Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:28 18.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Едра тема за черпенето:)нови  
Автор sofka (неуметна)
Публикувано11.12.08 09:51

Знаем , че е приятно някой да ви почерпи, като си намери повод естествено, но дали това не бие по достойнството, според вас?!
Откъде- накъде ТОЙ/ТЯ/ ще ме черпят, та да демонстрират материалното си превъзходство и да ме унизяват и смачкват самочувствието ми?!
Не е ли по-добре да не се приема такъв жест, за да сте независими?!
Изразът "Длъжен съм ти! Аз ще почерпя другия път!" не идва ли да покаже зависимост, която ти виси като дамоклев меч над главата?!

Не плачи, защото нещото е минало,а се усмихни,защото е било

Тема Re: Едра тема за черпенето:)нови [re: sofka]  
Автор LeoS (стар член)
Публикувано11.12.08 11:02

Ех, Софче ... чак ми става мъчно по некой път за тебе ...

Цели 15 минути се мъчих и не можах да се сетя, да съм черпил некой за да му убия достойнството или да му смачкам самочувствието.
И после още 10 минути се мъчих да се сетя, като ме е черпел некой и да съм се оказал зависим - и пак не можах.

От целата работа разбрах едно.
Тебе и много да ми се иска - не бива да те черпя...
Щото ше ти докарам куп едри теми за замисляне.

<... нe e вaжнo кoлкo cтpувa нeщo, a c кoлкo пapи paзпoлaгaмe ...>

Тема Ето отговорите ми на едрата ти теманови [re: sofka]  
Автор comprehension (непознат )
Публикувано11.12.08 11:30

Знаем , че е приятно някой да ви почерпи, като си намери повод естествено, но дали това не бие по достойнството, според вас?!

Не!

Откъде- накъде ТОЙ/ТЯ/ ще ме черпят, та да демонстрират материалното си превъзходство и да ме унизяват и смачкват самочувствието ми?!

Чалнала си се Софке! Щом някой иска да почерпи - моля, да си почерпи човека...

Изразът "Длъжен съм ти! Аз ще почерпя другия път!" не идва ли да покаже зависимост, която ти виси като дамоклев меч над главата?!

Софке, оксиморон си сътворила! Щом някой иска той да почерпи следващия път, това значи, че сегашния път си го черпила ТИ. Следователно - противоречиш си.

Автор kurkudup (boss)
Публикувано11.12.08 11:37

Не ,Софче.Здравей!Когато някой черпи го прави от сърце.Ти не си длъжна с нищо.Изключвам,ако някой с черпенето си има други злонамерени идеи.Дори прочетох някъде, е знак на неуважение и високомерие когато откажеш.Понякога може да обидиш човека ако не приемеш почерпката.Приятен ден желая на теб и всички добри хора!

нормална съм,ама не ми личи

Тема Re: Едра тема за черпенето:)нови [re: LeoS]  
Автор sofka (неуметна)
Публикувано11.12.08 11:51

Леосе, здравей!

Недей да ми се правиш на чиста вода ненапита!
Едва ли всеки би почерпил-първо и второ не съм сигурна , че ще го направиш за честните му сини очи.
Българинът много обича да се изкарва ларж,но всъщност е голем интересчия и действа в повечето случаи с предумисъл. Ще го черпя еди кой си, ако ми свърши еди що си.
И ти не си изключение и недей да си кривиш душата.

Тема Re: Ето отговорите ми на едрата ти теманови [re: comprehension]  
Автор sofka (неуметна)
Публикувано11.12.08 11:56

Кой черпи? Не ли този, който има възможности?
Ако ти дрънкат стинки в джоба, едва ли ще ти доде на ум да черпиш. Е, не се ли демонстрира превъзходство, че аз съм по-богат, по-успял, а ти си едно нищо и не може, дори да искаш, да си го позволиш.
Оксиморонът се заформя точно от факта,че като те черпят веднъж, ти си длъжен да се реваншираш или черпенето е жест, който те задължава да помниш, че си длъжен.

Тема Re: Едра тема за черпенето:)нови [re: kurkudup]  
Автор sofka (неуметна)
Публикувано11.12.08 12:05

В моя живот, коркодуп, никой не ме е черпил от сърце. Такъф филм няма. Винаги е било с предумисъл, заради нещо си и оттук съм разочарована,ама много, от хората

Не вярвам,че някой може да прояви жест от сърце, освен най-близките ми хора с които връзката е кръвна.
Всеки гледа да те подлъже с уж широка скроеност и после да ти го забие в гърба.
Затова не желая да ме черпят и ако съм приемала такова нещо, то съм била подвеждана и съм се чувствала после като глупак.
Това е моят опит. Бих се радвала, ако при теб е друг.

Автор mirror_ (mirror image)
Публикувано11.12.08 12:51

Аз не изключвам да има понякога и такива мотиви при черпене, но според мен са изключение.

Хората се черпят обикновено без умисъл. На нас българите, дай ни поводи за черпене - запознанства, лични празници или просто ей така, радост че се виждаме.

Та няма нужда да ставаме мнителни.

Автор KMETA HA HETA (Честни сини очи)
Публикувано11.12.08 12:59

Софчето... Направо разцепи мрака - вервай ми...

Автор (терореро)
Публикувано11.12.08 13:02

Знаеш ли какво си представих? Представих си, че сме 1983-та, а ти работиш в някое данъчно, там идват да те "черпят" всякакви познати, по-малко познати и непознати и ти се мусиш на бонбоните и цветята, и бутилките уиски и би предпочела пари в плик, защото "цветя и рози не консумираме"... Само по този начин мога да си обясня темата.
Иначе, когато мен ме черпят... почти е нямало случай, в който да си помисля, че ме подкупват, а също обичам да черпя, правя го често с колеги.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.