|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема
|
как се фърля боб
|
|
Автор |
вp. () |
Публикувано | 05.12.10 12:02 |
|
как става?
не, сериозно питам, не ме гледайте
зяпах тук, зяпах там, по света, у нас, никъде не намерих ръководство, което да схвана. все някакви прекопирани от които нищо не се разбира. или пък в разните методи, чието описание уж се разбира всичко е безобразно безсмислено. никаква забава. никакъв трил, нищо магическо, обвеяно в мистика и така нанататъка.
преброяваш колко са гласните букви в името на питащия, вадиш ги от гласните които се съдържат във въпроса и ако бобовете не стигат - значи - ня стане.
предполагам, че баячките просто не са понасяли дълги въпроси
ако някой знае как се прави, моля да ми каже, много благодаря.
| |
Тема
|
Re: как се фърля боб
[re: вp.]
|
|
Автор |
kpилe () |
Публикувано | 05.12.10 12:47 |
|
Само на карти Таро мога да гледам - там има картинки :)
Иначе с боба и кафето мисля, че е като тестовете на Роршах.
| |
Тема
|
Re: как се фърля боб
[re: вp.]
|
|
Автор |
Jennifer:) (приветлива) |
Публикувано | 05.12.10 12:48 |
|
Не става с ръководство.
Трябват ти 42 зърна. Пазят се в специална торбичка.
1 стъпка: оформяш първи ред, като разделяш зърната на 3 купчинки.
След това започваш да махаш по 4 зърна от всяка купчинка.
Махаш толкова, докато на всяка една позиция останат или 1, или 2, или 3, или 4 зърна.
2. стъпка: същата като първата, но правиш три купчинки на втори ред, като пак махаш по 4 зърна всеки път, докато ти останат от 1 до 4 зърна в купчинка.
3. стъпка: същата. Правиш трети ред.
След това се разглеждат фигурите.
Със сигурност знам, че комбинация от 3-3-3 зърна по хоризонтала или вертикала е сълзи.
Централната купчинка, т.е. втората на втори ред символизира къщата ти. Най-хубаво е да има 4 зърна там.
Въобще подредбата на купчинки е най-фасулската работа.
След това е важна интерпретацията. Всяка комбинация по хоризонтала и вертикала значи нещо.
| |
Тема
|
Re: как се фърля боб
[re: вp.]
|
|
Автор |
tia9 (странна птица) |
Публикувано | 05.12.10 12:49 |
|
Вариш, запържваш......и ми го даваш, що да се хаби.
- подпис, а не поздрав
| |
Тема
|
Фърля се в
[re: вp.]
|
|
Автор |
Phillip (-; свежъ :-) |
Публикувано | 05.12.10 12:52 |
|
гърне, заедно с джоджен и пр. И се вари. После се консумира със запечена домашна наденица.
| |
|
първата вода обикновено, като вариш... Иначе народът е казал, че ще ти върви на попръцкване.
Редактирано от kpилe на 05.12.10 12:57.
| |
Тема
|
ако питаш мен -
[re: вp.]
|
|
Автор |
ceлянинъt (европростак) |
Публикувано | 05.12.10 12:58 |
|
прилагам универсалната си рецепта -
един пръст боб в чинията, нарязвам джаста-праста кашкавал отгоре, заливам с мляко -
и бух в микровълновата -
на десет минути -
вадя и
гледам на боб...
може и да го изям, евентуално...
въобще в микровълновата - всичко става - краставици с кашкавал, тиква с кашкавал, круши с кашкавал, стара манджа с кашкавал, сладкото на софка с кашкавал, сух хляб с кашкавал, стара баница с кашкавал, мюсли с кашкавал, изостанала салата с кашкавал, пръжки с кашкавал, туршия с каш...не, туршия не съм опитвал...
въобще кашкавалът, минал през микровълновата придава чудесен вид за гледане на всяко нещо под него... един хубав златист, леко разтопен и тук-таме с кафяво вид...
ЕВРОПРОСТАК
| |
|
А само кашкавал не може ли?
| |
|
От толкова много кашкавал не ти ли се запечатва дупето бе селски?
| |
Тема
|
може, може и само кашкавал,
[re: kpилe]
|
|
Автор |
ceлянинъt (европростак) |
Публикувано | 05.12.10 13:11 |
|
ама е много семпло...
поне тиквени семки е добре да се подложат,
с един пръст мляко!
въобще, както установих от нАучните си експерименти -
/вещество У + кашкавал + мляко/ х микровълнова х 5мин. = сит и доволен селянин...
всичко прокарва, и талашит даже...
ЕВРОПРОСТАК
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
|
|