|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Конят, скъсаният чул и един маншон:)
|
|
| Автор |
Jennifer:) (приветлива) |
| Публикувано | 01.02.12 23:24 |
|
|
... подзаглавие как се прочух миналата седмица (с хубаво и с магарии)
Поканиха ме от общината на бизнес форум. Викам си "Това е някаква глупост, за да опрат до моята фирма точно, но защо да не отида". Речено-сторено.
Знам дрес кода, но по случайност се явявам облечена все едно ще разхождам куче в парка, а форумът се оказа сериозен - презентация на проекти и насърчаване на дребен/ среден бизнес. Отлична организация и високо ниво, пък аз - под скъсан чул!
Отпивам от страхотното вино и се оглеждам за някоя миша дупка, в която да потъна, като тайно проучвам дали има и други като мен като за в парка. Имаше.
И... точно тогава към мен приближава някакъв супер елегантен господин и започва да ми говори. Гххх!
Помислих, че просто дърдори с всички, обаче не. Остана при мен 20тина минути (които не усетих) и се оказа много приятен събеседник, сродна душа, сродни професионални интереси и се получи много интересен разговор.
Нарочно се загубих в тълпата,защото ми се стори много обсебващо да съм все с господина, но започнаха други запознанства, все едно не ме забелязваха, че съм в такъв вид.
Получи се добър нетуъркинг, после представиха проекта за изграждане центъра на Лондон - мащабен и грандиодзен, за близките 25 години!
Електроцентралата, която знаем от албума на Пинк Флоид и в момента е западнала, ще стане супер търговски център с басейни отгоре и т.н.
После имаше вечеря и още нетуъркинг, където се задържах за по-кратко, плюс още контакти.
Зарадвах се, че са ме поканили, защото бях единствената българка (проверих веднага в списъците) и защото бизнесът ми е нов, а вероятно са ме "запомнили" от кореспонденцията, която си обменихме.
За мен това бе много мотивиращо.
Втора случка.
Отиваме в турски ресторант, в който танцува белиденсърка. Аз отново неподходящо облечена, направо нещо ми става напоследък.
Излиза танцьорката, ръкопляскам и единствено аз и си се подврътквам на стола.
Управителката и танцьоркатаме молят да стана да танцувам.
Дадоха ми един колан с пендари и махмудии.
Завързах колана и като се разкърших...няма да казвам какви аплодисменти бяха и какво чудо!!! Белиденсърката като игра сама, никой не и пляска!
След 2-3 танца, като си седнах, като видях какво възхищение се чете в погледите на публиката към мен, викам си "може ли да дойда в Лондон, за да играя белиденс, да ми е гот, а и хората да ми се кефят така!
Хм, вр. да не вземе да се окаже права за онова с дрехите. Не, не, не, въпреки тези случки, не го вярвам.
--
Споменах маншон, за да благодаря на Фиш,която беше написала нещо много мило за мен и маншона, но не мога да го намеря и да и го кажа там.
Благодаря ти, Фиш!
| |
|
Тема
|
Re: Конят, скъсаният чул и един маншон:)
[re: Jennifer:)]
|
|
| Автор |
LeoS (стар член) |
| Публикувано | 01.02.12 23:33 |
|
|
И аз така като съм по разни нетуъркинги, много обичам да се заговарям с по-млади от мене госпожи с перспективен бизнес :)
Освен това, когато аз съм развивал бизнес, ти си ходила права под масата!
<... плеоназмът е като девствеността - лечим е, но ако се открие навреме ...>
| |
|
Тема
|
[re: LeoS]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 01.02.12 23:37 |
|
|
когато аз съм развивал бизнес, ти си ходила права под масата!
Под масата, ама на Карабас Барабас, дето всичко е огромно в неговия замък!
И аз така като съм по разни нетуъркинги, много обичам да се заговарям с по-млади от мене госпожи с перспективен бизнес :)
Хихи! После и с млади господа се заговарях, пардон - те мен, аз имах желание да съм с шапка невидимка, но после ми мина.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Фтицa (Всичкотрошачка) |
| Публикувано | 01.02.12 23:46 |
|
|
Приемаш, че в случка едно случаен минувач, разхождащ куче, не може да попадне
Случка 2 - пробвай да танцуваш без пендари. А и доколкото съм забелязала, хората се кефят, когато непрофесионалисти се справят добре, колкото професионалистите. Може би те са се кефели, че си по-смела от тях?
Няма значение, браво на теб
Як си, пич!
| |
|
Тема
|
[re: Фтицa]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 01.02.12 23:53 |
|
|
пробвай да танцуваш без пендари
Еее, ама няма да е гот без пендари! Те някак си много страхотно дрънкат и внасят допълнителен колорит. Не стига, че бях по дънки, ами и без пендари!! Не!
Щях да си вържа най-прост шал,но да виси нещо и да се подврътква!
Благодаря ти!
Ходи ми се пак в същия ресторант, но съм решила да кажа на няколко човека уж случайно, че традицията е да се дават пари на танцьорките,хи-хи!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Фтицa (Всичкотрошачка) |
| Публикувано | 02.02.12 00:15 |
|
|
Казвай, казвай
(а аз как казвам, че в България е традиция на автобусните шофьори да се дават бакшиши...)
Як си, пич!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
.Jess. () |
| Публикувано | 02.02.12 00:32 |
|
|
Браво, Джени, готини истории в типично твой стил, искаме още, ис-ка-ме о-ще!
| |
|
Тема
|
[re: .Jess.]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 02.02.12 00:47 |
|
|
искаме още, ис-ка-ме о-ще!
Ето още, от същата седмица.
След като с почуда установих това за облеклото, реших да проверя чрез "научен" експеримент дали е съвпадение, или закономерност.
За целта набелязах Tiffany Co. Избрах го на случаен (аре, да е по-научно, на репрезентативен принцип), докато минавах край него и ми се прииска да ме пооблещят малко диамантчета. (Толкова красиво блещукат и ти изпращат мини слънчеви зайчета в очите, как да ги подминеш).
Ъъъъ, нямах намерение да купувам!
Хъък, не бях облечена подходящо като за Tiffany!
Мъък, в Tiffany без кавалер... отвсякъде си бях аут ъв таргет.
Целта беше да видя дали ще си помислят, че ще купувам, като им се появя такава.Много-много не мина.
Виж, Сваровски се оказаха по-непридирчиви към облеклото.
Може да са фалшиви и всякакви,но и тях ги обичам да ми примигват.
Не мога да се осмеля да рискувам да експериментирам в банка.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
.Jess. () |
| Публикувано | 02.02.12 00:49 |
|
|
В банката ще ти гледат само пачките, по тях посрещат и изпращат .
(еее, имаше някога една тема за облеклото на клиент в банка, помниш ли)
| |
|
|
|
аре, да е по-научно, на репрезентативен принцип
Можеше да ползваш термина "стохастичен"
Ма пък хубава история - кефя ти се (отдавна), че си беше слънчево тук и си остана слънчево и като отиде там. Потвърждение на теорията си ми, че който е готин е готин навсякъде. Който не е - където ще да отиде си остава неготин.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|