Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:19 12.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Една истинска циганска ....нови  
Автор Джoaннa (Гордата ТО)
Публикувано11.01.12 11:30

....история. Когато бях малка се наложи да живеем две години в оборотно жилище в циганската махала докато ни построят блока в който наште си купиха апартамент. Та, историята е че там имаше хиляди малки циганчета около нас и много малко българета, особено малки като мен била съм на 5 годиники , там някъде, не ходех на детска градина, защото баба ми ме гледаше и бях едно дете на мама и тати . Айше се казваше моята приятелка, двете се сближихме тъй като тя живееше в нещо като кокошарник, точно до кофите където си изхврляхме боклука, тенекиена паянтова сграда , та така се сближихме че бяхме почти неразделни до момента в който нашите разбраха с кой си играя и нахокаха баба че нямам контрол и ме наказаха да си стоя в къщи два дни ....
Но, как да стоя в къщи като Айше беше вън, тя беше невероятно цигане, изобретателно във всяко отношение и напред с всичко, артистка от холивудска величина, лъжеше,крадеше по малко, умилкваше се и знаеше как да си поиска храна или пък пари, никога не оставаше гладна и жадна. С нея беше толкова забавно както с никое българче, просто беше страхотно дете.Аз естествено крадях от нас каквото можех да и дам само и само да бъдем заедно, храна, дрехи, кукли . Много наказания изтърпях заради нея ,бях въшлясала от допира с нея, все се цапахме и се ровихме из разни боклуци, правихме от тях играчки или пък ги овъргаляхме в кал , все щуротии не присъщи за белите деца

Тези две години никога няма да ги забравя, живота ни раздели като се преместихме и никога повече не я видях , не знам дори дали е жива. Обаче и до ден днешен и помня името .....

всичко е в ръцете ми .......мамка му

Тема Re: Една истинска циганска ....нови [re: Джoaннa]  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано11.01.12 11:54

като бях дете зад нашия блок имаше къща с циганско семейство, стара, дървена, едноетажна с една стая и някакъв сайвант, а до нея бяха кофите ни за боклук на блока, подът беше земя, нямаше вода, имаха само една електрическа лампа, която висеше на дървото пред къщата ... веднъж бащата закла едно агне пред тях, после го окачи на дървото с лампата и го одра и изкорми, а ние гледахме от прозорците на апартаментите си - все едно нешнъл джиографик ченъл

аз си играех с тяхното момче, Румен (имаха само едно дете, една година по-голям от мене), веднъж го поканих у нас и той поиска да отиде до тоалетната, те в къщата си нямаха и ходеха в храстите наоколо, та аз му я показах, но не се сетих да му покажа как се пали лампата и Румен се беше изпикал в тъмното на земята, майка ми се ядоса и ми забрани да го водя в къщи ...

... после им събориха къщата и ги преместиха в друга къща, пaк много стара в много лошо състояние ... тогава сред мизерията имаше руски грамофон и западни плочи, помня че ми пусна оргинала на Мама Бейкър, беше по-бавна от диско версията на Бони Ем и ми се стори много странна, а Румен разправяше че Бони Ем е всъщност имитация, която ни я показват само на нас в България и не е оригиналния Бони Ем, който бил в Америка и пеел истинската Мама Бейкър

... а после събориха и онази къща и ги преместиха в друг град ...

Автор snowprincess (invisible)
Публикувано11.01.12 11:56

и аз се нагледах на циганета
вуйчо ми, мир на душата му! след като се разведе и остави къщата на жена си, преписа на мен де що имаше имоти и отиде да живее в "махалата", до края на живота си го изкара като на вечен купон, каквото и да му занесяхме като храна, пари и цигари, вдигаше една седмица джумбаре и следващите три изкарваше на фотосинтеза, а двора му беше пълно със сополиви мангалчета

Добротата трябва да бъде премерена и адресирана.

Тема трогателно...вероятно и за родителите ти.нови [re: Джoaннa]  
Автор duotrio (любопитен)
Публикувано11.01.12 11:56

"аз ЕСТЕСТВЕНО крадях, ровех из боклуците, въргалях се в кал, въшлясах, все изцапана"....тва горното е голяма радост за всеки НОРМАЛЕН родител.

Тема Re: Една истинска циганска ....нови [re: DarkSide]  
Публикувано11.01.12 12:03

....те са много музикални, от малки имат някакакъв вроден като че ли усет към ритъма, и винаги са усмихнати ...родителите на Айше никога не са ме приели без да се усмихнат, това го помня, врязало ми се е по някакъв начин в съзнанието ...докато нашите и дума не даваха да се издума да я поканя в къщи...

Тема Re: Една истинска циганска ....нови [re: snowprincess]  
Публикувано11.01.12 12:04

.......ами при тях е така, един като изкара пари и веднага събира тайфата и се купунясва до последният залък

Тема Re: трогателно...вероятно и за родителите ти.нови [re: duotrio]  
Публикувано11.01.12 12:06

.прав си, не е ,но за мен беше интересно и много весело, с българчетата беше само караници за играчки, само обиди ,само хваления на кой какво са му купили и разни такива ....скука

Автор Гeвpek (вкусен и топъл)
Публикувано11.01.12 12:07

Много хубава история и страхотно описание.

Тема Re: Една истинска циганска ....нови [re: Гeвpek]  
Публикувано11.01.12 12:10

.благодаря, много си мил

Тема а, така, додохме си на думата.нови [re: Джoaннa]  
Автор duotrio (любопитен)
Публикувано11.01.12 12:13

уууф, отдъхнах си.
досега гадове, според пуделяците и co., (дето не им се разбира ква изобщо националност са ) бяха само възрастните българЕ.
сега вече и мъненките българчета са скучни никаквивци, щото... се карат за играчки, вместо да плъзнат веселко и безгрижничко по улиците, та да ръзвъждат въшки и да ровят в калта и кофите.
последното парче от пъзела, дет се вика.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.