Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:01 17.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Инатътнови  
Автор sofka (неуметна)
Публикувано09.03.09 22:53

Така и така съм на компа, та да си пусна и другата тема.

Не смятате ли, че на този свят има хора с голям инат, който се проявява силно, особено като се разсърдят?!
Мойта свекърва е такав чешит и тука от преди известно време ми се обади два пъти по телефона.
Първият, за да ми се накара , че не възпитавам правилно малкия и че харчел много пари и вторият, че софчо бил отишъл да нацепи дърва на баща ми, наместо някой друг/филан кешията/ да свърши тая работа.
Изказа се , тресна телефона и потъна.
И така неколко дни мълчание, а забелязвам, че на моя спътник настроението му падна под нулата.nacupvam se]
Та ...вчера го накарах да И се обади и да отиде при нея на крака, за да я сдобри, че това нейното нямаше да има край.
На една приятелка 5 години не проговори за нема нищо.Как се сдобриха не знам, но са неразделни сега и непрекъснато си ходят из пазарите.
Аз не понасям мълчаници, а пък вие ще си кажете инати ли сте и сърдите ли се безкрайно.

Дай, софче, за да ти дадат!

Тема Re:Не вдявам!нови [re: sofka]  
Автор Гъpkинятa (спокойна )
Публикувано09.03.09 22:58

Какво означава да се сърдиш на някого?

В смисъл как точно се изразява на практика?

Ayth eimai, kai se opoion areso

Тема Re: Не разбрах и аз,нови [re: Гъpkинятa]  
Автор Moapeйн: ()
Публикувано10.03.09 06:42

но пресен пример:
мойта па свекърва-урупсия да вземе да не сложи поне една капачка от буркан на традиционното си и и обредно място

Побеснях си значи вчера/днес по тоя повод,
и пъпка ми излиза вече - пубертетска!

Добро утре, че то знае ли се

Тема сърденетонови [re: Гъpkинятa]  
Автор ceлянинъt (ветеран)
Публикувано10.03.09 07:27

е характерна българска дейност, която ти изглежда си забравила...
изразява се в свъсено гледане от субекта на сръднята към обекта на сръднята,
мълчание, не отговаряне на въпроси и т.н.
класически пример на проява на сърдене
е бележката с надпис "събуди се, 5 часа е", която сърдещата се съпруга оставила до възглавницата на мъжа си, за да хване самолета, ообаче тя му била сърдита и не му говорила...

при децата, най-вече момиченцата се изразява в нацупване, надупване и заравяне на лицето във възглавницата... при полово зрели индивиди, обаче тая поза на сърдене не се прилага, щото нейната семантика и семиотика ще бъде разчетена другояче от обекта на сърдене...

Тема Re: Инатътнови [re: sofka]  
Автор Silvesters (непознат)
Публикувано10.03.09 08:12

Понякога мълчанието е и когато се страхуваш с някого да контактуваш и не си сърдит - инат ли е или е друго?

Тема Май са разл. думинови [re: sofka]  
Автор ABe (речникаря)
Публикувано10.03.09 09:47

инатът и сърденето.

Софче, отвори си речника.

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.

Редактирано от ABe на 10.03.09 09:48.

АвторMapтинa (Нерегистриран)
Публикувано10.03.09 10:03

За мен няма по-добър период от този, когато свекито ми е сърдита. Пълен рахат - не звъни всяка вечер, не пита какво съм сготвила, не ме занимава с това, което тя е правила през деня. Не е лош човек, даже хич, обаче е обсебваща и това ми идва в повече.
Лошото е, че се е случвало да ми се цупи само един-два пъти за 100 години брак. Не че не ми се е налагало АЗ да правя първата крачка, ама то това само заради спокойствието на мъж ми. Иначе ще има да чака свекито от умрял писмо...

Тема Re: Не ми се сърди, нонови [re: Mapтинa]  
Автор lumixx (Любознателна )
Публикувано10.03.09 10:40

това да

звъни всяка вечер, не пита какво съм сготвила, не ме занимава с това, което тя е правила през деня.

може да се приеме и като нормална загриженост и агажираност към вашето семейство, а не като вмешателство.
Може пък, ако чистосърдечно й се отговори със същото, да няма повод за толкова "тежки жертви" като да правиш първата крачка!

Автор akotarak (любопитен)
Публикувано10.03.09 11:06

Най-хубавото в цялата работа е, че живеете отделно. А то дали е свекърва или майка - все тая. Моята майка миналата неделя ми се обажда в 19.30 ч и със скандалджийски тон ми вика: "Къде ходите цял ден? Цял ден няма никой у вас! Какво е това!". Отговарям: "Момо, на Рила сме цял ден. Пътуваме към София в момента." А тя: "Каква е тая Рила цял ден?" ....................?????????????

Бабите си навъртат нещо на пръста и колкото и да им обясняваш, нищо не разбират. Ама понеже и ние сме майки сигурно и ние сме досадни за децата си и, повярвай, ще ставаме все по-досадни.

Но иначе за сърденето, съм на принципа - Ако някой се сърди, остави го да се насърди хубавичко. Той в един момент започва да се пържи в собствен сос. Започва да си вика: Абе дали не прекалих вече? И така сам се наказва за собствената си сръдня и инат. Ти можеш само да стоиш отстрани и да гледаш! За това разбира се трябват здрави нерви и малко цинизъм.

всичко ми е интересно

Автор dama_spatia (зеленоока)
Публикувано10.03.09 11:29

Кофти, Софче! Уж било по-добре млади и стари да са отделно, ама като гледам твоята свекърва все едно, че не се е отделяла от вас. Ми то така-чуждото не е мило, не е като да си й дъщеря

. Софче, колкото и да се стараеш, пак *убава няма да станеш за нея.Отношенията снаха-свекърва са всеизвестни. Ок, де разсърдила се тя, ама така и не разбрах защо се е разсърдила Или за нея това е в реда на нещата. Не я виждам, ако и ти се разсърдиш.....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.