|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Места за ползване на (безжичен) интернет?
|
|
| Автор |
.Jess. (толерантна) |
| Публикувано | 20.06.10 20:11 |
|
|
Първо - някой има ли представа, съществуват ли в София места за ползване на безжичен интернет и ако има, къде ? Някакви кафенета или обществени места, като библиотеки например, т.е. ако си нося лаптопа, мога ли да се закача законно някъде за нет-а?
Второ - остана ли работещ интернет клуб или кафе някъде в София? Чета тук, че имало в подлеза на Университета и в Библиотеката, но работят ли въобще? (интересува ме тази част от София от жълтите плочки и центъра в източна посока )
Трето - може ли въобще да се осъществи dial-up връзка чрез домашен телефон с интернет? Дали не прекъсва често и т.н.
Сори, че ви занимавам с такива въпроси, но след 1 седмица си идвам и нямам идея, как мога да ползвам нет в София. Допреди 2 години интернет-клубовете бяха на всеки ъгъл, но сега масово са изпозатворени. Та ми се иска да дойда подготвена предварително .
Ще съм благодарна на всеки, който даде някакво инфо.
| |
|
Тема
|
Re: Места за ползване на (безжичен) интернет?
[re: .Jess.]
|
|
| Автор |
Roxy (bittersweet) |
| Публикувано | 20.06.10 20:45 |
|
|
Парка "Заимов"/"Оборище" беше едно от първите такива места. Май и сградите на общинските администрации, ако се вярва не лепенките на вратите, ама не знам със сигурност... Само за тези знам.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
LlRA.. (мission) |
| Публикувано | 20.06.10 21:09 |
|
|
Във всички молове!
Градинката на Хиподрума зад ритуалната зала също е покрита:))
"Трето - може ли въобще да се осъществи dial-up връзка чрез домашен телефон с интернет? Дали не прекъсва често и т.н. "
За това трябва да имаш специален модем:))...аз бях така през 1999 и 2000г.))...ама това е май вече стара технология ве:))
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Бeзпaмeтнo (полупозната) |
| Публикувано | 20.06.10 21:11 |
|
|
Здравей, Джес:)
Дано ти помогне тази информация:)
Косата ми дзилена, очите ми редки
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
chavdar4e (бивше 4ave) |
| Публикувано | 20.06.10 21:12 |
|
|
Макдоналдсите, много кръчми и хотели из центъра, моята кухня Щото като готвя, отстъпвам на децата компа с жичния нет и си пиша на лапа от куфнята, вързана към една съседна кръчма.
Случвало ми се е да пращам мейлове, седнала на кашпа през една улица (нямахме ток в момента).
Иначе ако ти трябва нещо за по-дълго, плюс разпечатване, сканиране и т.н. на пл. "Гарибалди" има денонощно интернет-кафене, до KFS
| |
|
|
|
Оооо, това е страхотно инфо, благодаря
| |
|
Тема
|
[re: chavdar4e]
|
|
| Автор |
.Jess. (толерантна) |
| Публикувано | 20.06.10 22:01 |
|
|
Благодаря за пл. "Гарибалди" - защото често при престоя ми в БГ се налага и да разпечатвам нещо или сканирам, но обикновено принтерите в клубовете са все развалени.
А бе аз мога за спешни неща и приятели да помоля, но не искам да притеснявам никого.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
741 (ветеринар) |
| Публикувано | 20.06.10 22:07 |
|
|
Около центровете на Виваком/БТК също би трябвало да има свободен нет, поне така се хвалеха.
За dial-up, БТК още го поддържа - номер: 0134200; username: impuls; password: infotel. Само че е безумно бавно и скъпо - 3.6 ст/минута. Плащането пристига в телефонната сметка. Едва ли ще опреш до него.
Ако ще пътуваш в по-отдалечени места, мтел и глобул имат пакети за мобилен интернет за предплатени карти, 1GB трафик излиза 25-30 лева, имат и по-малки пакети. Предлагат USB стикчета-модеми, можеш обаче да ползваш и телефона за модем. Е, това последното трябва да го провериш, де.
Редактирано от 741 на 20.06.10 22:09.
| |
|
Тема
|
[re: 741]
|
|
| Автор |
.Jess. (толерантна) |
| Публикувано | 20.06.10 22:35 |
|
|
Ще пътувам на много отдалечени места, да, и в България има такива . Където няма никакъв смисъл да влача техника, пък и нали на почивка отивам .
Обаче в София ще ми трябва нет, идвам си веднъж в годината и всеки път намирам много промени, а инфо си набавям най-добре от нет-а.
Редактирано от .Jess. на 20.06.10 22:35.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Фиш (Емарципанена) |
| Публикувано | 20.06.10 22:40 |
|
|
Да докладвам ли за Бургас, или ще го подминеш
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|