Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:13 28.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема беее, я да кажа две добри думи за българите -нови  
Автор ceлянинът (член - простак)
Публикувано06.04.06 22:28

та, когато са клали арменците в Турция - 1915 год. - всички околни държави - от Русия, та до Гърция, както и в околността - са ОТКАЗВАЛИ достъп на арменците до тях!!! и са си затворили границите - за да не си развалят достлука и да не нарушават георавновесието...

ЕДИНСТВЕНО НИЕ, българите - и ЕДИНСТВЕНО българската ДЪРЖАВА е отворила границите си за тях - и ги е приела - и ги е настанила - и им е осигурила канал до Европа...
ЕДИНСТВЕНО заради нас, българите сега във Франция има стабилно присъствие на арменците във френската култура - Шарл Азнавур го помните, нали? - па и много други там...

та затова на една среща в Тулуза /май 2004/ - когато една таджикистанка ли беше, бурбулистанка ли беше,/културно аташе?/ - каза, в доклада си - че на Балканите - видите ли - сърбите били по-горе от българите, които пък са били злото на балканите - един арменец, дърт и перчемлия професор стана и щеше да я бие - ей-така - официално да и фърли тупаник - щото обижда втората им Майка - България...

та и затова Силви Вартан една лоша дума не е казала за България - и като беше тук - накара цяла НДКзала да стане и да пее - "я кажи ми облаче ле бяло", че и някой да плачат...

та - в Тулуза казах на арменеца - остави я, нека си дърдори тая бурбулистанка...
и сега казвам същото - дърдорете си - ний знаем, че в нашето недавно има нещо славно - що на клеветата строшава зъбът, както е казал поетът... и други славни неща има...

това е истината - единствено ние, българите сме приели арменците!
поставете се на мястото на кланите в Турция арменци - и всички околни държави им отказват достъп - и ще ви стане ясно...

прост селянин, ама много прост ви казвам !

Редактирано от ceлянинът на 06.04.06 22:30.

Тема Re: беее, я да кажа две добри думи за българите -нови [re: ceлянинът]  
Автор Гинec (G.G.)
Публикувано06.04.06 22:46

Нямам поглед към арменското присъствие в европа, но тук са винаги били дабре дошли и част от нацията. Нямаше по- добри бозаджии и сладкари от арменците в моето детскво.

Сега в моя град арменците държат производството на патъци и чанти. Добър бизнес.

Тема така е -нови [re: Гинec]  
Публикувано06.04.06 23:00

имам и съученици, състуденти...

нооо - любопитното е -
че се знае, че сме приели арменците,
но не се знае, че ЕДИНСТВЕНО ние сме се отзовали на арменците, докато Русия, Румъния, Гърция, Сърбия са затворили границите си за тях...

а във Франция са много арменците в областта на културата - ама трябва да правя справка, та да кажа и други имена...

Тема Не знам цялата истинанови [re: ceлянинът]  
Автор Mag (Зиморничав)
Публикувано06.04.06 23:20

Искрено си го казвам.
Но онова си е било пар екселанс геноцид.
Никога през вековната си история турците (османската империя) не са извършвали такъв геноцид. Все пак - спомнете си: Въвеждане в религията е имало. Но не винаги насилствено. В 90% изборът на исляма е бил доброволен. Казвам го като роднина на много мюсюлмани. Приели исляма на 100% доброволно. Както и потомците на Бат Баян в Булгаристан (сегашен Татарстан със столица Казань)
Е, какво да направя? Имам един биллюк познати и приятели турци (мюсюлмани, де) а и арменци. Какво да направя. Сядат на моята маса. У дома. Но им казвам "Моля ви - само тази тема не подхващайте. Грозна е!".

Селски, имам много приятели турци (или българо-турци). Какво да делим с тях? Че и те са пострадали толкова, колкото и ние, от (ужким) тяхната си империя. Повярвай ми. Даже е имало българи в много по високопоставено положение в османската империя.

Както и арменци! Шибана е човешката история. Онова там е било само и само заграбването на имуществото на арменците. За съжаление гледано "с лека ръка" от тогавашно турско (вече, ужким, европеизирано) правителство.

Тъжна и немила е човешката история. Факт!

Пролетта дойде!

Тема ами -нови [re: Mag]  
Публикувано06.04.06 23:36

не го казвам срещу турците...
казвам го ЗА нас, българите, щото и аз доскоро не го знаех - но това е впечатляващ факт!
а па и що не го знаем - това е любопитно...

айде, па друг път ще ти разказвам за поручик Списаревски... щото и за него не знаем... ама - друг път...

Тема Само че.........нови [re: ceлянинът]  
Автор skarlet_bs (дух)
Публикувано07.04.06 02:01

От тогавашните българи и помен не е останало.Единствено Яворов е оставил една поема.През втората световна война и евреите сме си опазили от газовите камери.Днешните българи(не слагам всички под един знаменател),но болшинството и пръста си няма да помръднат,ако пак се наложи...........

Тема абе -нови [re: skarlet_bs]  
Публикувано07.04.06 09:13

и тогава си е било същата боза като сега - като четем класиците - Алеко, Ст. Л. Костов, Вазов, Ст. Михайловски...
мисля, че ние обичаме повече да си бием главата и да се самообвиняваме, отколкото трябва...

Тема Re: абе -нови [re: ceлянинът]  
Автор skarlet_bs (дух)
Публикувано07.04.06 11:15

Ама сме нация а.....даже и извън пределите на България сме си такива.Виждала съм как едни на други ще си "извадим" очите,вместо да подадем ръка ще натиснем с крак давещия се......

Тема Re: абе -нови [re: ceлянинът]  
Автор Oптимиcт (и стар и познат)
Публикувано07.04.06 11:21

Разликата е в управляващите. Комунизма съсипа държавата. Това съсипване още не е спряло.
Затова като чуя комунист и ми кипват лайната.

"Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш"

Тема ми -нови [re: skarlet_bs]  
Публикувано07.04.06 11:26

така е - сложна ни е народопсихологията...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.