Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:53 02.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Как загива пазара:)нови  
Авторsofka (Нерегистриран)
Публикувано16.06.08 20:34

Отивам на петъчния пазар и гледам една сергия с праскови по лев и трийсет килото.Точно се чудя дали да си закупя и пристига една жена ,която показва високо скапаната праскова,пробутана И между другите.И продавачката,представете си,вместо засрамено да подвие опашка и да се извини,като върне хубава праскова, със замах взима целия плик и казва натъртено:"Щом не искате хубави праскови,дайте ги обратно!"

Аз,разбира се, като следващ клиент съм загубена безвъзвратно.
А се замислих,че като пробутат на още няколко човека такива "вкусни праскови",то търговията им отива на кино.
Такива са нашите търговци,за съжаление.Нагласили хубавите праскови да хващат око,а пробутват на хората боклук.
Втори случай.Матракът на моя син се вдлъбна за два месеца.Представям си на такъв матрак ако се прави по бурен секс какво става.
И сега стигам до въпроса за качеството.Навремето по немаше стоки ,но имаше някакъв контрол за качество,щото предишните матраци траяха 20 години без да мръднат.
И сега се питам:"Аджеба,за какво си даваме парите?!"
Предлагат матраци от 500лв.нагоре,но каква е сигурността,че ще са качествени?!
Я... дайте акъл кво да правя с тоя матрак?! Дали да се опитам да го върна и да взема по-добър или да търся някаква определена марка?!
Какъв е вашият опит в това отношение и железни матраци има ли?!

Тема Re: Как загива пазара:)нови [re: sofka]  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано16.06.08 20:52

не е баш железен, ама бива

Тема Re: Дарки, [re: DarkSide]  
Публикувано16.06.08 22:09

блг.ти за офертата,ама такива ли са при вас цените,а?!

Малеее! Ми аз по добре да не лягам тогава.

Тема Re: Дарки,нови [re: sofka]  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано17.06.08 00:03

по принцип са такива, виж долу в ъгъла има и за две хиляди ... е, специално аз спя на някакъв за триста и нещо пари и съм много доволен от него, не вярвам тези за по над хиляда да са кой знае кво повече щот съм ги пробвал - в магазина ги имаше сичките и даваха да се тръшкаш по тях за да ги пробваш ... аз моя така си го избрах, с яко тръшкане отгоре му

Автор morska valna (морско чедо)
Публикувано17.06.08 00:05

Софче,нищо ново под небето.А пазара едва ли ще загине толкоз скоро,щот все ще трябва от някъде да си пазаруваме.Ето ти пресен пример за нагъл зарзаватчия.В събота нали беше задушница?Черешова дето и викат.Навсякъде черешите в Бургас от 2 лв нагоре за кило,само на един магазин 1,30 лв

.А знам в този магазин как собственика продава бая скъпичко.Приближих и що да видя.Гнусна гледка.Хубави здрави череши смесени с по-стари,направо изгнили.Е,няма как едните да са едри и лъскави и между тях да се мъдри гнилоч.Ама хората купуваха,щото всеки за подавка вземаше.Ще изхвърли гнилоча и което остане ще подаде.Така постъпва с всичката си стока.По щандовете му се мъдри хубава стока на "хубави" цени,а малко встрани буквално боклук нападнат от мушички и всякаква гад,като за по-бедни.Ама продава близо 10-на години вече.Да речем,че няма конкуренция,ама-не.В радиус от 300 м има още три магазинчета плюс сергия.

За матрака бих ти предложила да потърсиш фирма,която да ти го изработи по поръчка.В Бургас поне има нещо като цехчета.Отиваш,избираш си материалите,даваш размерите и чакаш.Успех!

Автор ДPaka ()
Публикувано17.06.08 11:16

Ами загива Софке,щото нагазихме дълбоко в консуматорското общество(като естествено му натикахме български привкус).
Консуматорско - значи трябва да се купува често,но по желание и ето тук идва българския принос - абе ще ги чакаме да им се до ще-няма такъв филм,ще ги принудим

. Т.е. високата цена изобщо не ти гарантира качество, щото нали трябва пак да си купиш

Тема вярно е това, което каза драката.нови [re: sofka]  
Авторвp . (Нерегистриран)
Публикувано17.06.08 11:36

високата цена изобщо не ти гарантира качество, но пък съвсем ниската цена ти гарантира не-качество почти съвсем сигурно.
така че според мене решението е да си потърсиш матрак, който не е на някаква свръхвисока цена, но непременно да има гаранционен срок.
гледах и аз по разни сайтове - матрак, ок. 300 лева, малко повече, с 8 години гаранция.
това ме поблазни, трябва да сменяме на щерката кревата, че взе-даде и той след десетина години употреба, но тя пък не хареса самия матрак, защото имало било дунапрен в него.
е, и аз не харесвам дунапрена...
та сега щяла да пита своя приятелка, чийто матрак й бил похвален, какъв точно е той, за да купим евентуално същия.
като ми каже - ще ти кажа.

Тема Re: Как загива пазара:)нови [re: ДPaka]  
Публикувано17.06.08 11:40

Аз не познавам Неконсуматорско общество.

Винаги се е консумирало,но когато се внася ,а не се произвежда,то цените са високи и при липса на собствено производство се получава жалката картина,която наблюдаваме.
Излиза,че на търговците е по-изгодно да унищожат стока,но да не свалят цена,отколкото да я свалят и да я продадат дори на загуба.Или загубата от унищожението е по-малка от загубата ако се намали цената.
И купувай народе,като имаш пари,каквото дойде!

Тема Re: вярно е това, което каза драката.нови [re: вp .]  
Публикувано17.06.08 11:51

Аз ходих и питах на едно място.На Екзарх Йосиф към пазара се пада от дясната страна.Ето ти линк:www.nanimag.com
Матракът,който харесах е с цена към 400лв плюс подматрачната рамка,която е отделно,та става към 460лв.
Аз,обаче смятам да проверя в нашия магазин дали мога да върна вдлъбнатия и да доплатя за по-качествен.Какво иначе да го правя вече неструващия матрак?!
Абе,ходене по мъките си е да се разправяш с тъпи битовизми.

Автор ДPaka ()
Публикувано17.06.08 11:57

Да,права си, всяко общество е консуматорско, но когато основната лансирана идея в обществото е да се изкарват повече пари,за да се купуват повече и повече вещи(в голяма степен не до там нужни),това вече си е истинско КОНСУМАТОРСКО общество

.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.