват здравната ни система/всъщност никой не те пита дали ще я ползваш/ и за да нямат прекъсване на здравно-осигурителните права се подава тази декларация 7 и внасяш по 16.80 месечно. Друг е въпросът че ако наистина си без доходи дори и тези 16.80 от къде ще ги намериш... И тъй като си била собственик на фирма и си била регистрирана като самоосигуряващ се, вече те следят какво става с вноските ти. Ако си беше само обикновен гражданин може да си откараш без здравни вноски доста време

Тема Re: Декларация 7нови [re: ariel$$]  
Автор hubavka69-110043 (тиква, бе)
Публикувано01.07.14 07:56

Трябва да видиш дали не е изтекла давност.

Най обичам да чета, ама не мога.

Тема е кво ти пука за 1000 леванови [re: ariel$$]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано01.07.14 08:15

у франция нали толкова правите до обед. плащай ги и си свиркай

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: е кво ти пука за 1000 леванови [re: zaphod]  
Публикувано01.07.14 10:14

Дори за Франция 250 евро са много пари.
ОК, разбирам да ме глобят с 50 лева. В нарушение съм, но не е било умишлено. Аз не съм в системата. Откъде можеше да ми дойде на ума, че трябва да подам тази декларация до 25 число на месеца, в който е настъпила промяната. Не е ли видно, че щом сама се осигурявам, значи нямам договор!
Във Франция получавам или мейл или смс за всяка административна глупост.

Тема Re: Декларация 7нови [re: urata]  
Публикувано01.07.14 10:18

Да, изясни ми се в последствие, но аз бях управител на аптеката, а не собственик на фирмата. Глобяват ме в качеството на редови гражданин, а не на собственик на фирма.
Сега въпросът ми е дали ако се скатая две години, ще изтече давността или пък ще ми ги удържат от вноските, които внасям, за да се самоосигурявам, ще текат ли лихви и въобще какво може да се направи.

Тема във франция колко е глобата за същото?нови [re: ariel$$]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано01.07.14 10:24

не ми казвай че е 25 евро. от сравнително запознати хора всъщност съм чувал че във франция бюрокрацията е мнго по-зле от нашата.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: във франция колко е глобата за същото?нови [re: zaphod]  
Публикувано01.07.14 11:34

На първо място няма да го допуснат. Ще те известят или с мейл или със смс, че имаш да подаваш такава декларация - ако е по пощата в срок до еди кога си, а ако е компютърно - до еди кога си. След това всеки ден ще ти напомнят колко дена ти остават и какви са санкциите. Никой не те оставя да тънеш в неизвестност.
Освен това се предполага, че безработният няма доходи и не му трупясват глоба в размер на една средна заплата, в случая от 1600 евро, щото толкова е средната заплата тук. И въобще не се очаква от един човек без доходи да си плаща осигуровките и т.н и т.н. Нямаш си на идея колко е стабилна социалната им система. Чак ме дразни понякога!
Да, Франция съвсем не е идеалното място, но макар и чужденка, никога не съм се чувствала умишлено изцакана, така както се чувствам в Бг. Честно да ти кажа пияна да бях карала, по-малка щеше да е глобата!
Преди две седмици споделих с личната си съветничка в Бюрото по труда, че не знам какво да оставя в СВ и какво да махна и бих искала някой да ме ориентира в ситуацията. Днес имам среща със специален съветник, който е компетентен по тези въпроси. Ти да си чувал в Бг безработните да имат съветник? Този съветник ще си загуби днес 3 часа с мене.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.