|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
мхм, така изглежда : )
благодаря.
но недей, не си прави труд.
освен пък ако не ти е станало интересно и на теб
| |
Тема
|
Re: аби, моля те,
[re: врабец]
|
|
Автор |
*abi* (eLgreco) |
Публикувано | 21.10.12 22:12 |
|
Ами направи го без яйца.
Майната им!
Пак се стяга много добре в хладилника.
И пак ще ближат пръсти околните, особена ако му капнеш малко есенция ром или от настъргана портокалова кора ако си падаш по такива вкусове.
Аз го харесвам и нежно объркан с лешник на прах.
| |
Тема
|
Re: аби, моля те,
[re: врабец]
|
|
Автор |
*abi* (eLgreco) |
Публикувано | 21.10.12 22:15 |
|
И аз ти благодаря, защото докато ти пишех се сетих, че е съм пробвала с бял кувертюр, но не и без яйца.
А инстинктът ми подсказва, че може да се получи нещо по-добро с белия, но без яйцата!!!
Ще споделя, като се пробвам.
| |
Тема
|
Re: аби, моля те,
[re: *abi*]
|
|
Автор |
врабец () |
Публикувано | 21.10.12 22:23 |
|
а, не, за ядене и дума да не става : )
аз май нещо напоследък съм ги занемарила шоколадовете за ядене.
ц,ц, какво ми става
но и иначе обичам 2-3 вида и изобщо не ламтя на всякакъв шоколад.
харесва ми най-простия български LZ "с атмосфера", даже повече от вносните аерирани... има този едновремешен вкус на "шоко", с което се духахме във вратовете като много ситни хлапета, дали имаш и ти такива спомени
и ям този niederegger шоколад, в който има марципан, смлени орехи и ром, е тоя е:
както и разни негови братчеди... абе напоследък май само тези шоколади си купувам, странно защо ли
и един милка нов има, с пълнеж със сини сливи в него, доста приятен...
| |
Тема
|
Re: аби, моля те,
[re: врабец]
|
|
Автор |
esti () |
Публикувано | 22.10.12 08:25 |
|
Аз доколкото знам тази рецепта по която правя тортата е от някакви стари рецептурници на балкантурист, но е възможно през годините да се е сменял вкусът и рецептата, знам ли...
Но със сигурност тази рецепта уйдисва на моите детски спомени за вкуса.
И няма сурови яйца - задължително минавам кремчето през огън.
| |
Тема
|
Re: естиии...и вие всички други кулинарки...
[re: .Jess.]
|
|
Автор |
esti () |
Публикувано | 22.10.12 08:27 |
|
Не съм немска домакиня но и аз често ползвам от тези блокове, макар на копчета да е по-удобен.
| |
Тема
|
Re: естиии...и вие всички други кулинарки...
[re: dama spatia]
|
|
Автор |
esti () |
Публикувано | 22.10.12 08:32 |
|
Кокосовите сладки ги правих преди време по рецепта на ести, но се оказа, че те са по рецепта на Фиши.
Това сега го видях.
Извинете, но рецептата си е лично моя.
Имах да употребя едни излишни белтъци и така се родиха сладките.
Разбира се рецептата е вдъхновена от една рецепта за блатове със сходни продукти, но не е същата, затова твърдя, че си е лично моя.
На Фишката рецептата не я знам, но е възможно да е подобна, защото все пак дишаме един въздух с нея.
| |
Тема
|
Re: естиии...и вие всички други кулинарки...
[re: esti]
|
|
Автор |
*abi* (eLgreco) |
Публикувано | 22.10.12 08:35 |
|
макар на копчета да е по-удобен.
Не съм го ползвала.
На коя фирма е помниш ли?
| |
Тема
|
Re: естиии...и вие всички други кулинарки...
[re: *abi*]
|
|
Автор |
esti () |
Публикувано | 22.10.12 08:38 |
|
О, не, чак фирмата не си спомням, но мисля, че и той е гръцки, като оня дето е на тухла.
Мисля, че имаше и български на тухла, но по-малък, по 1 кило и не беше хубав.
| |
Тема
|
Re: естиии...и вие всички други кулинарки...
[re: esti]
|
|
Автор |
ФишPиб (Емарципанена) |
Публикувано | 22.10.12 09:16 |
|
Добро утро!
Сега видях поста ти и поста на Дама спатия. Не ми се рови, но определено, кокосовите ти вдъхновения са били първи! Най-много Дамчето да е попаднала на мои хвалебствия към теб
Въздух, въздух, ама някой трябва да разбие белтъците и да си направи труда да сподели
Успешна седмица!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|