Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:18 28.12.24 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Смъртта на Габъра /почти по Чехов/нови  
Автор AK47M (безделник)
Публикувано15.11.06 15:52

Имаше при комунизма един катаджия в Ст. Загора - Габъра. Абсолютно безкомпромисен. По-скоро камила ще мине през иглени уши, отколкото ти да минеш без акт. Градът беше пропищял от него. Най-накрая се пенсионира и хората си отдъхнаха. Ама стоял месец-два и отишъл при началника на КАТ:
- Не мога така да стоя, върнете ме на работа.
- Бе как ще те върнем бе, тъкмо миряса градът...
- Аман-заман, другарю началник, доброволен сътрудник ме направете, ама да съм на пътя. Ще се побъркам така.
- Добре, но по селата. Да не ти стъпва кракът в Стара Загора.
Сложил лентата Габъра, взел палката и тръгнал да лови по селата пиещи бира комбайнери и трактористи с колелото.
Един ден се курдисал край село Тулово. Отсреща се задала червена жигула и вътре - Минчо Йовчев, първия секретар на окръжния комитет на партията. Баща му от Мъглиж го помолил да смели ярма в Тулово и жигулата нахакана с чували. Габъра моментално го спрял. И не го познал.
- Документите за проверка. Защо е отворен задният капак?
- Не виждаш ли, карам чували до мелницата.
- Къде в правилника пише, че можеш да караш с отворен капак? Аптечка, пожарогасител, резервна гума...
- Абе всичко е под ярмата. Имам, но не мога да разтоварвам в ная жега... Направи един компромис, само за два километра съм...
Габара погледнал пак документите за името:
- Свръхтовар, липса на аптечка и пожарогасител, неизпълнение на разпорежданията на контролен орган... Минчоооо, Минчо. Много сме я закъсали, Минчоо...
И го пошляпнал лекичко с книжката по главата.
Оня побеснял, теглил една майна, запалил жигулата и отпрашил. Габъра се втурнал след него с колелото, ама не го стигнал. Оттам - направо в КАТ при началника.
- Другарю началник, бандит! Престъпник! Избяга с мръсна газ, ама му взех документите...
Началникът погледнал документите и побелял. Следобяд го извикали в окръжния комитет за обяснение, молил се на килимчето пред стаята, голям зор видял. Като излязъл, Габъра го чака отвън:
- Кво стана?
- Махай се, не ща да говоря с теб..
За месец-два Габъра развил рак и починал. От притеснение.

Тема Re: Смъртта на Габъра /почти по Чехов/нови [re: AK47M]  
Автор Veni (непознат )
Публикувано15.11.06 16:55

давам гласа си за Габъра.

Тема А в Смоляннови [re: AK47M]  
Автор Mag (Койчо койнарски)
Публикувано15.11.06 17:25

имаше подобен катаджия. Дежуреше редовно по отсечката Смолян-Чепеларе-Хвойна.
Ако ти кажа колко глоби и актове ми е отпрашил. Не му помня името.
Щото ме пита "Ти откъде идеш?" Пък аз "От София". А той "Аааааааааааааа. За тоя път не може да не си направил поне едно нарушение. Най-малкото си настъпил някъде непрекъснатата лента".
И фрас - глобата.
Като го пенсионираха си отдъхна цяла Смолянска област.

П.П. За сведение на клубното общество - поради трудните пътища в Смолянско там има процентно най-малко нарушения по пътищата из цяла България. Там се кара не с "очи на четири" ами с "очи на шест".

?

Тема Re: Смъртта на Габъра /почти по Чехов/нови [re: AK47M]  
Автордeдo пoп (Нерегистриран)
Публикувано15.11.06 17:32

Пу... пу ... пу ...

Внимавай със заглавията, бе човек. Разтреперах се докато дирникът отвори темата. Реших, че някой набор пак е гушнал босилека и ще трябва да ходим да мачкаме капи на Орландовци.

А иначе това разказче по ми прилича на "Печената тиква"

Тема Re: А в Смоляннови [re: Mag]  
АвторHaчaлниk rapa (Нерегистриран)
Публикувано15.11.06 17:34

За сведение на изпращачите, Маг пак ни дари с безценна информация. Тичайте да караме в Смолянско, че тук в София ще се изпребием.

Тема Re: Смъртта на Габъра /почти по Чехов/нови [re: Veni]  
АвторVeni,vidi,cici (Нерегистриран)
Публикувано15.11.06 17:36

И г.за си да даваш, човекот се е споминал вече. Не четеш ли?

Тема Като се качиш на влаканови [re: Haчaлниk rapa]  
Публикувано15.11.06 17:57

Смолян-Пловдив си пази билета за пред кондуктора.
Освен ако ти не си кондуктора или машиниста.

?

Тема Тъй и тъй стана дума за влака,нови [re: Mag]  
Автор pyrx (-: свежъ ;-)
Публикувано15.11.06 18:07

но аз имам някъде забутана една стара карта, може би от края на 50-те години на миналия век. На нея главните ЖП-линии не са много по-малко от днешните. Но най-голямо впечатление ми направиха тези, дето бяха нарисувани пунктирани. В легендата - "ЖП линия в строеж или проект". И със сигурност имаше такава Пловдив-Смолян, както и продължение на теснолинейката от Добринище до Гоце Делчев и др. не помня кои. Нещо да знаеш по въпроса?

Тема Ама ти наистинанови [re: pyrx]  
Публикувано15.11.06 18:21

си любител на фантастиката.

И къде ги виждаш тия влаци от Асеновград до Смолян и от Добринище до Гоцето. Сигурно по въжени линии?
Или движени с хеликоптер? По въздуха.

Начи явно не си пътувал по тия пътища. Абе на тия отсечки трудно се разминават 2 коли. Трябва да се кара много внимателно. Аз с повече от 60 километра в час (средна скорост) и двете отсечки не мога да ги взема.

П.П. А ако все пак някога ти се наложи да пътуваш от Септември до Добринище не се безпокой за тоалетните - слизаш си от влака, изпикаваш си се спокойно и си го дотичваш влака.

?

Тема Re: Тъй и тъй стана дума за влака,нови [re: pyrx]  
Автор TheSameOne (Същият)
Публикувано15.11.06 18:34

Не става!
Отдааавна е умрело магарето дето е вървяло пред ж.п.строителите на тая теснолинейка.
Така е строена - дето мине Марко - релса, дето се изтропка - гаричка

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.