|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема
|
Re: как се фърля боб
[re: вp.]
|
|
Автор |
Jennifer:) (приветлива) |
Публикувано | 05.12.10 14:12 |
|
Вр., няма за какво да ми благодариш, защото ти казах само принципа, а сериозната работа по гадаенето ... там е мистерията. Знам, че когато има три бобчета в къщата, това е венчило (евентуално гадже).
На боб може да се гледа като напр. на карти или на кафе - да ти се говори за миналото и за бъдещето, но може да си намислиш въпрос. Напр. ще ме приемат ли в университета? От комбинациите пак се разбира ще стане ли работата или не и какви евентуално препятствия/ помощници по пътя предстоят.
Може вместо боб да се използват различни мъниста и камъчета. Принципът е същият, само че вероятно човек си отвлича вниманието повече:)
Моята баба много гледаше на боб, но само на нас си вкъщи. Тя ми е казвала някои неща, но далеч не всичко.
Много ми познаваше винаги.
| |
Тема
|
Re: как се фърля боб
[re: вp.]
|
|
Автор |
Duchessa ((аферистка)) |
Публикувано | 05.12.10 14:18 |
|
Боб не се фърля.
Боб се яде.
Преди това се кисне у вода поне 12 часа.
Водата се фърля и се туря нова.
После се вари и първата вода се хвърля.
И като се развари, запръжка му се туря.
Така са ме учили...
Елате си узнете лордот!!!
| |
Тема
|
В такъв случай прогнозата за времето е
[re: kpилe]
|
|
Автор |
Phillip (-; свежъ :-) |
Публикувано | 05.12.10 14:20 |
|
ще бъде облачно.
| |
|
Моята леля, светла й памет, гледаше на боб. Аз винаги съм била силно скептична към всякакви гадателства и оракулства, но тази тема провокира у мен приятния спомен за чуруликащия глас, с който отваряше тайните врати към тайнството на бъдещето тя и с едни малки ръчички отделяше зърната на групички по закони и правила, напълно неясни за мен... Хвърляше по едно око и на кафените утайки, но какво ми е предсказвала, даже вече не си и спомням. Не вярвам да се е ориентирала из лабиринта на бъдещия ми живот. Но пък миризмата на единствените курабийки, които правеше, най- обикновени, с кисело мляко и свинска мас, с едно орехче отгоре и малко кристална захар за разкош, на фона на тези бобени гадателства, сега ми се струва вълшебно- романтична.
| |
Тема
|
Re: как се фърля боб
[re: Duchessa]
|
|
Автор |
kakata (221B Baker Str) |
Публикувано | 05.12.10 14:21 |
|
Четох статия от лекар, диетолог, който обяснява как да се извлекат летливите вещества преди готвенето. Тия вещества, демек, дето правят ония работи.
Боба се измива и се слага в малко студена вода, не пълна тенджера, а да го покрие примерно с два пръста отгоре. Кипва се на силен огън. След кипването веднага се изключва. Оставя се в кипналата вода една нощ. На сутринта тенджерата е пълна с пяна. Тази пяна е от летливите вещества. Измива се много добре и се готви обикновено и без хвърляне на води.
Пробвай, действа сварения бобец си е като всяка друга чорба и не създава никакви притеснения.
| |
|
Преди това се кисне у вода поне 12 часа.
Водата се фърля и се туря нова.
Нов спомен за моята баба.
Тази вода, която се хвърля е прабабата на Vanish-а.
В епохата, когато нямаше изобилие на препарати, с нея почиствахме всякакви петна и силно замърсени дрехи.
| |
|
Те тва не съм го знаела!
Веднага ще опитам, да видя какво са му възможностите.
Мерсажче за идеята!
Елате си узнете лордот!!!
| |
Тема
|
Re: как се фърля боб
[re: Jennifer:)]
|
|
Автор |
tia9 (странна птица) |
Публикувано | 05.12.10 14:29 |
|
....и избелва бели дрехи
- подпис, а не поздрав
| |
Тема
|
Re: как се фърля боб
[re: kakata]
|
|
Автор |
Duchessa ((аферистка)) |
Публикувано | 05.12.10 14:30 |
|
Хм... Тази вариация я ползваше едната от бабите ми. Ама майка ми все пак настояваше на фърлянето на водата...
Абе всеки си има ноу-хау... Па диетологът и едната ми баба може и да са прави.
Елате си узнете лордот!!!
| |
|
СЮрозно?
Веднага ще взема да накисна боб, че имам едно петно...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
|
|