Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:30 03.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как се убиват толкова деца?!нови  
Авторsofka (Нерегистриран)
Публикувано17.04.07 00:21

Тема Re: Как се убиват толкова деца?!нови [re: sofka]  
Авторsofka (Нерегистриран)
Публикувано17.04.07 00:25

За тези които разбират:

Тема Re: Как се убиват толкова деца?! [re: sofka]  
Автор Duchessa ((аферистка))
Публикувано17.04.07 10:21

Софке, не знам... Още преди десетина госини там зачестиха подобни прояви... Па и друго се случваше честоШ в събота вечер някой се напие, убие сялото си семейство, па като изтрезнее - зене и се застреля... Все си мисля, че явлението има нещо общо с насадената идея за стрелбата като начин за разтоварване и бързо решаване на личностните проблеми...

Елате си узнете лордот!

Тема Re: Как се убиват толкова деца?!нови [re: Duchessa]  
Автор Oптимиcт (и стар и познат)
Публикувано17.04.07 10:32

Има общо с непрекъснатото обучение в агресия. Започват ги още от училище, продължава в университета, казармата, работата. Оръжие си купуваш все едно си купуваш хляб. Единствено гледат да си над 18. Каточели от 18 нататък всички стават божи кравички.
Виж им американският футбол. Това спорт ли е? Касапница! По на 35 години са вече инвалиди, нищо че изглеждат като канари.
Виж млади ам. войници какво правят в Ирак. В затвора. С безпомощни хора.
Този пък бил азиатец. Интересно ми е дали би постъпил по същият начин ако си беше останал в Азия.

"Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш"

Тема Re: Как се убиват толкова деца?!нови [re: Oптимиcт]  
Автор Duchessa ((аферистка))
Публикувано17.04.07 10:45

Овладяването на емоциите не е приоритет на тяноата възпитателна система. Бъркат невъздържаност със свободна волеизява. Добре, че синът ми израстна тук и реши тук да си остане...

Елате си узнете лордот!

Тема Да припомня.нови [re: sofka]  
Автор pyrx (-; свежъ :-)
Публикувано17.04.07 11:15

Имаше и у нас абсолютно подобен случай през 1973 или 74. Един младеж изпозастреля няколко студенти в общежитието.

Тема Re: Как се убиват толкова деца?!нови [re: sofka]  
Автор пopyчиkPжeвckий (същият)
Публикувано17.04.07 13:24

По същия начин както се премазват на улицата, оставят се да умрът от глад, товарят се в коли натъпкани със взрив, продават се новородени бебета, или се продават наркотици на ученици в началното училище.

Не продажбата/притежанието на законно оръжие е причината. Притежанието на един пистолет или автомат по нищо не се различава от притежаването на лек автомобил. И за едното и за другото се иска човек да може да отговаря за постъпките си, да мисли трезво и да поема отговорности.
Хайде помислете си колко са само у нас жертвите на наркотици и автокатастрофи при подрастващите и ги сравнете с това никакво двуцифрено число.
Преди не чак толкова много години, (в исторически мащаб естествено) е било задължително всеки българин да притежава лично оръжие, което да поддържа в изправност. А сега представете си вестник "Нощна Плиска", брой LMXXXXVI от 17 април 880г. и в него заглавие "В кръчмата "Куцата кобила" стотникът Борил застреля с лък 22-ма и закла с меч още 5". Не ви се връзва нали?

Виновниците за всичките тия неща са двама - на първо място семейството и на второ - системата.
Аз нямам познати, които да учат децата си на цивилизовани отношения с другите около тях. Възпитанието на/към агресията започва още в самото семейство, мнооооого преди детето да е излязло на улицата и да има контакт със системата. Възпитанието е в абсолютен егоизъм и незачитане правото на другите.
Някои от тия хора са ми близки приятели и си позволявам да им правя откровени забележки по този повод. Редовния и абсолютно еднакъв отговор, който получавам е:"Нека да се учат да оцеляват и да не ги мачкат другите".
"Другите" се учат от родителите си да оцеляват по същия начин. Получава се някакъв шибан затворн кръг, като в казармата, за която тук имаше скоро тема.
Там най-тъпанарското нещо което съм чул, изобщо не е родено от мозъка на старшина или офицер, а от мозъците на моите набори: "Чанча новобранеца, щото и мен са ме чанчили". В сравнение с тази реплика, изказването "Ще копаете от мен до обяд", е направо чиста проба майтап.
Като добавим и факта, че агресията идва от самосебе си в една система, в която основната водеща идея е личния просперитет, нещата съвсем си идват на мястото. Отношенията м/у индивидите са на съвсем първобитно ниво, дори не първобитно-общинско, а много по-животинско. Всъщност, дори не е и животинско, да не обиждаме животните. Тези от тях, които жвеят на групи се държат много по-цивилизовано от хомо-"сапиенс".
Само, че човек (който е социално животно, т.е. има нужда от племе или глутница) подложен на непрекснати алиенация, стрес, агресия и борба за оцеляване, не винаги издържа психически. В следствие на това стреля по някого, кара като ненормален по улицата (това също е избиване на агресия), почва да се дрогира.... Случват се такива неща. И то не само в Щатите. И те са хора като нас - няма разлика. В скандинавията (там май го правят по-скоро от скука) и Япония пък се самоубиват. Луди винаги е имало и ще има.

Тема Чакай, чакай!нови [re: пopyчиkPжeвckий]  
АвторБaтko (Нерегистриран)
Публикувано17.04.07 13:38

Убицът е студент от Китай ... скарал се с гаджето си заради прелюбодейство от нейна страна. Убива двама в общежитието и слад два часа прови оня рамбоекшън в учебните зали. кяаквото и оръжие да е носил, при 30 убити в залата и 21 ранени, той е трябвало поне 3 пъти за презареди оръжието - какъв импулс може да има тук, какви емоции .....Чжовекът хладнокръвно си ги е изпозастрелял, дори се е върнал да доубие ранените, но част оживелите са затиснали вратата. Явно е ползвал моломощен боеприпас, защото вратата е спряла куршумите. И после се е самоубил със изстрел в главата.

Тема С омраза към животанови [re: sofka]  
Автор 4eHe (screenager)
Публикувано17.04.07 13:49

Страната, дето експортира демокрация до последните ъгли на планетата, нещо хвърля фира в зачитането на живота. Ужасна трагедия.

Тема Re: Чакай, чакай!нови [re: Бaтko]  
Автор пopyчиkPжeвckий (същият)
Публикувано17.04.07 13:50

Няма импулс - има откачане. Дълговременно. Историята с гаджето е капката преляла чашата.
Абе не ви ли се е случвало след кофти работен ден, да тръгнете да се прибирате и карайки съвсем кротко, и цивилизовано, в момента в който първия кретен ви засече, да почнте, и вие да се държите агресивно на пътя? Не може да не се е.
И там работата е същата, само дето човека е ползвал оръжие, вместо автомобил.
Можеше да е и по-зле - можеше да реши да ползва самолет.... Тогава жертвите щяха да са няколкостотин.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.