|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Вчера на Рила
|
|
| Автор |
akotarak (любопитен) |
| Публикувано | 15.06.09 23:13 |
|
|
Качихме се до Страшното езеро - в Мальовишкия дял на Рила /2740 м./ Който е ходил -знае. Преодоляват се около 1200 м. денивелация в рамките на 3-4 часа. С една дума - адски стръмно. Горе - красота и пустота. Почти няма никой. Седиме си и си почиваме след "бъхтенето" и гледаме как по пътеката се задава една група от 3-ма човека с огромни раници. Поздравяваме се по планинарски. Те сядат близо до нас и какво се разбира! Не били трима, а четирима! Едната раница, не е раница, а бебе в столче. Пуснаха малкото човече от раницата, а то не може да ходи. Само пълзи.
Пък си помислих: Страхотни млади хора!
Възхитих се на ентусиазма им!
всичко ми е интересно
| |
|
|
|
Верно ли на 7-те езера имало много сняг?
| |
|
Тема
|
Re: Вчера на Рила
[re: Гeвpek]
|
|
| Автор |
kpилe () |
| Публикувано | 15.06.09 23:25 |
|
|
Има малко сняг, не много. Аз се върнах вчера от там, спахме на единия близнак на чували, аз исках на салоните да спим, но другите ги хвана страх. Има преспи на места, ама то през цялата година има на места преспи... Окото и сълзата са частично заледени, но можеш да се качиш чак до предела почти без да газиш в снега.
Ето окото
На другите няма сняг. Има лифт от тази година и много, много хора :)
ПЪТник предупреждава: Даването на акъл е опасно за здравето.
| |
|
|
|
Не съм била тази година там, но на този циркус, на който бях /той е на същата височина/ имаше доста. Преодоляхме един много труден ледник. Направо си беше с " четири по четири" нагоре! Езерата /там са няколко/бяха наполовина с лед. Но беше уникално красиво. Сняг и лилави минзухари - цяли поляни. И в същото време - жега. Направо гориш! Въздухът е разреден и слънцето направо те опича. /Не пращам снимки защото те не могат да покажат нищо! Наистина нищо!/
Хайде да ви водя всички! Ще се изкефите страхотно! Следващата неделя ще ходим на Кончето . От хижа Мальовица.
всичко ми е интересно
| |
|
Тема
|
Re: Вчера на Рила
[re: akotarak]
|
|
| Автор |
spunk (капризната) |
| Публикувано | 15.06.09 23:39 |
|
|
Иииии, блазя та
2-3 години не съм ги
ще трябва!!!
| |
|
|
|
Точно това разбрах и аз. За хората де! А ходят ли нагоре, имам предвид към Окото и Предела?
Егати работата! Развалиха всичко с този лифт! А ти разбра ли колко струва. Защото ако е скъпо, има някакъв шанс да не го използват много.
всичко ми е интересно
| |
|
|
|
разбрах колко струва - 15 кинта двупосочно, 10 еднопосочно.
има тълпи от хора, не знам дали всички се качват до Предела, ние се качихме доста късно, за да избегнем навалиците и слязохме рано - общо взето повечето хора май се качват с лифта и слизат същия ден, щото им става студено или спят в новата хижа, която се прави на хотел. имаше и готини планинари от типа, за който ти пишеш - усмихнати, слънчеви хора, които те поздравяват като се разминете.
преди няколко години ходих по същото време на езерата и беше прекрасно - пукнат човек нямаше :) но свърши тя тая... и е ок това - красотата на планината трябва да е за всички, дори за тези, дето не могат много да ходят.
но който иска да види езерата чисти, да ходи сега - Юни, защото след месец вече ще са жабунясали и няма да можеш да се разминеш по пътеките. аз тази година сигурно няма да ходя повече там.
ПЪТник предупреждава: Даването на акъл е опасно за здравето.
| |
|
Тема
|
Re: Много е евтино!
[re: kpилe]
|
|
| Автор |
akotarak (любопитен) |
| Публикувано | 16.06.09 00:06 |
|
|
За жалост! Но моето успокоение е, че Планината е много мощна и те/бунаците/ няма да успеят да Я победят! През юли-август здължително ще отида. Въпреки всичко. Е, може би само ще минем оттам. Радвам се, че има хора като теб! Все още!
всичко ми е интересно
| |
|
|
|
Като гледам разни снимки, на Кончето трябва да сте направо алпинисти... Може ли без специално оборудване?
| |
|
|
|
Been there, done that. ;-)
"Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш"
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|