Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:49 04.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема твърдение:нови  
Автор вp. ()
Публикувано22.06.10 11:04

"Хората правят жестове от интерес, а не заради някого."

това твърдение ме замисли само по себе си, като не го свързвам с изказалия го.
вярно ли е според вас?
заради кого правят жестове хората?
отсега да кажа: каквото и да напишете по темата - ще ви повярвам напълно и безусловно.

Тема Какво се разбира под "жест"?нови [re: вp.]  
Автор Phillip (-; свежъ :-)
Публикувано22.06.10 11:14

Тема Re: твърдение:нови [re: вp.]  
Автор Бeзпaмeтнo (полупозната)
Публикувано22.06.10 11:18

Пу си първа да ти кажа здрасти, вр.

А по темата... не имсля, че жестове се правят само по една причина. Някои правят жестове заради хсебе си - просто се чувстват по-добре/добри така. Други - защото имат да си "връщат" жест. Трети - от интерес (да се харесат с цел бъдещи дивиденти, да си заработят "връщането" на жеста, да това или онова). Четвърти действат по импулс, породен от симпатия. Пети - защото вярват, че като набравят добро, трябва да го хвърлят зад гърба си. Все някога ще им се върне (от други). Това са моите житейски наблюдения. Ако се сетя още нещо - ще дописвам.

Офф: Ти докъде я докара с конфитюрените експерименти? :)

Косата ми дзилена, очите ми редки

Тема Re: хока гонови [re: Phillip]  
Публикувано22.06.10 11:19

Абей! ПилИпе!:))) Изпреварил си ме с едни гърди

Тема Re: Какво се разбира под "жест"?нови [re: Phillip]  
Автор вp. ()
Публикувано22.06.10 11:19

ами ако искаш пиши по каквото ти разбираш, ако ти е интересно : )
май само в математиката едно и също нещо би трябвало да "се" разбира - по един и същи начин от всички

Тема алтруизмътнови [re: вp.]  
Автор БoзaKocмaтa ()
Публикувано22.06.10 11:23

твърдението е вярно,
но е недобре формулирано.
като цяло автентичният алтруизъм се проявява само в саможертвата,
но не и тази по идеологически причини.
извън саможертвата,
правенето на жестове намалява личния дискомфорт,
поддържа добрата самооценка
и служи като социално лепило -
ти на мен, аз на теб, значи сме общество.
доколкото правенето на жестове следователно е рационално, разбирай съзнателно решение, във всяко едно от изброените има интерес.

Тема QEDнови [re: вp.]  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано22.06.10 11:24

правене на жест от интерес е тъждестевено с правене на жест заради себе си, а "себе си" е подмножество на "някого" - ерго, неверността на първоначалното твърдение е доказанa.

Тема Re: твърдение:нови [re: Бeзпaмeтнo]  
Автор вp. ()
Публикувано22.06.10 11:27

станаха напълно и буквално бутикови

много ме кефи конфитюростронето, се оказа.
чудя се кога, възможно ли е изобщо, да дойде ден от който нататък да не ми се приисква да науча нещо ново, па макар и такова дребно, незначително и в никва връзка с важните глобални работи, но не ми се мисли по този въпрос сега.
тъй че здрасти и много се радвам да те "видя"
...а грамаданските ягодища в компотите приличат много на ташаци на стар човек.
лошо е, обаче, да го кажеш на глас на някого, комуто тъкмо даваш купа компот с ледчета

Тема Re: твърдение:нови [re: вp.]  
Автор ПЪTниk (оня)
Публикувано22.06.10 11:28

Ние всички вършим всичко от завсимост.
Безпричинните функции са свободни от контрол и забрана.
Във вечността ще ми трябва само чистотата, обаче нея мога да взема само оттук.
За да открия нещо ново, е нужно да погледна на света различно. Всяка минута от живота ми се явява урок.

Стремежа и изявата на ДОБРОТО също е зависимост, от по- високо ниво.

Според мен въпросът ти е насочен не към зависимостта, а към нейното ниво?
Така ли е?

Мнението случайно е позиционирано!

Тема Re: само, за да си изяснянови [re: вp.]  
Публикувано22.06.10 11:45

Това, че са напълно и буквално бутикови лично аз го възприемам така: освен, че по подразбиране са в силно ограничени серии и коренно различни от известните в рецептообмена конфитюри и сладкА, в най-близко време да очакваме авторското ти красиво оформено издание джобен формат с примерно заглавие "Конфлитюренето като бутиково проявление":)

Колкото до чуденето ти дали-или в разрез с глобалистичната сянка над битието ни, аз лично не съзирам никакъв проблем, щото то си е казано - мисли глобално - действай локално, както правиш и ти, впрочем:)

И да ти призная - буквално ми е на върха на пръстите да те питам откъде знаеш как изглеждат тватамдетогописа на стар човек, ама нали съм културна и свенлива - няма да ти го задам тоз интимен въпрос

Тва, че излизам извън темата е очевидно. Ама ме е напряло да си подръндорим малко, та ше ме прощаваш. А ако пък не ми простиш - можеш да ми наложиш един глобален бан, или па да ме почерпиш един банан, което ти е по-близо до натюрела - това сторИ:)))

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.