|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
какво постигнах
|
|
Автор | Бибa (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.03.07 10:05 |
|
Хей, набори, как сте? Според един известен психолог, възрастта след 40 е времето, в което човек си прави равносметка -"какъв исках да стана и какво постигнах"? Пак според него, негативните отговори на този въпрос водят до..битов алкохолизъм!
Доволни ли сте от постигнатото, изпълнихте ли мечтите се. На 40, вече е минал половината ти живот, все пак!
| |
Тема
|
Излизаме с номера:
[re: Бибa]
|
|
Автор |
pyrx (-: свежъ ;-) |
Публикувано | 22.03.07 10:23 |
|
"Човек се учи докато е жив, човек постига докато е жив, човек си прави равносметка докато е жив и никога не е късно да стане за резил, а ако не стане - още по-добре.". И така елегантно отсвирваме дебатите около ключовото число 40.
| |
Тема
|
Колкото, ...
|
|
Автор |
ABe (разсеян) |
Публикувано | 22.03.07 10:37 |
|
толкова!
Алкохолът не решавал проблемите... То и млякото не решава проблемите, ама никой не го споменава това...
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!
| |
Тема
|
Re: какво постигнах
|
|
Автор |
DarkSide (of the moon) |
Публикувано | 22.03.07 11:11 |
|
според мен по-интересно е какво научих в процеса на постигането на желанията си
There is no dark side of the moon really ...
Matter of fact is, it's all dark
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Пyфи_Бaф (аз съм си, бе!) |
Публикувано | 22.03.07 11:20 |
|
Това, което постигнах, няма ...ама нищо общо с това, което исках да стана някога. Моите тогавашни "планове" се разминаха тотално с Божиите, но...на принципа "Всяко зло - за добро!", се стекоха хора и събития в живота ми...ум да ти зайде от житейски уроци, но...явно си ги научих и сега съм напълно доволна от постигнатото, колкото и малко да изглежда в нечии очи, щастлива съм и си обичам живота точно такъв, какъвто е!
Ах!
| |
Тема
|
[re: DarkSide]
|
|
Автор |
И_Baн (от народа И) |
Публикувано | 22.03.07 11:30 |
|
Има една известна китайска пословица - целта не е важна, важен е пътят.
А какво постигнах.. то се оказа, че критериите са сложна работа.
На 30 имах всичко, което си мечтаех тогава - високоплатена и интересна работа, красива жена, дъщеря и прочие. На 33 нямах нищо от горното, но имах много поуки и въпроси. Сега на 40 съм увеличил и поуките и въпросите, другото все ми се струва недостижимо...
Но критериите са шибана работа (с извинение). 1984 година си купих "Антология на българската любовна лирика" и най-голямата ми мечта беше да се запозная поне с един автор в нея.
Сега не само познавам добре останалите живи, но и те ме познават вече лично и поименно.
Та пак мъдрите китайци казват, че няма нищо по отчайващо от постигнатите мечти.
| |
Тема
|
|
|
Автор | My Eye (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.03.07 12:33 |
|
Много краткосрочно си представяш времето, което показва известна незрялост, да не кажа, че може да се тълкува и като глупост. Ти си знаеш де...Аз днес лъчезарно подскачаш покрай трима съратници по различни поводи :), но най-много се зарадвах на една публикация, която имам с единия. Промоция няма да правя. Всички покрай мен са дискретни към себе си. Сигурно защото уважават повече категорията време...
| |
Тема
|
[re: My Eye]
|
|
Автор | Бибa (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.03.07 15:07 |
|
Колко интересни и оригинални сме на "около 40"!Супер. Да, поуките от живота са много. Важното е да ги разбереш и да ги помниш!
Знаете ли, когато станах на 30, бях тъжна, когато навърших 40 ми трябваха 2 дни да свикна с мисълта, че..остарявам. Днес, обаче, се чувствам добре, всяка възраст е хубава и различна.
Аз съм от т.н. заможно семейство. На 19 имах всичко! Сега съм средностатистическа ,среднобедна българка, но... съм щастлива. Имам двама чудесни синове,съпруг, нискодоходна непрестижна работа, двустайна панелка и съм ЩАСТЛИВА.
Получих два урока в тези 40 години:- когато няма здраве, нищо друго не е важно/детенцето ми е болно/; - когато си на върха/или поне така си мислиш/, не забравяй, че ..........падането много боли, а и още нещо важно - имаш ли ЧОВЕК до себе си, всичко е на ред/моят ЧОВЕК се казва Емил и заплатата му е 400 лв. и какво от това/
| |
Тема
|
я бе я!
|
|
Автор |
ДжoДo (някаква такава) |
Публикувано | 22.03.07 15:24 |
|
Ква полвина - кви пет лева, бе другарке?!?
Ти май не си го чувала оня лаф за осемдесетия рожден ден на един дедо. Дошли внуците да му честитят юбилея, а той въздъхнал: "Еееххх... той полвината живот минал да му се не знае!"
Добре, че никой не знае къде му е половината на живота!!!
Аз си мисля, че човек трябва да си живее всеки земен ден сякаш му е последен... щото никога не се знае...
Аааа и още нещо... това с битовия алкохолизъм нема нищо общо с годините! Със същия успех можеш да зададеш въпроса за алкохолизма и в клуб 20-30 и в 30-40...
И иначе сме си мнооого добре, защото ... (виж червените буквички по-долу)
Хубавото предстои...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Duchessa ((аферистка)) |
Публикувано | 23.03.07 08:19 |
|
Постигнах всичко, което исках. Обаче след това започнах да постигам неща, които не искам. И презум не са ми минавали... Някои от тях не съм ги и сънувала...
Въпреки всичко, не съжалявам за това, че видях мечтите си сбъднати.
Оттук нататък - каквото сабя покаже!
Елате си узнете лордот!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|