|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема
|
Re: аби, моля те,
[re: *abi*]
|
|
Автор |
врабец () |
Публикувано | 20.10.12 12:04 |
|
напиши ми рецепта за адски вкусен шоколадов мус?
ама да е пухкав и абсолютно чудесен и да има малки по-тъмни петънца тук-там
и да няма сурови яйца
идеята за сурово яйце ме отблъсква откакто преди четвърт век дъщеря ми се разболя от салмонела и беше толкова страшно!
даже на котето като давам сурово яйце, го правя с притеснение...
но сега - не за болести, а за мус
| |
Тема
|
Re: аби, моля те,
[re: врабец]
|
|
Автор |
esti () |
Публикувано | 20.10.12 12:37 |
|
Бърз и лесен мус:
Разтопяваш хубав шоколад - млечен или черен по избор.
Разбиваш сметана, но не съвсем на твърдо, като за шприцоване, а по-скоро с гъстотата на разбито кисело мляко.
Сметаната да е млечна.
Смесваш нежно и внимателно, охлаждаш и готово.
Ако ти трябва да мацаш по торти се слага малко желатин.
| |
Тема
|
Re: аби, моля те,
[re: esti]
|
|
Автор |
врабец () |
Публикувано | 20.10.12 13:07 |
|
мерси, ама не е това.
това е крем за торта гараш
шоколадовият мус е онова нещо с което бяха пълни едновремешните плезири... ама за съжаление не знам как да го опиша.
а ти си била твърде млада, ако изобщо вече те е имало през ранните 70, когато тези плезири изчезнаха, баби, няма ги веч
... а се ядосвам когато някой ме пита - а ти виждала ли си как строят цум : )))
по-късно имаше други "плезири", но пълни с нещо като брат му на гюллето, което редовно преяждало с мандраджийско масло... язък за името
кхм.
шоколадовият мус за който мисля е по-порест някакси... има леко различна консистенция, ама не като нещо пресечено, а като нещо не съвсем смесено докрай.
има по-тъмни петънца и по-светлокафяви... остава на хубава "бучка" като се гребне с лъжичка, много по-пухкав и ефирен е от крема за гараш... но си е пак мазничък такъв и лъскав
но е някакси по-лек...
уфх, съвсем затънах в несвестни обяснения
както и да е.
това е един от поредните пъти когато ме е яд, че интернет е измислен толкова късно.
и толкова много неща просто са се изгубили...
Редактирано от врабец на 20.10.12 13:11.
| |
Тема
|
Re: аби, моля те,
[re: врабец]
|
|
Автор |
sachog (бухал) |
Публикувано | 20.10.12 13:14 |
|
Това да не е пълнежът на плезирите? Не се гъбаркам...
Те са ми още в устата в годините, когато ме водеха да видя как въртят москвич 403 на витрината на ЦУМ...
| |
|
да!
ама не знам как се прави
а не може да е толкова неизпълнимо след като преди десетки години го е имало във всяка сладкарница срещу 21 стотинки
| |
Тема
|
Re: аби, моля те,
[re: врабец]
|
|
Автор |
sachog (бухал) |
Публикувано | 20.10.12 13:31 |
|
Спешно ли е? При нас има една сладкарница със собствен цех. Утре ще ги питам. Става ли?
| |
|
ама изобщо не е спешно, чакало е десетки години : )
просто ми се иска да науча как се прави, защото наоколо има толкова много ощетени в опитването на това нещо деца
горките те
питай когато и ако ти хрумне. благодаря : )
| |
|
тук съм го яла този мус готов, от магазина, леко порест, въздушен и лек, топи се в устата ти.
но не знам как се прави. може да потърся в немския нет.
Ето така изглежда:
| |
|
И двете рецепти, които ти е дала ести са чудесни и сполучливи. Сладкият салам е стара рецепта. Кокосовите сладки ги правих преди време по рецепта на ести, но се оказа, че те са по рецепта на Фиши. Получават се страхотни сладки. Много са ефектни . Нека направи тях. Аз почерпих с тях колежки, и след това ми искаха рецептата.
| |
Тема
|
Re: естиии...и вие всички други кулинарки...
[re: ФишPиб]
|
|
Автор |
tartarianeyes (вейхайвей) |
Публикувано | 20.10.12 14:23 |
|
снощи го осведомих за твоите пожелания и рецептите, които си дала.
той остана изумен - "какво, ти и в интернет ли ме разнасяш?????"
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|