Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:10 10.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Тема купиха ни гората, няма да ви каня вече на шишчетанови  
Автор Edna (маринистка)
Публикувано15.11.06 15:22

да си изплача мъката клубари
Нови хан остава без гората си
общината в Елин Пелин е дала съгласие за продажбата на огромна част от планината над магисталата
няма да има вече сърнели с големината на такета и шишчета като тези дето си ги правехме до Гъбка-печурка

в продадената част остава и тракийското светилище и мястото за което си мисля че има още неща ама неоткрити
а гората там една такава мека и красива особено в късна есен, когато се ходи за гъби или рано напролет, когато е светнало малко слънце и всичко живо се раздвижва и над дърветата сякаш има зелени мъгли.
ще се разрева
този който е купил кремиковци искал да си гледа придобитото от другата страна на софийското поле - хем надалеч от пушека
новоханци протестират ама ...
а бе и аз протестирам

Тема Re: купиха ни гората, няма да ви каня вече на шишчетанови [re: Edna]  
Авторtartarianeyes (Нерегистриран)
Публикувано15.11.06 15:35

Това е положението, сестро. В този пояс протестите не вървят.

Просто общинарите са за сгъване - бутнали са им по някое евро и те, продали, завалиите, какво да правят. То и без тва гора - кяр имат ли директен?

пп. Всъщност имат ли право да продават места, където има археологически обекти?

Тема Re: купиха ни гората, няма да ви каня вече на шишчетанови [re: tartarianeyes]  
Автор Drona (чирак)
Публикувано15.11.06 15:52

Пуснете жалба срещу сделката в областната управа и сезирайте прокуратурата да провери как така гората е станала публична частна собсвтеност - защото само ако е такава имат право да я продават.

всеки миг всичко започва и свършва

Тема Както казва Дронанови [re: Edna]  
Автор Mag (Койчо койнарски)
Публикувано15.11.06 16:45

Има нещо нередно. Може сделката да се атакува по няколко причини а основната е тракийските находища, които са национална ценност!
Има нещо въшливо в тая сделка.

?

Тема Re: Както казва Дронанови [re: Mag]  
Авторaдвokaт (Нерегистриран)
Публикувано15.11.06 17:38

Маг, не се прави на Емилия Масларова, ами да върнеш на хората гората.
Знаем ние тук кой има хектари гори и ламти за още, щото само 280 лв получавал от тях.

Тема Хехнови [re: aдвokaт]  
Публикувано15.11.06 18:02

280 но само за половин година и само за 20 декара.

Прокурор Маг.
Вярно с оригинала.

Печатътъ е от канцеларията на Борис Велчев.

?

Тема Re: купиха ни гората, няма да ви каня вече на шишчнови [re: tartarianeyes]  
Автор Edna (маринистка)
Публикувано17.11.06 07:51

на общинарите бутнали, кмета си трае, явно и на него бутнали и сега има да гледаме манатарките и сърнелите през оградата
индиец е купувача и шопите почнаха да разправят как ще си имаме махараджа и ще ни вози със слонове по панорамни пътеки, щото обещал да направи такива
а колкото за археологическите обекти, ми те май са само иманярски, щото не са още разкопавани официално, а че ги има, има ги още Иречек споменава за тях

Тема Re: купиха ни гората, няма да ви каня вече на шишчнови [re: Drona]  
Автор Edna (маринистка)
Публикувано17.11.06 07:54

започнали сме
и подписка ще има
и съд ще има ако трябва
ама ха
лошото е че оценяме нещо само когато ни го вземат

Тема Re: Както казва Дронанови [re: Mag]  
Автор Edna (маринистка)
Публикувано17.11.06 08:08

има нещо нередно
или грешката не е в нашия телевизор
а нали си чувал за софийската света гора
е там е бил един от манастирите, а нали знаеш че у нас църкви и манастири не се строят на празно място , а върху стари светилища
като пътувате по цариградско горе в лозенската планина се вижда "Свети Спас"
на същото ниво само че на изток е бил следващия "Свети Константин и Елена"
а Маг обясни кои са тия светци
пак там на билото е имало римски пост който после слиза в равното и накрая правят и хан, та от там идва и името на селото
май няколко пъти съм споменавала за Гарван камък , под него е Зли дол- там е било светилището, то е на открито и няма какво да се разкопава
и до днес хората тачат това място и смятат че там могат да идат и да хвърлят болежките в Зли дол
не ви ли прилича на разказ от Толкин
ще си отиде Гарван камък и Зли дол
и ще има няква Бомбайсити сентрал
нямам нищо против индийците, ама да не ми слагат миризливите си пръчици в мащерката моля
а колкото до обектите
да си се опитвал да стигнеш до крепоста Угрич
няма да можеш, купена е и има мрежа около нея и грамадни песове дето искат да те ядат

Тема Не го познавам добре [re: Edna]  
Публикувано17.11.06 10:43

това място. Не съм и виждал тракийските останки, както и другите древни останки. Ходил съм само за гъби. И то малко пъти. Инцидентно. На път по магистралата.
А "Свети Спас" е самият Спасител - Иисус. А Свети Константин и майка му Елена е ясно на всички кои са.

Но моят съвет е - петиция до Министерство на културата и петиция до Министерство на околната среда. Та дори и сезиране на прокуратурата.
Може гората да е (и) общинска но общината няма право да продава терени с национални паметници на културата и историята ни без разрешение от областния управител и тези министерства.

Твърдо съм убеден, че ще спечелите делото. Борис Велчев е човек на мястото си.

?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.