|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема
|
качеството и цените
|
|
Автор |
ariel$$ (стар клубар) |
Публикувано | 29.11.11 18:09 |
|
Хваля се на мама, че съм накупила коледните подаръци. Зер на 19 се пребераме. Отваряме един лаф цял час. Мама почва да ми обяснява какво била харесала за детето. Цената - два пъти колкото тук! Викам й недей купува нищо! Лятото имаше разпродажба. Накупих обувки от естествена кожа за цялата рода - излязоха ми между 10 и 16 евро. В София разпродажби няма. На тази цена има китайски обувки от изкуствена кожа.
Тук за 30 евро купих яке с гъши пух. В София за 60 лева евентуално блузка! Тук Зара е дискаунт. По-скъпа дреха от 39 евро не видях. В София - лудост. Етам дори не е някаква реномирана верига. В София е върха на сладоледа. Стефанел е достъпна фирма за конфекция. В София - недостъпна. Тук ИКЕЯ е ширпотреба. Няма по-евтини мебели. В София...
Що за парадокс е това?
| |
|
Ми в София, има други магазини. Сега, това че простотията се прехласва по Икея е отделен въпрос.
За 20 кинта може да купиш яке с гъши пух - е от килата. Ама за тези пари няма как да разбереш че не е ново, освен ако не знаеш от къде е купено.
Има мебелни магазини с прилично качество и добри цени - не са от изредените от теб. Виж - с читавите обувки е сложно. От как вече няма Ромика, а кубинките ги скапаха - много е сложно.
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
Re: качеството и цените
[re: ariel$$]
|
|
Автор |
Aз бяx (Всичкотрошачка) |
Публикувано | 29.11.11 18:14 |
|
Парадоксът идва от това, че кретените тук смятат всичко, което не е българско, за марково. Затова и оригинални маратонки Пума или Адидас в бяла държава ги купуваш за двуцифрена сума, а тук за трицифрена, започваща понякога с 2, ти пробутват китайски или турски ментета. И хората купуват ли, купуват.
Когато се изключи невъзможното, каквото остава, колкото и невероятно да е, трябва да е истина.
| |
Тема
|
[re: bira_more]
|
|
Автор |
Гeвpek (вкусен и топъл) |
Публикувано | 29.11.11 18:19 |
|
Искаш да ти изреди хиляда магазина ли?
Абсолютно потвърждавам ариел.
| |
|
Само искам да кажа че и в София може да се намери качество на горе долу прилична цена. Иначе няма какво да ме убеждаваш. Жената ходи на командировка в Германия, и от там ми донесе инструмент за колелото - около 2 пъти по евтин от магазина от който си пазарувам иначе.
И това е без тя да знае нищо за техните пазари.
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
[re: bira_more]
|
|
Автор |
Гeвpek (вкусен и топъл) |
Публикувано | 29.11.11 18:28 |
|
Да, точно затова се обаждам.
Като казваш "и в София може да се намери" - обезсмисляш темата (парадокса).
| |
|
Прав си. Просто исках да отбележа че този феномен е много по изразителен при "западните" вериги. Докато някои стоки - от сорта на мебелите, ако са от правилното място - са с адекватна цена. Не го направих правилно (отбелязването).
Парадокса го видях още 1995 година. Йогурт в Белгия, на цената на кисело мляко в България ама от най-разреденото. Тогава имаше такива - толкова разредено, че направо като рядък айран.
Bеer? Mоre?
| |
|
Много е просто веригата от мутри посредници от производителя до клената е дълга. Всеки от тях храни голям антураш от производители на фекалии дето трябва да поддържат мускулна маса,а и искат и със скъпи лъскави играчки да се обзавеждат (коли също) и често да сменят барбитата. Сещаш се, че тези човекоединици нищичко не произвеждат освен празни бъртвежи, а са много.
Та така е в кривоогледалната "демокрация".
чрез закона умрях за закона, та да живея за Бога. Разпнах се с Христа. ап Павел
| |
Тема
|
|
|
Автор |
LlRA.. (мission) |
Публикувано | 29.11.11 18:47 |
|
Точно днес си говорихме с една позната, дето ходили с мъжът си в Милано миналата седмица да гледат мача Милан-Барцелона...та мъжът и си харесал някакво яке-марково, не се сещам марката сори...струвало 150Е. Но си казал, че и в София нали има магазин на тази марка, нему се мъкнело решил да си го купи от тук...било нова колекция. Веднага отишли като се върнали и... О, изненада...тук то струвало 590 лева
Много се ядосали :)...мъжът и изчислил, че ако се върне до Милано с нискобюджетната компания ще си го купи и даже ще му останат пак пари от тази сума
| |
Тема
|
Не е парадокс. Други са условията "Там".
|
|
Автор |
Phillip (-; свежъ :-) |
Публикувано | 29.11.11 19:30 |
|
За подобни ниски цени преди всичко е нужна критична маса от платежоспособни клиенти на единица площ.
Предполагам това там е блага Франция, ако не греша за теб? Имате си горните условия и печалбата от оборот е налице.
Тук нито имаме въпросната критична маса, нито е платежоспособна. Т.е. търговецът дали ще продаде 1, 2 или 5 якета по 20 лв. му е все тая, ако и нищо да продаде. Затова той му праска цена 200 лв и съществува все пак ненулева вероятност някой балък или тузар, който не си знае парите да мине през магазина му. Да, най-често не го продава на тази цена, но както казах, му е все тая. Т.е. най-рационалната тактика в нашите условия са редки изолирани удари за събуване на гащите на единичен клиент.
После. Тук има и мафии, така да се каже, които диктуват цените. Не са идеално организирани като картели, ама ...
Пример. Свидетел съм на такава сцена. На пазара Римската стена един беше сложил почти двойно по-ниска цена на много хубави домати, в сравнение с другите сергии и те естествено се грабеха. Явно иска да си ги продаде всичките и да си ходи. До него кукнаха двама от другите търговци и чух нещо от сорта "Ай стига курвенски номера, ве майна!"
Такива ми ти работи.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
|
|