Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:47 28.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Дерматолози против честия душнови  
Автор Ecнaф ()
Публикувано07.06.13 18:34

Какво мислите за това? (

)

На честия душ се противопоставят както дерматолозите, така и еколозите. Cleansing reduction отрича всекидневното вземане на душ, като тази процедура се препоръчва само веднъж или два пъти на всеки седем дни. Целта на намаляването на къпането е да се запазят от отмиване естествените масла на кожата и косата.

Тема Re: Дерматолози против честия душнови [re: Ecнaф]  
Автор Kи. (не позна)
Публикувано07.06.13 18:37

да се запазят от отмиване естествените масла на кожата и косата
...бих добавила и естествените миризми

Аз казвам-ужас!

Тема Re: Дерматолози против честия душнови [re: Kи.]  
Автор Ecнaф ()
Публикувано07.06.13 18:47

ама кучетата напр. не ги къпем често точно по тази причина, естествените масла.

Автор 4ycмивkи (4миви)
Публикувано07.06.13 18:52

И фризьорки даже, се обявяват, но против 2-3 пъти с шампонан.
И всеки ден се къпи, но само се поливай, но не и с химия постоянно.
Т.е. - мий тялото, но не и косата.
Дефинирай - душ.
Не е добре за кожата - всеки ден химия по нея.
Инак и по 5 пъти на ден си стой под душа.
...........
Мое мнение.

Автор Kи. (не позна)
Публикувано07.06.13 18:53

Знам,и за котките се отнася...но аз не бих могла с един душ седмично...

Автор пopyчиkPжeвckий (същият)
Публикувано07.06.13 18:57

Да, гласът на абата се мажеше също като грес. Той изгледа всички подред и попита:

— Къде са?

Всички (без телето, макар и то да беше там) отговориха:

— На гърба на кравата.

След известни уточнения се разбра, че абатът пита за двете вещици, които се спуснали от небето с кръгла метла.

— Подобно нещо в нашия край не е имало! — прекръсти се той. — По една вещица на метла — да, но по двойки — никога! — прекръсти се два пъти той.

Според него, това очевидно нарушение на традициите се дължало на къпането. Тайно или явно, къпането било смъртен грях! И опасно за здравето: кожата изтънявана и разните болести влизали направо в човека. И понеже Вихър и Вихра не смогнаха да изкажат мнението си, а Пезънт успя само да вметне три пъти „да-да-да“, той продължи:

— Къде са рогът и опашката на кравата?

Пезънт подробно обясни.

От подробностите на обяснението най-слисано изглеждаше телето (макар по-късно и Вихра да твърдеше, че била доста слисана), понеже на горкото теле и през ум не му беше минавало, че има такава майка!

— Крава! — завърши Пезънт. — Кравата нали е просто добиче и не разумява, дето от къпането кожата изтънява и болестта влиза направо вътре, взе че се бухна оня ден в реката! И оттогава се разболя. Ето, окапа й опашката, единият рог, а след време може и друго да й окапе…

Абатът беше потресен от загубата.

— Значи не става за ядене! Ами телето?

Пезънт размаха ръце.

— Нали знаеш: като теле пред майка си — първо то се шльопна във водата.

"Руфо червенокосия"
И. Мариновски

Тема Re: Дерматолози против честия душнови [re: Kи.]  
Автор УниKaлнaтa (Заядница)
Публикувано07.06.13 19:00

...бих добавила и естествените миризми
Аз казвам-ужас!

Аз лично никога не съм си мила главата по-често от веднъж седмично. Фризьорки са ми го казвали. А на седмия ден косата ми изглежда като на колежките ми - на втория.

Една коса, колкото по-често се мие - толкова повече се омазнява. Дори една приятелка преди време, която се оплакваше от омазняване на косата (мита ежедневно), започна да я мие първо на два дни, после на три, после на четири...гледаше да не се показва много, защото наистина отначало ефектът беше не особено естетичен, но в края на процеса НАИСТИНА вече можеше да издържи 4-5 дни, без да стане мазна.

Миенето няма да коментирам, но относно миризмите - някои ги имат, а някои - не. Природа!

Общо взето - може би е време наистина да се замислим малко за майката природа. Примерно - къде и защо е сложила косми и пр...Дали голите момичешки пъпове и тесните момчешки гащи наистина не са вредни...

Обаче англичаните ще берат ядове от сапуно-шампоанопроизводителите!!

... СПОРЕД МЕН!!

Автор 4ycмивkи (4миви)
Публикувано07.06.13 19:05

Душа, съпроводен с химия....шампоани и т.н.
За животните е друго - там е съвсем друго.
........
Всяка фризьорка ще ти каже да не си миеш косата мн често със шампоан.

Инак - цял ден си стой под душа, ама после хи-хихихи

Прави са.

Автор esti ()
Публикувано07.06.13 19:08

Да бе, пак някой е решил да си търси оправдание за мърлящината.

Целта на намаляването на къпането е да се запазят от отмиване естествените масла на кожата и косата.

Точно задържането и наслояването на тези естествени масла са идеална среда за развитие на бактериални инфекции, запушване на пори, акнета и пр. полезни за здравето неща.

Тема Re: Дерматолози против честия душнови [re: УниKaлнaтa]  
Автор Kи. (не позна)
Публикувано07.06.13 19:09

2 дена след измиването ,косата е прашясала,наЙ-малкото...Аз си я мия когато си искам,боядисвам я на 3 седмици ,гъста и лъскава ми е,нямам проблеми.Всеки да си се хигиенизира както си иска.Виж,ако наистина вредя на природата,бих се замислила за промяна някаква...но не и да спра да се къпя....Чисти дрехи всеки ден,върху мръсно тяло

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.