|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
виц
|
|
Автор |
ABe (речникаря) |
Публикувано | 07.04.10 21:22 |
|
Заможен френски селянин шкембелия отпреди няколко века отишъл на събор и пазар в съседно село. Там, хапнал и предимно пийнал човекът. По пътя обратно много му се допикало. Спрял каруцата на един завой и пред храста.. там... сещаш се.
Иззад завоя се появява на едно муле игуменката на местния женски манастир.
- Ау, какво виждам! - възкликнала тя.
- О, майко-игуменке! Завиждам ви! Аз не съм го виждал от 15 години!
| |
Тема
|
Хахаха! Ми, защото не се е сетил
[re: ABe]
|
|
Автор |
Phillip (-; свежъ :-) |
Публикувано | 07.04.10 22:09 |
|
да пикае в езеро през деня. За всичко си има решение, няма да пази диета и да спортува, я!
Но не разбрах защо действието във вица се развива преди няколко века, точно във Франция и защо селянин? Не може ли да е сега, в Испания и с гражданин кореняк барселонец напр.!?
| |
Тема
|
Re: Хахаха! Ми, защото не се е сетил
[re: Phillip]
|
|
Автор |
kakata (221B Baker Str) |
Публикувано | 07.04.10 23:22 |
|
А не може ли в Нови хан? Виж, там без селянин не може.
| |
|
Браво много е хубав,ще го рзпространя сред приятелите:)
| |
Тема
|
Миии, щото...
|
|
Автор |
ABe (речникаря) |
Публикувано | 08.04.10 10:14 |
|
преди години ми го "разказа" един французин. Франсоа Рабле му викат.
Не зная що се сетих за този виц по никое време вчера, а защо ви го разказах на вас пък хич не зная. Рабле не съм го чел от 1984-85 г. сигурно...
| |
|
Хубаво. Дано им хареса и на тях!
| |
Тема
|
Аха. И "Клошмерл" на Габриел Шевалие е класика.
|
|
Автор |
Публикувано | 08.04.10 10:36 |
|
Там специално място се отделя на "общественото пикаене". Явно французка му работа.
Спомням си някъде 70-те години като я пуснаха тази книга и сестра ми (по-голяма) ме юрна да чакам на опашка на една книжарница, докато тя беше на друга, та поне един от нас да я купи.
| |
Тема
|
Тва "възкликвам"
|
|
Автор |
ABe (речникаря) |
Публикувано | 08.04.10 15:10 |
|
от вица май го има само в писмения ни език.
Аз не си спомням да съм "въз-клик-вал" в живота си. Аз обичайно изохквам, избухвам, крясвам, навиквам, вмятам иронично, отбелязвам с неприкрит сарказъм и др.
Ти да си възкликвал някога в извънклубното пространство?
П.П. Ся ако му изведем етимологията от кликването с мишката, не доктори по езикознание ще ни направят, а направо академици!
Редактирано от ABe на 08.04.10 15:12.
| |
|
Преди години имах един познат с огромно шкембе. Та това никак не му пречеше да се закача с всяка срещната жена по улиците.
Един път закача две сръбкини, а едната му казва нещо от сорта: Я си виж първо шкембето и т.н. /не мога да го кажа на сръбски/
А той: Под голем камък, голема риба се крие!
Ама тя, по-устата от него и му вика: Ама спава!
ПП. Апък когато се скараше с жена си, тя му разправяше: Муци, моля ти се престани! Дебелите хора не са лоши!
| |
Тема
|
Като се замислих, прав си!
|
|
Автор |
Публикувано | 08.04.10 15:39 |
|
Зарежи мишкокликането, но наистина има такива думи, които си живеят в една ограничена област и хич не щат да я напуснат.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|