|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Батко и Златната рибка
|
|
| Автор |
RUMlR (Стар Боляр) |
| Публикувано | 27.06.08 22:10 |
|
|
- Здрасти, Бате...
Сутрин рано.
Ай да му се не види. Озъртам се. Сам съм в дън гори тилилейски. . Опашката на големата мечка гони мъненкото мече. Северната звезда я знам – другата опашка на мъненкото мече .... А да щукне, щото се развиделява, ама нече. Росата е на едри капки. Тревата ми е до колене. Зеленото почва да ми пълни очите. Старите ми пионерки са се напоили с вода, като македонец с керацуда... Акъла ми от снощното откриване на риболова е зад левото ми рамо. А главата ми – два метра зад шията...
- Здрасти, Бате...
Тука нещо стае...усещам се, че и прът държим у ръцете си. Моя си шестметров мач... Палатката – избегала назад у поляната... май и моме да имаше тамока, или Бацето ли беше – увъртели са ми се смислите у алкохолни пари още... Абе който и да е - че се удърви от студ тая сутрин...
Става по- светло... Погледа ми мътен – като реката пред мене...Такъв дъжд се изсипа нощеска – от него ли се намокрих тека, от що ли?
Да го еба, дека не съм у ред – тека съм се родил, а и у родата сме сите тека, до девето колено, ама що чиним с въдица у ръцете сабаеле рано....
- Бате – ще ми обърнеш ли внимание?
И я видех , како съм дръпнал пръто – не помним, окачила се на кукичката – златната рибка... И ми говори с човешки глас... Първите слънчеви лъчи така се отразяват от люспите и – заслепяват ме направо...Дзверим се и примигвам...
- Я вземи пинсетата и да ме откачиш от куката, че може някой зъб да ми повредиш.... Уморих се , Бате от тоя живот – ще ли ми изпълниш три желания?
- Ай да му се не види – мислим – не че можем да мислим де – мъчим се цел живот и я да мислим – оно обикновено нищо не стае от мойте мисли – ама требе да отговарам.. Ако ми отвърне с че – граовка е.. ако е с ке ... македонка е... ако па ми дрънне оро у коло – радомирка ще да е...
Тека как се е зора зазорила – па и у мене зор, откачих рибето. И как го откачих – оно рипна и се превърна в люта красавица. Косите и руси чак до белите и колена. Очите и църни черешови , тънка като фиданка ... Цицорките и напращели...
И ми говори с човешки глас:
- Така и така си ме хванал – три желания да ми изпълниш..
Падам на колене, целувам и нежната бяла ръчичка и отговарям в унес...
- Ваще желания за мен са закони, Неземна...
- Бате – много си грозен – може ли да станеш хубав баш юнак...
- Па оти да не можем – чей да пернем две бирбитки за закуска, такъв убавец че станем...
- Бате – много си беден – може ли да станеш богат...
Опаааа – те тука изпаднах у неведение...бъркам у единио джеб – дупка, бъркам у другио – два бели цървика нещо си хортуват – бъркам у заднио – оно го отнемало – разпрал съм го по тръняците. А требе да бръкнем некъде да извадим нещо...Ама оно и там не стае... на тоя студ сичко се спаружило..
У душата си требе да бръкнем, начи...
- Сърцето ми е богато...отговарям ...
Гледам я – разтапя се. Усмихва ми се – така влюбено. Очите и светят. Цветовете на полските цветя пречупват лъчите на току що усмихналото се сутрешното слънце и се отразяват в зениците и...
- Третото ми желание – може ли да се омъжа за тебе?
ПрипаднАх ви казвам... Я стар ерген – а оно текова младо Булче да ме моли за женитба...И си представих веднага: Дом, челяд, я се грижим за сичко – а она за мене... Вечерно време ка се прибирам от риболов – посреща ме със студена биричка – оти я съм си се жаден, и докато я перкам на екс – ме моли да отидем на масата – дека ме чека ракийката със салатката. И телевизоро ми включила ... на мачовете.. А от спалнята се виждат магическите светлини на ароматни свещи... От градината се разнася романтичния ромон на струята топла вода с която се пълни джакузито.
Тъкмо протегам ръка да я зимам за булка – отново сякаш из преизподнята чувам познатия глас ...на Гяволетината...
- Батеееее---айде бе, кво стана с дървата бе?... тия консерви със шкембе чорба студени ли ще ги ядеме...
| |
|
Тема
|
Бoляринa cвaли шушкaвeцa,
[re: RUMlR]
|
|
| Автор |
Gatsby© (МногоГамен) |
| Публикувано | 27.06.08 22:23 |
|
|
изритa джaпaнкитe, излюпи ce oт чeрният кocтюм и бeлaтрa ризa, дaдe ги нa мaцкaтa oт грдeрoбa нa кaзинoтo в Бaдeн-Бaдeн и cтaнa!
чoвeк.
брaвo, кoмпaдрe.
хaрecвaш ми:)
нямаш шанc, знaчи изпoлзвай гo
| |
|
|
|
ептен сиса повредил, шта изпорта пак на пернечанина
и сичката лудос не мое ти изкупи дращависите, гашгииздавяш бря:))))
Страхотно е, както винаги - мерси.
Редактирано от Koнфyзия на 27.06.08 22:43.
| |
|
Тема
|
Re: Бoляринa cвaли шушкaвeцa,
[re: Gatsby©]
|
|
| Автор |
RUMlR (Стар Боляр) |
| Публикувано | 27.06.08 23:03 |
|
|
Мараба Гецунгер,
Вратовръзката понякога задушава...
Ти това го знаеш не по-зле от мене...
| |
|
|
|
Ще ги издава Оптито....
Аз ще прибера парсата...
| |
|
|
|
Ма верно бе, ти как си мислиш че може да се яде шкембето студено? Алтав човек си ти. Аре дай дървата, че ми пригладня нещо
Нямам нищо общо, с грозните момичета изобщо
| |
|
|
|
Лютото от тебе...
Ааааа,и чесъна от тебе...
Абе тайно да те питам ...оня дето го уволнихте - Кико, кво работи сега?
| |
|
|
|
Това съм се опитала да кажа, ама мешам спреженията
Все такива неща да се чуват!
| |
|
|
|
Абе какво... Пак е шеф, ама има шефка над него. Обаче той няма кого да командва. Абе, ти като спомена за него, та да те питам и аз тайно. Ти кога ще дойдеш тука поне теб да те черпя една истинска лимонада. Той все си я плаща.
Забравих да те питам бе. С чесъна грижи нема, ама за лютото... Люта кака ли требе да е или нещо друго?
Редактирано от KMETA HA HETA на 27.06.08 23:34.
| |
|
|
|
Люто, ама не кака...
Младо 40 годишно гадже...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|