Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:48 03.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Идеи за нови функции в софтуера на клубовете.  
Автор pyrx (-; свежъ :-)
Публикувано02.03.08 20:00

Добър вечер,

Гледам от доста време софтуерът на клубовете не се е развивал качествено. Предимно промени по външния вид. И ми дойдоха следните идеи.

Тема с ограничен достъп

Създателят (регистриран) на темата добива правата на нещо като модератор само за нея. Може да трие и редактира мнения, да банва и пр. Може да зададе и ограничения на достъпа: "само за регистрирани" или дори т.нар. access list - списък от регистрирани, които могат да четат и/или пишат в тази тема. Разбира се, ще може и да я заключва. В допълнение - темата може
да бъде зададена като "скрита", т.е. да се вижда само от регистираните клубари влизащи в списъка за достъп.

Клуб с ограничен достъп

В крайна сметка по света има много затворени клубове, били те виртуални или реални, където се влиза след строго установена процедура, препоръки на стари клубари и.т.н. По обясними причини.
Възможно е няколко регистрирани клубари да са си установили приятни отношения и искат да си поприказват на спокойствие, без да им се мотаят из краката досадни или психично болни елементи. Тогава клубарите пишат писмо на администратора и той, след размисъл и преценка им създава такъв клуб, бил той видим и затворен или скрит.
Това по-рядко би се наложило, при положение, че имаме вече възможността за Темата с ограничен достъп.

Персонален филтър на гадости и бълнувания

Регистриран потребител да може да изключва от показване теми и мнения съдържащи ключови думи или пуснати от името на даден нерегистриран ник. Това може да се реализира от страната на сървъра, но също е възможно да се направи и от клиентската страна като plug-in в браузера (вече съм споделял тази идея преди години).
Дори би било добре да има и поддръжка на , твърде полезно средство, за който може да си служи с тях и в случай на особено хиперактивен и изобретателен психично болен досадник.

Ако се реализират тези функции, модераторите и администраторите ще имат доста по-малко работа и ще намалеят кавгите между модератор и обикновен клубар. А и клубовете ще добият далеч по-приветлив вид и приятна атмосфера.

Какво ще кажете, а?

Тема Re: Идеи за нови функции в софтуера на клубовете.нови [re: pyrx]  
Автор lumixx (Любознателна )
Публикувано02.03.08 20:17

Пропусна тема оградена с бодлива тел по която тече ток и има надпис "Стреля се без предупреждение" и тогава наистина ще заприлича на затвор.

А свободата на словото? А демокрацията?

АвторMoapeйн (Нерегистриран)
Публикувано02.03.08 20:26

Добре ми звучи, а от останалото не разбирам.
Че модерацията е основа за читавост - да.:)
Какво ще се случи с архивите?
Регистрирам го като въпрос, за да си декларирам и молба за отговор,
може и лично.

Автор Oптимиcт (и стар и познат)
Публикувано02.03.08 20:33

Като видя "ограничение" лошо ми става. Комунистическа измишльотина. Ограничавай себе си колкото си искаш. Никога не си позволявай да ограничаваш другите!

"Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш"

Авторвp . (Нерегистриран)
Публикувано02.03.08 20:42

то хубаво, идеи, обаче не разбирам целта ти.
ако е да се види от хората, които четат и пишат в клуб 40-50, че имаш идеи - добре, виждаме, поне аз, че имаш идеи.
ако е за да се промени нещо в клубовете на дир.бг - напразно си си публикувал темата точно тук. тук никой от хората, от които зависи смяната на софтуера, изгледа и функциите на клубовете не чете, не е чел и надали ще чете. така че публикуването на тази тема в 40-50 няма кой знае какъв смисъл.
опитай тук, ако това ти е целта. ето какво пише в инфото за клуба:

ако пък целта ти е някаква трета - кажи, че наистина не разбирам.

Тема Re: Идеи за нови функции в софтуера на клубовете. [re: lumixx]  
АвторKoнфyзия (Нерегистриран)
Публикувано02.03.08 21:11

Другите два въпроса са:

- Модератор изобщо, да или не?
- Ако да - кой/кои?

Чистачи в Клубовете никъде няма(че да ни размотава вр. по други адреси),
че модерацията е кога мръсна, кога неприятна работа всеки знае и т.н.
Отнеси се сериозно, каква си такава Счетоводителка

Тема Целта ми [re: вp .]  
Автор pyrx (-; свежъ :-)
Публикувано02.03.08 21:19

е да чуя мнения тук за идеите ми. Иначе знам за клуба за Предложения - и до там ще стигнем.

Тема Re: Целта ми [re: pyrx]  
Авторвp . (Нерегистриран)
Публикувано02.03.08 21:23

ами неизпълними са ти идеите на тази тук почва.
обаче можеш да направиш нов форум, ако умееш, имаш желание и възможности.

Автор Дивaнe (излитащ)
Публикувано02.03.08 21:29

Супер идея е това за тема с ограничен достъп.
Веднага ще си отворя една и ще трия всяко чуждо мнение.

Опознай Родината, за да обикнеш София!

Тема Re: Идеи за нови функции в софтуера на клубовете. [re: pyrx]  
Автор мyнти (излъган)
Публикувано02.03.08 21:34

Бе тоя Путин много ви вдъхнови с посещението си наскоро .
А значки някакви дето се носят зад ревера не се ли предвиждат??

....ДА МУ БЕРА ЛАЙКАТА....

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.