|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема
|
Деца или внуци?
|
|
Автор |
kpилe () |
Публикувано | 11.03.11 20:56 |
|
Като ще се делим на лагери... Според вас човек в златната възраст 40-50 малки деца/тийнейджъри ли трябва да гледа или по-скоро внуци да чака?
И ако са внуците - доколко бихте се включили (или се включвате) в грижите за тях?
Съвсем теоретично питам, така че и мнението на хората <40 и >50 ми е интересно
| |
Тема
|
Re: Деца или внуци?
[re: kpилe]
|
|
Автор |
chavdar4e (бивше 4ave) |
Публикувано | 11.03.11 21:15 |
|
И трите, дедо попе, и трите
Големият ми син е на възраст, дето аха да ме направи баба /размина се, но няма проблем, казах му, че ще гледам и внук, че и креватче и дрехи имам от малкия/, малкият е още в категорията на много малките деца /разликата им е 14 години/.
Важното са те, децата, абе да са здрави и късметлии, ний, дъртите, ще сме до тях, колкото можем
П.П. Моите не ги е гледала баба нито един ден, по стечение на обстоятелствата, липса на желание и други подобни, но аз с удоволствие бих гледала внуци, да им чета, да ги водя на театър, да ги къпя, да ги гушкам..
П.П. 1. Ако някой ми гарантира, че ще имам момиче, бих родила още едно дете
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pyrvata (пристрастена) |
Публикувано | 11.03.11 21:20 |
|
...има и трета група или лагер, които в тази златна възраст гледат малки деца...
...къде го чукаш, къде се пука...
| |
Тема
|
[re: pyrvata]
|
|
Автор |
LlRA.. (мission) |
Публикувано | 11.03.11 21:35 |
|
мдааа.....в този лагер сме
| |
Тема
|
[re: LlRA..]
|
|
Автор |
pyrvata (пристрастена) |
Публикувано | 11.03.11 21:39 |
|
.... децата са хубаво нещо във всички възрасти... и понеже съм смела, само да можех и още едно бих гледала...
...къде го чукаш, къде се пука...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ПЪTниk (Оня) |
Публикувано | 11.03.11 22:06 |
|
Не зная на 40-50 какво трябва да гледа човек, но мога да ти кажа, че не е важно какво ще гледа човек, а как ще го гледа.
А доколко се включва човек на 40-50 в гледането на внуци, ще разбереш едва когато се включиш.
Щото ако ставаше с гледане, кучето щеше до сега да е станало касапин!
Не, не е клише или лигавене, просто е мнение в което искам да кажа, че "гледане" и "грижи" никак, ама никак не се връзва с внуци!
И пак: А доколко се включва човек на 40-50 в гледането на внуци, ще разбереш едва когато се включиш.
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!Редактирано от ПЪTниk на 11.03.11 22:07.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kakata (221B Baker Str) |
Публикувано | 11.03.11 22:20 |
|
Ами какво да ти кажа. Зависи от човека, от нагласата му към живота, Това е нещо твърде индивидуално, твърде зависещо от самия човек.
лично аз ако трябва да гледам и внуци, ще се гътна просто. Уморена съм от грижите за родителите на бъдещите ми внуци. Искам почивка. Внучето е една екстра, когато си поизлязъл от активния живот, и то ти запълва времето, но когато си под огромното ежедневно напрежение, само внуче ти липсва да ти го тръснат в събота и неделя.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
LeoS (стар член) |
Публикувано | 11.03.11 22:36 |
|
внуците си имат баби - да си ги гледат.
ние, като потенциални дедовци, по ше ни приляга да се биеме със снежни топки, да прайме снежни човеци, да се въргаляме съвместно с кучето и внучето по тревата в двора, да му обясняваме, че и жената е човек - е такива работи :)))
или да връзваме панделки и да открехваме внучката, че като й дърпат плитките, значи имат сериозни намерения :)
<... от летящите млекопитаещи най-готини са прилепа и стюардесата ...>
| |
Тема
|
[re: kakata]
|
|
Автор |
LeoS (стар член) |
Публикувано | 11.03.11 22:37 |
|
добре, де - а като ти мине умората кво ше прайш?
<... от летящите млекопитаещи най-готини са прилепа и стюардесата ...>
| |
|
"серьозни" се казва!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
|
|