|
Страници по тази тема: << 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Извинете
[re: вp.]
|
|
Автор |
Margi_s (непознат
) |
Публикувано | 03.06.10 17:19 |
|
Охх, и аз четох, четох, чееетох, но не видях като да е казано всичко по темата "Красота в бурканчЕта".
Много ще се отклоня у лево обаче, ако се отдам на разсъждения, че никой гък не каза за консервиране на шоколад или бонбони (Линдор в частност, желателно червен)...
То верно откъде чак такова изобилие, та да остане ред и за консервиране, но пък как звучи - Конфитюр от шоколад! :D
Пък и чудесно върви с Палачинки и Огромно Силно Горчиво Кафе.
ммпримляс ;)
| |
Тема
|
Re: Извинете
[re: Margi_s]
|
|
Автор |
вp. () |
Публикувано | 03.06.10 17:31 |
|
брей : )))
да не би да не ти е попадал този сладолед:
ако не, трябва да ти съобщя, че си претърпяла една от най-най-голмите липси в досегашния си жалък и непълноценен, уви, живот
тъй че направо не се помайвай!
има го в магазините "фантастико" в специално негови си колички.
отговаря точно, ама точно-точно на това:
"чудесно върви с Палачинки и Огромно Силно Горчиво Кафе" + че си е консерва, като се замисли човек
| |
Тема
|
Re: Извинете
[re: вp.]
|
|
Автор |
Margi_s (непознат
) |
Публикувано | 03.06.10 17:47 |
|
Ммм..., а има ли упътване как се изчопля шоколада от сладоледа? Щотоо сладолед употребявам много в краен случай сякаш, като се приспаднат инцидентните пристъпи веднъж годишно - с проточен език пред витрина с хиляда модели лъскави кутии. По кутиите си падам явно, не че по сладоледа, хехе.
Така ще си остана в безпросветен мрак, относно достойнствата на сладоледа.
срам, срам
| |
Тема
|
Re: Извинете
[re: Margi_s]
|
|
Автор |
вp. () |
Публикувано | 03.06.10 18:09 |
|
а, точно!
абе ти само го пробвай този, после ще си говорим пак
това е... това е... представи си
две пълни големи шепи мънички бонбонки, големи колкото малки грахчета, направени от най-най-най-фин фин млечен шоколад, които са залети само колкото да се закрепят заедно и да не ти падат от лъжицата като загребеш с връх, с ааааааааааааааааааадски фин тъмен шоколад, който, ако беше повече, можеше да се нарече "течен". но той няма как да тече, понеже е свръхмалко, адски добре преценено точно колко.
тва сложено в кутия.
замразено, тоест - консервирано.
точно конфитюр от шоколад
| |
Тема
|
Re: Извинете
[re: Margi_s]
|
|
Автор |
tia9 (странна птица) |
Публикувано | 03.06.10 18:24 |
|
Линдор в трилитрови буркани)))моля
| |
Тема
|
Re: Ей като видях
[re: вp.]
|
|
Автор |
fa diesis (пристрастен) |
Публикувано | 03.06.10 20:03 |
|
След като си говорихме за сладката и палачинките със сладко, ми се случи точно такова вълшебно нещо, моята приятелка събота и неделя ме гощава с мекици, намазани с желе от дюли, което била правила сама /и тя за пръв път:). Страхотно просто, бях му забравила вкуса, а мама редовно правеше такова:)
Това като идея за конфитюр:)
| |
Тема
|
Re: контифлюрена помощ, моля?
[re: вp.]
|
|
Автор |
Duchessa ((аферистка)) |
Публикувано | 05.06.10 18:03 |
|
Извинявай, че чак сега се включвам. При згряването на разтвора цялата захарще се разтопи и ще се получи гъст сироп.
Елате си узнете лордот!!!
| |
|
желето от дюли е най-вълшебното сладко нещо на света! Миналата есен двете ни дюлеви дървета на село бяха родили като за книгата на Гинес. Направо се шашнах когато мъжът ми докара с колата 4-5 големи касетки с едри, благоуханни дюли...
Че като заседна моя милост пред компютъра, а и с малко помощ по телефончето от мама, чудни сладкории се получиха:
- вълшебен компот от нарязани с къдравото ренде дюлеви резенчета 3х4 сантиметра,
- дюлев конфитюр от рендосани плодове (тук тънкостта е част от захарта да се замести с глюкоза от диетичните магазини, така не се захаросва и непременно при почистването на плодовете да се държат в подкиселена с оцет вода за да останат светли на цвят преди рендосването направо върху врящия в тенджерата сироп). Тогава цветът е ярък светлооранжевочервен, иначе сладкото става твърдо, тричаво и с непривлекателен кафяв цвят.
- и накрая от изрязаните кори, дръжки и вътрешна семенна част на плодовете - разкошното дюлево желе... Страхотно е, няма човек, който да го е опитал и да не му е горещ почитател. Даже съм решила тази година да направя повечко, първо него изпапахме...
Само да кажа, че по принцип много-много не си падаме по сладкото във фамилията...
| |
Тема
|
Re: Ей като видях
[re: monetka]
|
|
Автор |
вp. () |
Публикувано | 06.06.10 11:41 |
|
здрасти : )
моля те, кажи ми, това: "тук тънкостта е част от захарта да се замести с глюкоза от диетичните магазини, така не се захаросва" - само за дюлените сладости ли важи или може да се приложи и надруги? например на ягодените : )))
разбираш ли, иска ми се да изхитря системата
искам да направя следващо сладко, обаче то да е в голям буркан, по лични естетически съображения.
искам, обаче, да е вкусно като това първото дето го направих за ваша помощ, подкрепа и идеи, или даже още по-вкусно (не съм ли нагла, а )
и да не се захаросва.
| |
Тема
|
Re: краткотрайните вманиачавания
[re: вp.]
|
|
Автор |
и-фeя (меценат) |
Публикувано | 06.06.10 14:29 |
|
аз по гроздобера ще се сетя, щот съм лозар-гроздоберач, като мъжкия вариант на оная от двулевката :)
дотогава можеш да се отдадеш на вселенско сладко от малини.
| |
|
Страници по тази тема: << 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | (покажи всички)
|
|
|