Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:33 14.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Възможно ли е това?нови  
Автор Lira Emerald (LIRA..)
Публикувано26.03.13 21:22

Във фейсбук се разпространява тази новина, относно високите сметки за тока. Как мислите и ако има запознати, възможно ли е това?

КАКВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ВИСОКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК!!! ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО!!!

Оказва се, че всички енергоразпределителни дружества имат достъп до системните режи...ми на електромерите си през инфрачервеният порт, предвиден за отчитане на консумацията.
По - просто казано, всички енергоразпределителни дружества имат възможност, да задават коефициент/ 1, 2…до 5 / на електромера, без да го разпломбират. С други думи, могат да го настроят така, че при реално изконсумиран от потребителя 1kW, електромера да отчете 2kW, 5kW, или колкото е коефициента.
В една нормална държава, щеше да има орган, който да следи, това да не е възможно!!! НО НИЕ СМЕ КОЛОНИЯ !!!
Защото какво се получава в крайна сметка?!! Пускаш жалба при "идиотите" от всички енергоразпределителни дружества , че електромера ти "върти" като вентилатор и те идват, „оправят му през инфрачервения порт коефициента”, което се случва буквално за секунда, а ти после ако искаш и в лабораторията в ЦЕРН го занеси да го проверяват, дали е изправен. После съответно, становището на лабораторията е, че електромера ти е отличен и когато енергоразпределителните дружества дойдат да ти го монтират, пак го светват с "вълшебното дистанционно" и той пак започва да върти като вентилатор. Естествено ти обясняват, че на електромера явно всичко му е наред!!! Та нали преди месец е бил за проверка в лаборатория.
В една НОРМАЛНА държава, при един НОРМАЛЕН съд при условие, че доставчика има възможност да бъзика системните настройки на електромера, би отменил всички сметки, отчетени с такъв електромер...!???????????
Мисля, че няма нужда от коментар……….

Нямам ни един миг свободен...аз съм непрекъснато със себе си. - Ставри Калинов

Тема Re: Възможно ли е това?нови [re: Lira Emerald]  
Автор tartarianeyes (вейхайвей)
Публикувано26.03.13 21:29

нищо чудно...

пак ще кажа: на третата седмица от протестите ни смениха електромера. колкото и да ме убеждаваха после от евн, че това е стандартна процедура, при която "метрологията" периодично изискава електромери от определена партида за проверка, е.... не успяха да ме убедят.

как близо 20 години нито на нас, нито на някой от познати, роднини, колеги и т. н не се беше случиоло да попаднат в набелязаните за проверка от "метрологията" електромери, а сега изведнъж масово ги подменят.

жалки нещастници

Автор bobyb (пристрастен)
Публикувано26.03.13 21:39

Верно ли? Я кажете какъв е тоя интерфейс, харесал съм си един коефициент от 0.1, перфектно ще пасне на нуждите ми.

Автор ПЪTниka (Оня)
Публикувано26.03.13 21:50

Няма да ти се получи темата, както си я замислила..... щото да ти разкажа вица:
Ловци...видяли дядо поп в гората и ....

го съблекли, вързали го на едно дърво и му се изредили, всички го опънали...и там го оставили...след тях минали рибари и попитали дядо поп какво е станало...и след като им разказал, те му отговорили, че така и така е вързан и без гащи, ще е най- добре и те да го опънат... и така...след тях минали и лозарите, и ПЪТниците и...привечер минават полицаите и питат същото:" Какво става дядо попе, що си вързан гол на това дърво?"...и попа отчаян отговорил: "Момчета, ебете и не питайте, щото цял ден обяснявам и все мен ебат!"

Така, че няма да ти се получи темата, на всички им омръзна да ги питат и да ги ебат!

Потърпи малко, всеки ще си плати сметката, бъди сигурна...

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Автор УниKaлнaтa (Заядница)
Публикувано26.03.13 21:53

Не съм склонна да повярвам на това. Всичките техники, вероятно, са западни. Никак не вярвам да са направени така, че всеки възможен редови инкасатор да държи в ръцете си начина на отчитане на няколкостотин електромера и да може да променя показанията им чрез някакви си индекси КОГАТО И КАКТО МУ СКИМНЕ с едно натискане на копченце.

Бих повярвала на слуховете, които отдавна се носят, че новите електромери отчитат повече консумация от старите. Но не мога да бъда сигурна дали истинските показания са били старите, или са новите. Като по-прецизни - може и да са на новите.

Мисля, че трябва да спрем с тия конспирации. Не цената на тока е висока, нито показанията (като цяло) са чак толкова фалшифицирани, а просто доходите ни са ниски. Да, със сигурност има някакви мошеничества - както навсякъде около нас - но дори и да бъдат хванати и ликвидирани - пак ще ни е скъпо.

..... СПОРЕД МЕН!!

Редактирано от УниKaлнaтa на 26.03.13 21:58.

Автор пopyчиkPжeвckий (същият)
Публикувано26.03.13 21:53

Добрутру дет се вика.

Защо мислите смениха старите "аналогови" електромери с цифрови такива?

Автор Molly (Перушанова)
Публикувано26.03.13 22:03

технически е съвсем възможно (най-много да ми се смее поручика, щот не мога да се обоснова чак като него, ма и аз се водя инженер все пак

)

Тема Re: Възможно ли е това?нови [re: bobyb]  
Автор ПЪTниka (Оня)
Публикувано26.03.13 22:06

Не си усложнявай сметките.
Най - добре се абонирай да ползваш ток от Козлодуй, цената за потребител е 8 стотинки доставена в Македония!
Не ги чети тези жени с електромерите!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: Възможно ли е това? [re: УниKaлнaтa]  
Автор chavdar4e (бивше 4ave)
Публикувано26.03.13 22:09

Е мойта що падна след подмяната на електромерите? А още повече е паднала през декември???

За януари ми е с 10 кинта отгоре, но като цяло си е в нормата на нашето си потребление.

Обичам теориите на конспирацията

Тема Re: Възможно ли е това? [re: chavdar4e]  
Автор Molly (Перушанова)
Публикувано26.03.13 22:11

а моята се увеличи след обявеното намаление - и това при намалена консумация

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.