|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема
|
какво и е толкоз хубавото на тая Варна -
|
|
Автор |
ceлянинът (член - простак) |
Публикувано | 12.01.05 10:05 |
|
та:
има конкурс за "Устройствена концепция за развитието на Варна"... -
и съм един от тези серсеми, които ще се млатят, за да влезат за малко под полите на таз морска красавица...
и:
към всички, които имат мнение, особено ВА - имам два въпроса:
1. Какво не му харесвате на града? Онова, което трябва да се ликвидира, преустрои, спре...
2. А какво му харесвате? Онези ценности, които трябва да се запазят, развият и в бъдеще...
Благодаря предварително - черпенето при нашите бъдещи срещи - очи в очи...
прост селянин, ама много прост ви казвам !Редактирано от ceлянинът на 12.01.05 10:12.
| |
Тема
|
Re: какво и е толкоз хубавото на тая Варна -
[re: ceлянинът]
|
|
Автор |
Peйчъл () |
Публикувано | 12.01.05 10:23 |
|
Абе аз че съм красавица - така си е!
Ама ако ще ми влизаш под полите само за малко - що ша биеш толкоз път за един път!
А по въпросите ще помисля! Има мноо хубави неща, има и мноо грозни!
Доста се направи напоследък - определено! Премахнаха се един куп кичозни бараки дето грозяха централните части, забраниха паркирането по централните улици и те станаха доста по-достъпни, абе градът в общи линии стана по-просторен.
А ти конкретно ли искаш или в общ план?
| |
|
аз да вляза веднъж под политееее... ох, само да влязааааа...
а иначе - Варна е един от НАЙ-динамично развиващите се градове... това обаче може и да е за добро, а може и да е за лошо - ако не се канализират и насочват правилно инвестициите...
а и друго е интересното - с какво е по-различна от Бугас - и конкурират ли се двата града...
прост селянин, ама много прост ви казвам !
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Smile (мълчалива) |
Публикувано | 12.01.05 10:34 |
|
Не харесвам:
1. ужасно многото бензиностанции под път и над път
2. отеснелите улици
3. строенето "на парче" - всеки докопва някъв парцел и строи някакви смешни блокчета
4. разрушаването на детските площадки
5. алуминиевите магазнинчета по тротоарите
6. липсата на осветление по страничните улици
Харесвам:
1. Морската градина
2. озеленяването на по-старите квартали (макар, че и там взеха да строят безогледно)
Това на прима виста.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
farmer (същия:)) |
Публикувано | 12.01.05 10:46 |
|
И аз да кажа:
има едно "лайно" на пъпа на града , в пешеходната зона едни бараки, бара4ки, не ти е работа...
ама теб те интересуват не толкова дребни неща а концептуални , така че моето мнение не би ти помогнало.
Впрочем имам си едно виждане -наи важното е морето, а това като че ли не се чувства много много -а то си е гвоздея/ да не ми се разсърдят варналии-те
са хубави хора ама нали не са направени с ръце и акъл а с ...../
Доматите не се ядат с коловете,на тиквите не се ядат листата-личен опит
| |
Тема
|
|
|
Автор | Koнcтp. (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.05 10:56 |
|
Морето през зимата. Бях във Варна на Свети Валентин/Трифон зарезан миналата година. Час след като пристигнах, вече бях на плажа. Беше много студено, духаше силен вятър ... пясъкът на метър от водата беше замръзнал...
беше красиво и спокойно...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ecнaф (вашия зъболекар) |
Публикувано | 12.01.05 11:08 |
|
Търси уникалното не само за България, но и за света. Едно нещо, не 20, което (ще) се помни. Аз бих тръгнал в посока, да е номер 1 в черноморския басейн (което всъщност е и основния фактор за сегашния й растеж). Съответно, търси някакъв символ ако го няма, аз лично не се сещам да има.
| |
Тема
|
Има!
[re: Ecнaф]
|
|
Автор |
Smile (мълчалива) |
Публикувано | 12.01.05 11:23 |
|
Делфинариума. Един на балканския полуостров.
Църквата на центъра - да видиш през нощта как е осветена!!!
Алеята от х-л "Черно море" към входа на Морската - стана велиолепна.
А аспаруховия мост се вижда още като качиш баира на Девня.
Може би....трябва да се направи нещо на входовете на града - магистралите от София и Бургас... нещо не толкова грандиозно, но запомняшо се. Сега като влизаш от към София виждаш магазина на мерцедес и джип и технополис.
| |
Тема
|
Re: Има!
[re: Smile]
|
|
Автор |
Ecнaф (вашия зъболекар) |
Публикувано | 12.01.05 11:30 |
|
Трябва 1, не 4 символа на града. Ето, Аспаруховият мост е уникалното! (всеки има осветени църкви, алеи или може да си направи делфинариум - има ги стотици по света).
Ако архитектите "подпрат" моста с елементи и цвят, че и някоя огромна статуя във вид на морски фар да речем... После и като сувенирчета ще се продават макети на моста за туристите
Може и да се играе по името на моста. Защо Аспарухов - и т.н.Редактирано от Ecнaф на 12.01.05 11:31.
| |
|
Време ти е да наминеш към Варна....
Бараките отдавна ги няма....
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|