|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
"Къщата" на фамилията Гучи
|
|
Автор |
Oптимиcт (и стар и познат) |
Публикувано | 11.05.05 13:36 |
|
Тия снимки днес ги качих в галерията си. Бях ги забравил че съществуват. Та, викам си, да я видите и вие. В задния двор, който се простира до задната успоредна улица, е цяла зоологическа градина. Знае се като градината с птиците фламинго. Минах и от там да видя какво става. Вярно било. Имаше гъста растителност и видях не само фламинго а и други екзотични птици. Снимките ми обаче не струват и затова не съм ги качил.
"Къщата" е с буйна растителност и на покрива, което не е необичайно за къщите на Италия. На снимката се виждат две такива. Къщата на Гучи е по-близката.
Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш
| |
Тема
|
Re: "Къщата" на фамилията Гучи
[re: Oптимиcт]
|
|
Автор |
*SUZAN* (шекерче) |
Публикувано | 11.05.05 16:20 |
|
Бяла,спретната къщурка с две липи отпред...
далечко сме от този стандарт,ама сега като си санираме панелките ще видят те
Fazla merak basha bela olur
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Гeвpek (стария) |
Публикувано | 12.05.05 08:57 |
|
Бяла, спретната, без липи отпред...
| |
Тема
|
[re: Гeвpek]
|
|
Автор |
Oптимиcт (и стар и познат) |
Публикувано | 12.05.05 10:04 |
|
С липи отгоре ... може би.
Я глей какви яки дървета има на покрива.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Гeвpek (стария) |
Публикувано | 12.05.05 10:17 |
|
Точно за тях мислех да се закача, ама не разгадах "породата". На кипариси ми приличат, но май има и широколистно - въобще, скъпа работа. На покрива - парк. Сигурно има и алеи, и фонтанчета?
| |
|
Преди около 4 години кръщелницата ми на връщане от училище мина покрай мен, мъкнейки някакъв албум, който си беше харесала на един битпазар.
Тогава за пръв път чух за Фридрих Стовасер и за теорията му за петте кожи на човека. Та една от кожите на човека в неговата теория е къщата. Имаше снимки на проектирани от него къщи, както и снимка на негова къща. Беше обрасала цялата:))) ... Дървета по покрива, треви от зидовете, впечатлението не беше за богата работа, а за защитена:)
Мислих си даже снощи за това, гледайки Травел енд ливинг, там има едно предаване за строителен дизайн на къщи /? не знам дали има такъв термин, обаче всички къщи, които показват, са много изчанчени:)))/, та вчерашното беше за къща, вкопана в земята:))) землянка бе, обаче с много добри решения за естествено осветяване ... внушението беше същото, максимална защита
Истината е в науката! Не се оставяйте фактите да ви заблудят!
| |
|
Гледал съм снимки в списанието Национална география, на апартаменти в някаква пустиня на Австралия, на 5-10 метра под земята. Горе - 50 градуса целзий на сянка. В апартамента - целогодишно 22С. Беше осветен с естествена светлина, с някаква система от огледала през вертикални шахти. Снимките и цялата идея бяха впечатлителни.
| |
|
Аз пък дочувам, че американците били луднали по фенг-шуи архитектура, като освен всичкото правели изчисления за разположението спрямо звездите, съответно - материали, ъгли, етажи зависели от тези сметки...
| |
|
Точно така, със система от огледла се вкарваше светлина в кухнята, която беше всъщност като едно голямо око в тавана:)
Тази къща мисля беше на британци, но не съм сигурна, а къщата беше на склон и всъщност задната и част е вкопана в склона, а фасадата цялата е в стъклопакети за осигурвяне на максимална осветеност
Истината е в науката! Не се оставяйте фактите да ви заблудят!
| |
Тема
|
Абе тая, вкопаната
[re: xипoтeнyзa]
|
|
Автор |
Mag (дърто момче) |
Публикувано | 12.05.05 14:01 |
|
Да не е било противоатомно скривалище?
"Архи" на гръцки значи "над" и понеже не знам древногръцки но на съвременен "под" е "апо като" такава "тектура" бих нарекъл "АПОтектура".
Въпросът е не да бягаш бързо а да избягаш по-рано!Редактирано от Mag на 12.05.05 14:05.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|