Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:00 12.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Прочетете тази статия(интервю)нови  
Автор Kpaдeцът нa ябълkи (и круши)
Публикувано28.01.11 13:59

С риск да засегна нечии духовни стемления на материално-телесната им долница, изразени в теми от сорта: - пички и как пичката да уринира или дефекира, предлагам на вниманието ви поредната статия/интервю, която ме впечатли.

Тема Re: Прочетете тази статия(интервю)нови [re: Kpaдeцът нa ябълkи]  
Автор Phillip (-; свежъ :-)
Публикувано28.01.11 14:37

> С риск да засегна нечии духовни ...

Немаш грижа, статията е добра.

Автор Veni ()
Публикувано28.01.11 15:01

Прочетох я, а теб с какво те впечатли тази статия?

Тема С това ме впечатлинови [re: Veni]  
Автор Kpaдeцът нa ябълkи (и круши)
Публикувано28.01.11 17:17

"Потресох се, когато отидох да видя българската църква във Фенер – тя в момента се ремонтира, защото се е напукала и може да се срути всеки момент. Попитах кой финансира ремонта, с очакването, че това е българската държава. Нищо подобно! Оказа се, че ремонтът се извършва със средствата на централната община, която е горе-долу голяма колкото София. И кой, мислите, че е отишъл да го издейства? Отишли в общината български турци изселници и казали: „Нашата църква се руши” – казали са „нашата църква”. И тъй като и в Турция наближават местни избори, заявили, че ако управляващите искат гласовете им, да ремонтират църквата.", както и с моного други неща, може да се каже, че цялото интервю ме впечатли, защото от една страна отразява лични наблюдения, а от друга потвърждава моето общо впечатление за Турция и България. Препоръчвам ти да гледаш и сериала - "Великолепният век", който е преведен до втора серия, а до днес са излъчени 4 серии(днес ще излъчат пета там в Турция).

Автор уф (терореро)
Публикувано28.01.11 17:24

Чела съм я, когато излезе.
Понякога си мисля, че е много лесно, а вероятно и достъпно лекарството да се отърсиш, да се въздигнеш?, да се огледаш.
Но не е лесно..., защото не е достъпно. Какво да кажа...

Тема Re: С това ме впечатлинови [re: Kpaдeцът нa ябълkи]  
Автор тopбa ()
Публикувано28.01.11 17:55

Облечени в униформи на еничари и изпълняващи музика от времената на Османската империя, стотина души се събраха пред сграда на канала Show TV. На протеста в истанбулския квартал "Левент" някои от участниците скандираха "Аллах акбар", късаха плакати и замеряха с яйца входа и билбордовете на сериала.

Част от тях бяха представители на Фондацията "Млади анадолци", която се прочу по Коледа с това ,че протестира срещу новогодишните празненства, като "закла" кукла на Дядо Коледа.

И така нататък.
Болната ми тема.

Автор ПЪTниk (оня)
Публикувано28.01.11 18:16

Май авторът на тази хубава статия е роден в Киев и не е българин.
Ние българите такава статия не можем да напишем, на нас ни дай пички и кенефи...
А ако искаш да кажеш, че твоята тема и по- от нашите, няма да ти споря защото тук за мен всички теми са еднакви.
Според мен написаното в темата ти акцентира върху риска да засегнеш другите, отколкото да изразиш впечатленията.
Мен нито едното от двете не ме впечатлява и за мен темата ти с нищо не е по- важна от кеневската.
Вероятно възприятията ми не са толкова възвишени като твоите, за да мога да деля темите на важни и неважни...
И какво толкова те ВПЕЧАТЛИ така и не разбрах, че руснака пише, че турците зарязали джамиите си и отишли да оправят нашата църква като излъгали, че била тяхна???? На кого ги разправяш тези твои впечатления?
С темите и риска сме един на един, очаквам повече подробности относно впечатлилите те впечатления

Само не казвай, че и ти като четеш кенефската тема очакваш някой да се насере според впечатлинията ти за нея, видно от риска който си изразил в тази тема.

По -простичко да ти кажа къде трещиш: Защо ти беше нужно да посочваш нашите теми, докато пускаш твоята?
Не узна ли до сега, че натискайки другите надолу ти по- висок няма да станеш?

Сега вече ще разгледам и впечатлилата ти статия подробно

Мнението е позиционирано и няма нищо общо

Автор Kasta.Diva (полудива)
Публикувано28.01.11 19:18

Прочетох статията. И сега какво? Да хваля всичко в Турция или да хуля всичко в България?! Баба ми и майка ми много често употребяваха една поговорка подходяща за случая: Прекален светец и богу не е драг! Мисълта ми е, че не всичко там е идеално и не всичко тук е лошо. Винаги съм заставала нащрек, когато някой изказва крайни мнения, независимо дали добри или лоши. С много неща в статията съм съгласна, но не и с абсолютния нихилизъм в мнението за България. Има си тук в този клуб хора, които ще бъдат направо щастливи да я прочетат за да се заредят с отрицателна енергия, която ги храни и им дава сили да живеят.

Да им е сладко!

Автор kotarak_a (познат)
Публикувано28.01.11 22:52

Няма лошо! И нещата навярно са истина, но тази работа много ми прилича на темата на Тарти за англичанина и София.

Имам един познат, който ходи често в Турция по работа и той обича да казва: Голяма работа е тази страна! И хората са страхотни! Само едно нещо ако си оправят, няма да имат равни: Да прескочат тяхното"Яваш-яваш и сабах-сабах!"

Предпочитам оптимизъм, но ме избива на реализъм. /Пътник/

Тема Re: Прочетете тази статия(интервю) [re: Kpaдeцът нa ябълkи]  
Автор tartarianeyes ()
Публикувано29.01.11 09:14

да, истанбул е град, в който една седмица не стига, за да се види.
хубаво го е написал.
да не забравяме обаче, че поне две поколения са родени и израсли в западна европа - германия предимно. няма как да няма влияние.
имам познат, който се върна в турция по изрично решение на родителите си (!). ожени се за момиче, родено и израсло там.
повече от 10 години минаха, две деца има, но все още не може да свикне и тъгува за германия.

от истанбул виждал виена

- типичното имперско мислене.
и руснаците от москва виждат само париж.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.