Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:25 14.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Здравей, как си, приятелю:)нови  
Автор Бeзпaмeтнo (полупозната)
Публикувано26.01.04 07:47

Стрррахотен уикенд имах. Като въртележка. До козирката изпълнен с посещения и разговори с приятели. Като да се бяха наговорили. Един след друг. Един през друг. Спомени и планове. Размисли и равносметки.
И нощес, докато се борих с безсънието си, мислейки организирано, се получи нещо такова – малко нестройно и задъхано.

Не зная защо хората, на които държиш най-много в живота си биват отнети от теб прекалено рано.

Но дори и тогава, дори тогава - ако край теб са онези, пред които не разтегляш изкуствено устни, за да имитираш усмивка на лицето си;
които само по очите ти разбират, че мъничкия ти свят се е пръснал на атоми за пореден път;
които като с душ отмиват от теб лъжите, полепнали от другите;
с които можеш мълчаливо с часове да отпиваш глътка по глътка от виното;
онези, които сякаш забравяш, когато мислите ти хукнат по ужнещомноговажноси;
дори само заради такива приятели –
ще имаш напрао исполинска, адски важна, истински смислена причина да твърдиш, че животът е едно вълнуващо приключение, макар и твърде кратък и с предизвестен край.

Всеки си има приятели, заедно с които и от които е научил много. Такива, с които е изял от чувал до три сол. Някои от тях са в живота ни още от детинство, като че си се срастнал с тях и на посребрелите им сега коси гледаш като навалял ги сняг по пътя им до теб. Такива, дето няма да се обидят, че не се сещаш по-често да им казваш колко много значат всъщност те за теб. От тях се научих, че може и да ме наранят, но аз ще трябва да им простя. Защото и те са ми прощавали. Макар това да е не било достатъчно, когато аз не съм могла да си простя. С които можеш да пееш, пиеш, мълчиш, спориш, смееш, плачеш, живееш. Които няма да смениш, ако те не те сменят. С които може часове наред да спориш, че еди кое си е така, а не иначе, и всеки от нас да вижда различно едно и също нещо. Но когато погледнеш в очите им, присъстваш там - добър, обичан, нужен. С които и да правиш нещо и да не правиш нищо – все ти е добре да побъдеш с тях. За които си сигурен, ей така някак със запетайките в стомаха си го усещаш, че те обичат така, както могат. Онези, които практически са твоето небиологично семейство. И чиито рамене винаги ще са на място, когато трябва да те побутнат. Или да поплачеш на тях. :)

Честно казано, не знам що го пиша това.Много емоционални дни бяха, вървилище от приятели през дома ми. Ми хубаво е пък. И се събудих рано-рано тази сутрин някак с желание да им благодаря и им се поклоня. И изписах тези редове. Май затова го направих.

И като ще взема най-после да им го кажа всичкото това, дето го изписах, в очите на всеки поотделно. Нищо, че всички до един знаят колко ги обичам. Ще им го кажа някога. В някой обещаващ седмоцветна дъга ден.
Дано само тогава не съм закъсняла.

Пожелавам ви да се видите поне с двама-трима стари приятели тази седмица.

Добро утро, 40-50! Честит понеделник и успешна седмица за всинца ви.

Кафето е готово. Има ли вече някой он-лайнето? :)))

Косата ми дзилена, очите ми редки

Редактирано от Бeзпaмeтнo на 26.01.04 08:02.

Тема Re: Здравей, как си, приятелю:)нови [re: Бeзпaмeтнo]  
Автор дeдo Aндpo (познат бе!)
Публикувано26.01.04 08:04

Има онлайнето, Ани, има. Аз съм седмият, дето го чете туй твое изложение. Ти си отново толкова сладкоописателна, че не се въздържам да не те поздравя. А любезното ти добрутро с кафенце и цигарка е уникално! Само защо не си помислиш малко за безсънието бе?! Нали си спомняш преди две седмици един мой приятел... Той не пушеше, завалията, ама много малко спеше и страхотно много работеше. Доживя само до 60...
Внимавай, приятелко!

Добрутро, млади хора, дано да ви е успешна седмицата и да срещнете истинските си приятели през нея!

За мен кафенце (без кофеин) и тутун "Олд Холборн" за едно 5-6 цигарки да си свия, моля. Благодаря!

Я познай, кой съм аз?!

Тема Re: Здравей, как си, приятелю:) [re: Бeзпaмeтнo]  
АвторAнинa (Нерегистриран)
Публикувано26.01.04 08:04

Добро утро!Благодаря за кафето !И докато пия моето и чета написаното от теб, реших няколко реда да драсна, макар и да не съм от постоянното присъствие тук!
До тези твои думи стигнах преди няколко години, когато се случи така, че от живота ми заминаха няколко скъпи за мен хора!Не успях да им кажа колко ги обичам!Сега, когато почувствам такива вълнения като твоите-не губя време, ако не им кажа, поне правя така, че да разберат колко са ми нужни!После може да е късно!Миналата година по това време такива думи написа Тъжен от съседния клуб!Топли думи!Тъжни думи...Няма да ги забравя!
Желая ти спорен и хубав ден!С приятелите-тук и вън-в хубавия зимен ден!

Тема Re: Здравей, как си, приятелю:)нови [re: дeдo Aндpo]  
АвторAнинa (Нерегистриран)
Публикувано26.01.04 08:07

Виж ти!Тук да се срещнем!
Айде успешна седмица и по-малко от тутуна, вреди на ....тена!

Тема Ооо, Андро:)нови [re: дeдo Aндpo]  
Публикувано26.01.04 08:12

Баш мий драгост да те видя он-лайнето:)

Бе ти що ме заплашваш така, бе, човеко ВиШ кво, Андро. Ще откараме толкова, колкото ни е отредено. Въпросът е КАК, а не колко, мисля си аз

Безкофеиново кафенце и тутунец тамкъфтобеше:) Хубав ден и успешна седмица за теб:)))

Тема Привет, привет:)нови [re: Aнинa]  
Публикувано26.01.04 08:14

Викаш да почна още от днес, така ли да разбирам:)

Ми... може и да те послушам, що не

Хубави дни пожелавам:) И приятели, с които да ги споделяш:)

Тема Добро утро :)нови [re: Бeзпaмeтнo]  
Автор Meli ()
Публикувано26.01.04 08:30

Тази сутрин за първи път от хиляди години станах в ранното утро, без да има нужда да го правя. Като че ли нещо ме накара да се събудя и да прочета думите ти.

Брей, направо не е истина - все едно си разказала това, което аз мисля и чувствам, ама по - хубаво.

We dance round in a ring and suppose,
But the Secret sits in the middle and knows.

Тема Бе напоследъкнови [re: Meli]  
Публикувано26.01.04 08:38

все по-често си мисля, че нищо не ни се случва случайно:) Приеми го като доказателство към това заключение

Хубав ден, Meli:)

Тема Re: Здравей, как си, приятелю:)нови [re: Бeзпaмeтнo]  
Автор osi4kata (нежна)
Публикувано26.01.04 08:39

Здравей, приятелко!
При мен е вечер и след малко ще пия биричка.
Кажи час по-скоро на приятелите си, че ги обичаш!
И аз ще пиша на моите...
да не стане късно...
Приятен ден!

Дойдох,видях,победих!

Тема Здравей, осичке:) [re: osi4kata]  
Публикувано26.01.04 08:44

"А някъде сега е нощ", разбира се:)

Ама те знаят, колко ги обичам, наистина! Просто си мисля, че не е зле да им го кажа с повече думички, детсъвика

Да можех като теб и аз... Ама не мога:) Затова ще им го кажа както мога.

А ти им пиши непременно на твоите приятели, няма начин да не ги стопли това:)

Наздраве, осичке! Приятна вечер на теб

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.