|
Тема
|
Към велолюбителите!
|
|
Автор |
flida () |
Публикувано | 16.09.09 08:38 |
|
Мили приятели, изпращаме ви покана от нашите приятели "Велоеволюция" за "Голямото преброяване II".
--
Голямото преброяване II
В Деня без автомобили, 22 септември, Сдружение „Велоеволюция” организира втора част на Голямото преброяване на колоездачите, колоездачките и колоездаченцата в София. Отново ще велошестваме заедно по столичните булеварди, ще раздаваме номера, ще се състезаваме и награждаваме.
Втори дубъл на Голямото преброяване е за всички, които не успяха да дойдат на първото броене на 16 май, за всички, които дойдоха, но не можаха да си вземат номер и за всички, които дойдоха, имат си номер, но сега искат отново да покарат из София и да се позабавляват с още 2-3 хиляди сродни души.
Елате да бъдем отново заедно, отново да вдигнем шум със звънците, тромбите и всички звукоиздаващи машинарии! Елате да видим как Homo Sofiens е велоеволюирал през лятото и да разберем колко новопосветени велосипедисти са зарязали шумния и мръсен автомобили за по-гражданин-friendly транспорт!
Елате да покажем за пореден път, че колоездачите в София сме много и много искаме по-добри условия, за да си управляваме безопасно любимите превозни средства!
Къде и как ще велоеволюираме този път?
16:00-16:30 ч. – събираме се на езерото Ариана в Борисовата градина;
16:30 ч. – тръгваме по маршрута Ариана – Орлов мост – бул.”Евлоги Георгиев” – НДК – бул. ”България” – бул. ”Витоша” – ул. “Бяла черква” - бул. Петко Ю. Тодоров – влизанев Южен парк при входа срещу бл.3 на бул. Петко Тодоров;
18:00 ч. – пристигаме на сцената в Южен парк;
18:00-19:00 ч. – забавляваме се, състезаваме се, награждаваме се, броим се, слушаме музика и т.н., и т.н.
19:00 ч. – велолъч потегля към кино Арена Запад София, където всички желаещи могат да посетят премиерата на нашумелия документален филм „Ерата на глупостта”.
| |
|
браво!
София трябва да стане откъм велосипедизъм като Амстердам или Копенхаген...
ЕВРОПРОСТАК
| |
|
Ще има тръжна процедура за "Привеждане на София във вид удобен за велосипедизъм". И там, в документацията ще има изискване "като Амстердам".
После, спечелият търга ще е твърде изненадан, че това освен всичко друго, означава и градът да се подравни точно като Амстердам. Да не се мъчат велосипедистите да качват разни баири.
| |
|
а перловска река и слатинска река -
ще станат широки плавателни канали...
ЕВРОПРОСТАК
| |
|
Тия от Копенхаген като ходят в Амстердам си вземат задължително колелата, защото там бил раят за велосипедисти.
А в Копенхаген... било много ветровито:)
| |
|
"Ветър дуа, ветър дуа,
и у плето ме забуа!"
| |
|
ама аз още като малък съм ползвал Перловската река като плавателна - със сал от стиропор. От нас до Подуене за нема и половин час.
| |
Тема
|
Re: Не знам за тебе,
[re: Phillip]
|
|
Автор |
Лил () |
Публикувано | 16.09.09 12:18 |
|
Включи в проекта "като Амстердам и Венеция". Да има гондолиери по Перловска река, моста на стадиона ще го прекръстим на "моста на въздишките", има едни здрави кака и батко там, може и да са влюбени и да въздишат, знам ли ги
| |
|
|
|
|