Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:32 10.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема ...аджеба аз за какво живея...нови  
Автор Smile (мълчалива)
Публикувано08.06.05 15:54

Ей го поредния път от живота ми, в който се запитвам: извън ролята ми на майка аджеба аз за какво живея...(ясно ви е, че отговори от рода “42” не ми вършат работа, макар, че не оспорвам верността им). И изведнъж ми блесва – вярно беее (пляс по челото) - аз живея за петък вечер!
Сами знаете какво е работния ден – ставам, кафето, децата, детската градина, бягам след автобуса, правят ме на луда 8 часа, оставам извънаредно, тичам към градината, мимоходом обърсвам магазина и се скарвам с поредната пенсионерка, която 10 минути не може да избере кашкавал, следва прибирането в къщи, битката покрай вечерята, банята...леглото. По новините слушам за заметресения, наводнения, убийства и катастрофи, които още повече ме натоварват и обеззверяват. Не смея да изгледам нещо до по-късно (камо ли да отида на купон или късна прожекция), защото на другия ден ще съм парцал, а работодателят ме иска съсредоточена и в добра кондиция. И на сутринта пак - ставам, кафето, децата.... Роботизирана история!
Съботата съм Жужу-виелицата – пералнята, прахосмукачката, печката... дрехи от цялата седмица, прахът по мебелите от цялата седмица, манджа за цялата следваща седмица и – да! – децата на разходка, забавление, театър... Вечерта съм толкова уморена, че си лягам с децата. В неделя – денят на усмивките – е задължителното посещение при другата баба (демек свекървещицата). А вечерта имам честта да посрещна бабата (демек майка ми), която не пропуска да изследва цялата къща за пропуснати прашинки прах, миниатюрни листчета хартия или разпилени (и недоприбрани!!!) мъниста. Бързам да си легна за да не слушам конското “аз едно време...пък ти сега....”
Но в петък вечер не е така. Предвкусвам идването й още от 3 следобяд. Нищо не е способно да ми развали настроението. Дори не тичам към детската градина. Даже не виквам на децата още от вратата да се събуват, преобличат, да измиват ръцете и да сядат на масата. Поръчваме готова храна – от китайския, пицарията или си купуваме от “Пикадили”. Всеки е свободен да яде когато поиска, каквото поиска и където поиска. Аз си приготвям масата пред телевизора и си правя дълга вечеря – дъвча бавно, блея в телевизора или чета книга... Не обръщам внимание на крясъците от съседната стая, не ми прави впечатление, че се скача от леглото на втория етаж върху спалнята, купчината нарязани на ситно хартийки удостоявам с безразличен поглед, а капещата чешма в банята не може да ме накара да стана и да я затворя. Не и в петък вечер.
След това си наливам питие и докато децата заспиват гледайки новото взето филмче, аз си гледам мой филм – избран от мене за мене.
Днес е сряда.

Тема Re: ...аджеба аз за какво живея...нови [re: Smile]  
Автор Пaциeнтka (много опасна)
Публикувано08.06.05 16:15

Ле-леееееееееееееееееееееееееееееееее

Носят ма мамоооооооу... влачат ма

Автор EЛБИ (просто аз)
Публикувано08.06.05 16:46

- любов, секс, пари, мъже, власт... Или (примерно, не че съм подстрекател, но...) салса, ски, сноуборд, с... (нали съм срамежлив..)... Бе каквото те кефи... Може и в петък вечер. Аз и съботите много ги харесвам, но хич не отказвам и седмични занимания. Супер са.

Прави нещата до колкото е възможно прости. Но не повече.

Автор Almira ()
Публикувано08.06.05 16:50

Леле Smile това все едно мен описваш, разликата е че сме в различни страни.
Много точно разказано, чак трьпки ме побиха.......
Добре че дечицата растат и скоро ще имаме повече свободни вечери.

The wind of God's Grace cannot lift us if we are carrying the load of desires and ego.

Автор Джoaннa (гордата ТО)
Публикувано08.06.05 17:24

Много песимистично си настроена, ама недей така,имаш приятели,имаш работа, имаш семейство,имаш си своите флиртове,имаш си нови дрешки,имаш си верни приятелки,можеш да пазиш тайна, ходиш на козметик,има толкова много неща за които си струва да се живее.

всичко е в ръцете ми:)))))

Автор tchupakabra (пролетен)
Публикувано08.06.05 18:02

олеле човече, ужас, изпаднах в депресия

______

Тема верно - аджеба за какво живееш...нови [re: Smile]  
Автор NUT (ot ada)
Публикувано08.06.05 18:11

за един неясно изживян петък ли;)
кой е петък

Тема хъмнови [re: Smile]  
Автор ДжoДo (някаква такава)
Публикувано08.06.05 18:26

Смайлова, намали темпото!
Молим ти се!
Животът е кратък, драга моя! Петъците са само веднъж в седмицата! Бива ли само 52 пъти в годината да си позволяваш да си "бял човек"!?!
Я карай по-лабаво!
Никой утре няма да ти каже БРАВО МАРИЙКЕ!

Опитах се да ти го кажа шеговито, ама май не ми се получи... сори за което... сигурно щото не мога да го възприема шеговито...

АвторLana_6 (Нерегистриран)
Публикувано09.06.05 02:54

Смайли, не беше честно да ме разсмиваш така посред нощ - макар че...чак ми се доплака. Видях се себе си в твоята тема и се ожалих. Давай да направим нещо, докато не почнем да висим и при джи пи-то в добавка!

Автор Molly ()
Публикувано09.06.05 07:55

даа, петъците са си е добра кауза на тоя етап

споко бе Смайлито, красавичките ще порастнат и няма да усетиш кога точно...
пък после ще се учиш отново да си организираш времето, ама пък е хубаво като се научиш де :))

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.