Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:46 15.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Инсултнови  
Автор Oптимиcт (и стар и познат)
Публикувано24.01.08 09:48

Хубаво е да се знае. Може да спасите живота на близък човек.

Какво трябва да предизвика тревога?
Ако здрав, прав човек се препъне или падне без видима причина, но сравнително бързо се оправи и продължи, все едно че нищо. Или се случи нещо от този сорт, макар и не същото.

Как да поставите диагноза ако е инсулт?
Накарайте човека да се усмихне.
Накарайте я/го да произнесе просто но смислено изречение.
Накарайте я/го да вдигне едновременно и двете си ръце.
Ако не може да направи едно или повече от тези три неща, човекът е преживял инсулт.
Още един признак открит наскоро. Накарайте я/го да се изплези. Ако езикът криви на едната или другата страна, преживял е инсулт.

Това че инсултът е преживян в момента, не значи спасение. До няколко часа човекът може да умре или да остане непоправимо повреден, на инвалидна количка.

При установен инсулт, веднага трябва да бъде потърсена "Бърза помощ". Трябва докторът да бъде уведомен за симптомите. От там нататък той трябва да знае какво да прави.

В САЩ, ако до три часа преживелият инсулт бъде откаран в бърза помощ, нанесените поражения може да бъдат премахнати и възстановяването да е 100%.

Това може да помогне, може и да не помогне, но във всички случаи няма да навреди.

"Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш"

Редактирано от Oптимиcт на 24.01.08 10:16.

Тема Re: Сърдечна атаканови [re: Oптимиcт]  
Авторpostradal (Нерегистриран)
Публикувано24.01.08 10:02

Прав си, поради низка здравна култура сме на този хал -не само с инфарктите но и с мноого други заболявания.
А за профилактиката нямам думи...

Тема Re: Сърдечна атака [re: postradal]  
Публикувано24.01.08 10:18

Извинявам се. Ставаше дума за инсулт.

Написаното от теб си е вярно, независимо дали става дума за сърдечна атака, инсулт или друго.

Тема Чекай малко, да не стане обърквация сега!нови [re: Oптимиcт]  
Автор pyrx (-; свежъ :-)
Публикувано24.01.08 10:50

Виж тази твоя

. Нещо ми се виждат твърде еднакви, само дето сега в последния момент смени термина "сърдечна атака" с "инсулт. Даже и коментарите до момента си приличат.

Тема Re: Чекай малко, да не стане обърквация сега!нови [re: pyrx]  
Публикувано24.01.08 11:14

Същото е. Някой може да е забравил. Може да има и нови хора в клуба, да не са го чели.

И тогава, и сега, става дума за инсулт.

Толкова ли си на зор някой да ти обърне внимание, че се връщаш да вадиш неща от миналото?

Вероятно след още две години пак ще го напиша. От сега да ти спестя търсенето.

Тема Re: Инсултнови [re: Oптимиcт]  
Автор ДPaka ()
Публикувано24.01.08 11:20

Абе ако се съди само от спъването,аз на ден по няколко инсулта преживявам

, щото имам проблеми с вестибуларния апарат и непрекъснато залитам и се блъскам и спъвам
но иначе другото е все пак полезно като информация,макар че в България най-сигурното упование е на дядо Господ!

Тема Не съм на зор,нови [re: Oптимиcт]  
Автор pyrx (-; свежъ :-)
Публикувано24.01.08 11:31

но това си го спомням, че го написа и то е важно и трябва да е вярно. Тогава се усъмних дали наистина става дума за сърдечна атака, но не взех отношение, понеже не съм лекар.
Забележи, в старата ти тема термина "инсулт" изобщо го няма, а фигурира само "сърдечна атака" и тя стои непоправена. В днешната тема ти пак първо написа "сърдечна атака" и после се поправи.

> Вероятно след още две години пак ще го напиша. От сега да ти спестя търсенето.

Хайде сега, няма да се свърши света, ако потърся малко.

Тема Диагноза?нови [re: Oптимиcт]  
Автор Duchessa ((аферистка))
Публикувано24.01.08 16:43

Оххх... Представям си следната сценка:

... Обичайна софийска поледица около НДК... Сива мъгла забулва всичко на 20 метра наоколо... Достолепно се изтърсвам и докато се надигна, отзивчив гражданин ми помага да стана... Зейвам да кажа "Благодаря". Но той ме кара да се изплезя, след което да протегна напред двете си ръце, да затворя очи и да опитам да си улуча носа показалеца на лявата и дясната ръка... Естествено, не затварям очи, защото ме е страх за ноутбука, който нося в чантата си; и не протягам напред ръце, защото ако го направя, отново ще загубя равновесие...

Каква ли диагноза заслужавам?

Елате си узнете лордот!!!<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Duchessa на 24.01.08 16:49.</EM></FONT></P>

Редактирано от Duchessa на 24.01.08 16:50.

Тема Re: Баща ми преживя два инсулта,нови [re: Oптимиcт]  
Авторsofka (Нерегистриран)
Публикувано24.01.08 17:06

но леки.Той има аритмия и някое тромбче му запушва онази половина,където се намира центъра на говора.Започва да не може да говори и трябва веднага да му се смъкне кръвното.Комшийката му беше дала кисело мляко със сода за хляб.И естествено веднага се отива в Пирогов,където му бият някаква инжекция.Възстановяването става постепенно,но при татко е доста добре,тъй като паметта му е свежа и малко му е забавен говора,но всичко му се разбира.
Абе,има Господ,да чукна на дърво!

Тема Re: Инсултнови [re: Oптимиcт]  
Автор Marina (стегната)
Публикувано24.01.08 17:51

В САЩ, ако до три часа преживелият инсулт бъде откаран в бърза помощ, нанесените поражения може да бъдат премахнати и възстановяването да е 100%.

Както в САЩ така и навсякъде по света не е единствено условие за спасяване завеждането на болния до три часа в болница... за съжаление.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.