Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:37 15.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Турциянови  
Автор тopбa ()
Публикувано01.06.13 19:27

Независимо че из медиите се говори за "протест против застрояване на парк в Истанбул", това, което става при комшиите, си е жив пуч.
Ердоган ислямизира с бързи темпове не само държавата си, ами и турската общност в Германия, която е най голяма.
Преди малко чух един младеж турчин да казва, че той не иска ислямизация, а демокрация.
Има загинали и наранени хора при демонстрациите, полицията действа по-остро, отколкото изисква ситуацията, наложена е цензура на изходящата информация.

Ха сега де?
Да им повярвам ли на турците, че не искат ислям и ще стават европейци, или да си ми остане съмнението?

Тема Re: Турциянови [re: тopбa]  
Автор dnaunseq (стар клубар)
Публикувано01.06.13 19:49

Реконструкцията на Таксим е като взривяването на мавзолея. А пък Ердоган си го каза - когато опозицията няма добре разработени програми за развитие на страната, тя прибягва до популизъм. Това е на пръв поглед от медийни впечатления, а за по-подробна картина човек трябва да е запознат с финансовите и икономическите процеси в страната, което е трудно да се направи от неспециалист.

Автор уф (терореро)
Публикувано01.06.13 20:00

Нещо бъркаш световете и понятията или...
Вярата няма общо с хората, хората си ходят с вярата..., та отговори си на въпроса и самичка.
Дали си беден или богат това няма общо с вярата, дали си там или тук... дали този те управлява или онзи.
Когато ние скачахме на Орлов мост това имаше ли общо с Христа? В православие или католицизъм, или вероятно протестанство?

Тема Re: Турциянови [re: уф]  
Автор тopбa ()
Публикувано01.06.13 20:16

не съм и съгласна, че хората и вярата нямат нищо общо.
освен това аз не говоря за вяра, а за религия, има разлика. а когато религията е ислям, това пък е нещо съвсем друго.
и съм го обяснила в началото.
ако демонстрациите са против ислямизацията на турция, значи почвам да симпатизирам на обикновените турци, дори да са вярващи.
ако са просто заради някакъв парк - дреме ми.

Тема Re: Турциянови [re: dnaunseq]  
Автор тopбa ()
Публикувано01.06.13 20:20

ердоган ми е адски противен. каквото и да каже или да е казал, ми минава покрай ушите.
управлява доста отдавна, не направи нищо по кюрдския въпрос, обезглави висшия военен елит, затвори устите на журналистите.
и кадъната му се явява на светски събития с фередже, демонстративно.
а иначе за всички процеси, които текат там, не съм запозната. само знам, че е дива ориенталска държава. или поне това, което съм видяла с очите си.

Автор ПЪTниka (Оня)
Публикувано01.06.13 20:24

Освен което Уф ти казва, прочети и темата на Скромния...в трета световна война сме и исляма ще победи Европа. Но ние не сме в Европа щото тя не ни приема.
Та нас това не ни засяга, нас никой не ни иска.
Нашата Европа, която през всичките години ни е отреждала място тоалетна.
Не, няма да рева с теб за нея!
На нас ни е нужна единствено само Свобода и ще сме много повече от Турция и Европа взети заедно.
Това би трябвало да те вълнува, а не Европа и Турция, особено пък Турция.

При комшиите има пуч, а у нас цирк!

Такъв ни е квартала...

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Редактирано от ПЪTниka на 01.06.13 20:25.

Тема Re: Турциянови [re: ПЪTниka]  
Автор тopбa ()
Публикувано01.06.13 20:28

за нас изобщо не ми се почва разговор.
избрахме поредните циркаджии, които да ни управляват още 4 години и се кротнахме.
на никого не му пука за народа и той си гине. прост, болен, беден.
много искам да избягам нанякъде, но съм стара вече, а трудно се приспособявам.
много ми е жално за българите.

Автор Ecнaф ()
Публикувано01.06.13 20:38

Не съм се интересувал особено какво става в Турция, но преди малко ми шернаха това:

Доколкото разбирам, нещо са протестирали срещу строежа на мол на мястото на някакъв парк. Ами... праавилно, аман от тия молове.
Във фейсбук групата е с много снимки, напр. от Таксим (това сигурно е някакъв площад):

а това пък било в Anatolia, Gaziantep

Редактирано от Ecнaф на 01.06.13 20:52.

Автор уф (терореро)
Публикувано01.06.13 20:39

Торба, нещо много заби, ама наистина... Един въпрос, ако може...
Как може човек, израснал в ислямско общество да протестира срещу него, защото май не те разбрах?
Тотално ми се изгуби.
Кой протестира? Католическото общество? Православното общество?
Нещо се бъгна...
Кое общество протестира...

Автор suleymanpasha (dionis)
Публикувано01.06.13 21:42

още една снимка

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.