Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:29 15.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Парнотонови  
Автор Kpoacaнчeтo (тиква, бе)
Публикувано08.01.13 09:34

ме шокира вчера (всъщност, не статията, а изложеното в нея). Най-впечатлена съм от израза "Целта е да няма “ненужна конкуренция” на централното топлоснабдяване." То, не мисля, че има нужда от коментар, ама коментирайте, моля!

Най обичам да чета, ама не мога.

Тема Re: Парнотонови [re: Kpoacaнчeтo]  
Автор Ecнaф ()
Публикувано08.01.13 09:48

Може би е стъпка към децентрализацията в Германия например, но не съм специалист да знам. Може би Jess ще конкретизира, някъде писа за това.

Автор ПЪTниka (Оня)
Публикувано08.01.13 09:56

Тук е ключът от бараката: " Решение според икономическото министерство е да се вдигнат още цените на парното, но да се разшири кръгът на лицата, които могат да ползват енергийни помощи. "

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Автор лгДивч (2Х1)
Публикувано08.01.13 10:20

Конкуренцията не винаги е нещо хубаво и не води винаги до високо качество. напротив, води до обратното ако няма някои регулатори.

Ще обясня с няколко прости примери :
1. преди години имаше 5 фирми за дограми, да речем. От всяка от тях поне по 2 души решиха, че са вече майстори и направиха своя фирма, от тях се разроиха още, още..... сега куцо, кьораво и сакато прави дограми. Нещастният потребител търси най-ниската цена. Куцото, кьоравото и сакатото взима най-долбонопробни материали, взима за труд колкото за баничката, щото свинско гледа на село и така подбива цената. но..., колко е качествено това, което куцото и сакатото правят? После на първата година дограмата увиснала. Ми ще увисне я! Ама вратата паднала, ми ще падне я.

2. таксита... сульо и пульо станаха таксиметрови шофьори. Не е тайна, че 2-3 авери от село взимат една кола, карат я по 3-5 дена, като през това време спят в нея без да се къпят, без да се преобличат. като минат тези дни идва аверът от село поема той колата за същото време. И така големите градове са напълниха с таксита със смърдящи сульовци и пульовци...

3. Интернет доставчици... ми то фирма до фирма.... Ама за 5 лева на месец. Пък скимтят, че прекъсвал нета. Пък ония обясняват, че много потребители. Дреме ми колко са потребителите. Плащам за еди колко скорост, толко ще има. ама нямаааа. да им прекъсва бе, за 5 лева толко....

4. Е сега аз знам ангилйски, френски, японски (не че ги знам и трите де, примерно). Ама взема че правя преводи вместо за 10 кинта на страница за 5, щото и толко ги знам и не съм заклет преводач. Ама все поназнайвам. Е те това моето ще е ненужна конкуренция, щото подбивам цените, но не давам качество, а на практика лъжа потребителите и подвеждам хората.

Ясно е, че трябва конкуренция, но от всяко дърво свирка не става. ненужната конкуренция, според мен, означава точно това : да има праг на можещите и знаещите.

Тема Re: Парнотонови [re: лгДивч]  
Автор Дpъндoлeтa (воайор)
Публикувано08.01.13 10:46

[b2. таксита... сульо и пульо станаха таксиметрови шофьори. Не е тайна, че 2-3 авери от село взимат една кола, карат я по 3-5 дена, като през това време спят в нея без да се къпят, без да се преобличат. като минат тези дни идва аверът от село поема той колата за същото време. И така големите градове са напълниха с таксита със смърдящи сульовци и пульовци...

3. Интернет доставчици... ми то фирма до фирма.... Ама за 5 лева на месец. Пък скимтят, че прекъсвал нета. Пък ония обясняват, че много потребители. Дреме ми колко са потребителите. Плащам за еди колко скорост, толко ще има. ама нямаааа. да им прекъсва бе, за 5 лева толко.... ]

Много си права...

Автор 741 ()
Публикувано08.01.13 10:47

Ами какво да коментирам...
Автор на програмата е Института за енергиен мениджмънт.

ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН и Овергаз.
А най-забавното в случая е, че изглежда министерството на енергетиката им е платило да изготвят програмата, в която искат запазване на монопола, щото на страницата за написването и

Тема тази идея не е ли в разрез със Конституциятанови [re: Kpoacaнчeтo]  
Автор parvaty (усмихната)
Публикувано08.01.13 10:50

на РБ, където пише, че всеки гражданин има право на свобода на избора?! по тази логика ако жената на кмета на съответната община му прави френска любов тя задължително подлежи на санкция, щото го затопля без да има право на това, дет се вика, явява се конкуренция на други отоплителни организации... аман от дивотии, Кро, тва щи кажа!

Ако внимаваш какво говориш няма да се чуеш какви ги приказваш!

Тема Re: Парнотонови [re: Ecнaф]  
Публикувано08.01.13 11:49

Май не те разбрах. Как точно ще се децентрализира нещо, като се избере един доставчик?

Тема Re: Парнотонови [re: ПЪTниka]  
Публикувано08.01.13 11:53

Готино! Държавата ми прибира данъците, дава ги на социално слабите, те пък ги дават на Топлофикация. Накрая се оказва, че аз стоя на студено, ама си плащам сметките, но плащам и сметките на социално слабите, които също стоят на полустудено. Резултатът: аз нямам пари, социално слабите също нямат, но собствениците на нЕкоя топлоподаваща фирма... Хайде барем да ми кажат коя е фирмата, че да се успокоя.

Тема Re: Парнотонови [re: лгДивч]  
Публикувано08.01.13 11:56

Пазарът е велик регулатор, само това ще кажа. Като вляза веднъж в смрадливо такси, втори път не влизам в такси на тази фирма. Така фирмата или ще фалира, или ще запази като клиенти неплатежоспособните. Не виждам нищо лошо в това и не разбирам защо трябва да се регулира. Същото е и за преводите. Същото е и за счетоводството. Когато няма свободна конкуренция, има рушвети.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.