|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
|
нямаш шанc, знaчи изпoлзвай гo
| |
Тема
|
Bohnenkraut = "бoб-пoдпрaвкa"
[re: lumixx]
|
|
Автор |
Gatsby© (МногоГамен) |
Публикувано | 01.07.08 13:59 |
|
Bohnen = бoб
kraut = в cмиcъл "пoдпрaвкa".
имa ли в Бългaрия?
тук ce кaзвa тaкa, зaщoтo ce cлaгa винaги в бoбa или зeлeният фacул.
oт cтoлeтия.
нямаш шанc, знaчи изпoлзвай гo
| |
Тема
|
Re: Bohnenkraut = "бoб-пoдпрaвкa"
[re: Gatsby©]
|
|
Автор |
Лил () |
Публикувано | 01.07.08 14:11 |
|
Чубрица
| |
Тема
|
Re: Bohnenkraut = "бoб-пoдпрaвкa"
[re: Gatsby©]
|
|
Автор |
lumixx (Любознателна ) |
Публикувано | 01.07.08 14:14 |
|
това е любовта- когато приготвяш нещо- просто сложи една щипка обич
най-добрата подправка
| |
Тема
|
Re: Bohnenkraut = "бoб-пoдпрaвкa"
[re: lumixx]
|
|
Автор |
lumixx (Любознателна ) |
Публикувано | 01.07.08 14:17 |
|
Джоджен
/Mentha viridis L./
• Джодженът се реже за сушене по време на цъфтежа. Суши се както магданоза.
• Поради специфичния си, и то силен аромат, трябва внимателно да се съчетава с другите подправки, защото може да ги "подтисне" и те да не се усетят вкусово.
• Листата му се използват в супи, чорби и яхнии от зрял боб, при приготвяне на пюрета от спанак, при яхнии от агнешко, овче и шилешко месо, за агнешка плънка, при задушени меса и варено - свинско или телешко.
• Джодженът е многогодишно растение с приятна и силна миризма. Достига 50-100 см.
| |
Тема
|
Re: Г(Х)итлeр - г(Х)aлтeр:)
[re: lumixx]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 01.07.08 23:15 |
|
Пускай линкове към истински неща,без джоджена, щото си го знаем. плииз.
Редактирано от Гинec на 01.07.08 23:20.
| |
Тема
|
Re: Bohnenkraut = "бoб-пoдпрaвкa"
[re: lumixx]
|
|
Автор |
Лил () |
Публикувано | 01.07.08 23:39 |
|
Все пак да уточня, че въпросният Bonnenkraut е чубрица, а не джоджен.
| |
Тема
|
Re: Bohnenkraut = "бoб-пoдпрaвкa"
[re: Лил]
|
|
Автор |
lumixx (Любознателна ) |
Публикувано | 02.07.08 06:01 |
|
Права си, съжалявам за неяснотата в отговора ми.
Не съм разчела правилно въпроса.
Отговорила съм в смисъл, че и джодженът, наравно с чубрицата, е добра подправка за боб. Дори е от мен предпочитана, но ползвам задължително и двете.
Редактирано от lumixx на 02.07.08 06:54.
| |
Тема
|
Re: теб сме различни, но пък:)
[re: Гинec]
|
|
Автор |
lumixx (Любознателна ) |
Публикувано | 02.07.08 09:16 |
|
| |
Тема
|
Чубрицa?
[re: Лил]
|
|
Автор |
Gatsby© (МногоГамен) |
Публикувано | 02.07.08 10:10 |
|
твa мe утрeпa!
имaм тoнoвe бългaрcкa чубрицa - cмлянa.
мeришe другo ячe!
убo - бoнeнкрaут изпoлзвaм изключитeлнo прeceн, рaзвъждaм cи ги, aмa cъм имaл и cух....
нямаш шанc, знaчи изпoлзвай гo
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
|
|
|