Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:27 04.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | (покажи всички)
Тема И аз за църкватанови  
Автор esti ()
Публикувано03.01.12 13:27

...но по друг повод.

Защо църквата е против нещо, което и без друго е в божиите ръце, понеже и да се вкара в жената оплодена яйцеклетка извън матката само от Бог зависи дали тя ще се имплантира или не, т.е. човешката намеса не е фактор и по никакъв начин не се набърква в божиите дела.
А и не противоречи ли на религиозните догми това един простосмъртен да може да влияе на онова, което Той е драснал? Би трябвало да са спокойни в това отношение.
Какво се цели с тези периодични църковни подскоци - пишат си някакъв актив ли, какво?
Много са ми странни.
И лекарите са ми странни - защо им се връзват?

Тема Че ние тук сме обикновени лаици!?нови [re: esti]  
Автор Батко (Bath`men Со)
Публикувано03.01.12 13:32

Вкарваш ни в теологичен спор ..... , а те траят обикновено от 300 до 1000 години ....

Don`t Worry! Be happy!
"Оти се косиш, като че ти мине!"

Тема аз обявявам мълчалива стачканови [re: esti]  
Автор ceлянинъt (европростак)
Публикувано03.01.12 13:37

по тоя въпрос,
щото ей-сега ще ме погнат злобните дами и пуделите...

но преди да млъкна, ще да кажа, че по празниците бях в компанията на млади хора, които по тоя въпрос теглиха една майна на църквата, па си обменяха информация като как се забременявало най-качествено - вътре, вън, в епруветки, сурогатно, класически...! та ми стана едно драааго!

ето, млъквам!

ЕВРОПРОСТАК

Тема Re: И аз за църкватанови [re: esti]  
Автор шyндa (шурдилович)
Публикувано03.01.12 13:39

пишат си някакъв актив ли

Мисля, че да, ама се чудя какъв.

И лекарите са ми странни - защо им се връзват?

Защото има авторитет пред тях, макар че защо ли да се чуди човек. Щом заклеймиха Ванга и Петър Дънов кво да говорим. То и едно време е имало ереси колкото си искаш. Всеки, който не е ибл угоден на папата е бил обявяван за еретик.

Тема Re: Че ние тук сме обикновени лаици!?нови [re: Батко]  
Автор esti ()
Публикувано03.01.12 13:42

Ама какъв спор, те нещата са толкова ясни.

Нали самата религия твърди, че никой човек не може да бъде над Него, т.е. само Той може да реши дали ще има бебе или няма да има.
Това църквата умира да си противоречи значи.

Тема Re: аз обявявам мълчалива стачканови [re: ceлянинъt]  
Автор esti ()
Публикувано03.01.12 13:44

Ако беше жена все бременен щеше да ходиш.

Кажи за църковното противоречие сега - има ли го, няма ли го...

Тема Re: И аз за църкватанови [re: шyндa]  
Автор Батко (Bath`men Со)
Публикувано03.01.12 13:46

Всеки, който не е ибл угоден на папата е бил обявяван за еретик

Мисля, че доста по-радикално са се разправяли с него от едно просто "обявяване" ......

Don`t Worry! Be happy!
"Оти се косиш, като че ти мине!"

Тема В този дух да питам:нови [re: esti]  
Автор Phillip (-; свежъ :-)
Публикувано03.01.12 13:48

Стандартно всеки ден ходя на работа с колело. Обаче ставам една сутрин и гледам - гумата ми се спихнала, явно спукана. Ако тръгна да я лепя, ще ми отиде поне час и очевидно ще закъснея. Имам и резервна, но нея докато я намеря по шкафовете и докато я сменя, пак толкова време ще отиде.

Питам аз тогава: ако отида на работа с градския транспорт или пеша, това ще се смята ли за противоречащо на Божията воля?

Тема Re: И аз за църкватанови [re: esti]  
Автор Гeвpek (вкусен и топъл)
Публикувано03.01.12 13:50

Сутринта казаха, че не било самосиндикален подскок, а трябвало да отговорят на запитване от парламента (от страна на депутата... Лъчезар Тошков, но хич не съм сигурен дали правилно съм запомнил името. Той бил съветник на Луканов. Но наистина може да бъркам името на депутата, отправил запитване).

Църквата искала смирение, но не била за примирение. Каква е разликата на практика, само теолог може да каже.

Тема ппнови [re: Гeвpek]  
Автор Гeвpek (вкусен и топъл)
Публикувано03.01.12 13:52

правейки връзка с темата, която пуснах (за интелектуалния списък), то направо се набива в очи, че става дума за обмислена и координирана акция на БСП.
Предполагам идеята е да се позиционират отляво и с църква. А бе, шантава работа.

Църквата трябва незабавно да "отреже" политиците, независимо от коя част на спектъра са.

Редактирано от Гeвpek на 03.01.12 13:53.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.