Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:05 14.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Сериозно "Евала!" на Сър Оптимиста!нови  
Автор Cв. Ckpoмни (пристрастен)
Публикувано12.01.04 23:00

Наши приятели ни показаха снимки от България; те бяха там миналото лято (на 2003 година). Снимките "естествени", значи каквото се зацифровало в камерата - това показват. Хората имат малки деца - значи нямат време да редактират снимки и да нагласят ъгли на снимане и разни подробности, за козметика и естетика на българските... изгледи.

Красота има много по България. До колкото видяхме. Но... Защо всяко природно кътче служи за... кенеф, да го кажа по-нежно!? С двете холивудски думи, "у-жас"! Пътечката към Мадарския Конник - то не са бутилки, хартий, фасове, то не са чудеса! Храстите КРАЙ пътечката са... осрани. Говната си личеха, заедно с разпръснати парчета тоалетна хартия, или откъслеци от вестници... Мадарският Конник е в провинцията, ще отсече някой софийски тарикат, щото нали в България кой е от София и кой не е голямото цепене. Да, обаче гледахме и снимки от София. От паркове, от градинки, от Витоша. Сигурно има разлика в смръднята между софийски и провинциални говна - но на снимките гнусотийте изглеждат напълно еднакви.

Мен ме хвана срам, да си призная. Защото аз само се подигравам на тексасците тук, че били диваци. Диваци са, вярно, но за Америка. Тексас заприличва на аптека ако го съпоставя с каквото видях от България!

Мисълта ми беше, осъзнах джентълменът Оптимист какви сизифови усилия полага по... почистването... на снимките си от България. И пътищата кърпи, и лайната и кенхара чисти от храстите, и сметищата реже от китни лъкатушещи пътеки... За да покаже на света една хубава, прилична, спретната, приветлива, несъществуваща българска природа. Че и плаща пари, негови си лични, не на агенция някаква, за да ги показва по света за - както чувах едно време от разни западняци за стари мои усилия - да "симулира нормалност" в облика на България.

Значи, сериозно "евала" на човека! Такова желание да изтипоса България на... нормална страна заслужава да бъде похвалено!

Тема Re: Сериозно "Евала!" на Сър Оптимиста!нови [re: Cв. Ckpoмни]  
Автор rina (roza)
Публикувано12.01.04 23:24

Смешно ! " Несъществуваща българска природа "..откъде го измисли това тъпо твърдение .Това ,че твоите познати са попаднали там по време на някакъв повод и е имало тълпи , които са причинили боклука ..не значи, че това е навсякъде или ,че остава така .
С това си писание се подиграваш със себе си най-вече , с начина по който си правиш изводите от снимките . Иначе Тексас да......знаеш за тяхната грандоманщина..заприличал си на тях , хем селяни.... коняри .......хем се големеят.Иначе не се притеснявай ....и за нас са диваци .
А на Оптимиста казвам евала искрено .

Нищо ново под слънцето...

Автор sofianka (virtual me)
Публикувано13.01.04 00:16

Лайната,че е орязал да може да се каже че е майстор. Но ХОРАТА, българите че е орязал, защото не приличали на нищо, били дебели ,разплути ......е затова не евала, нещо друго се казва.

Автор EЛБИ (просто аз)
Публикувано13.01.04 12:08

Е и? Какво общо има "стопанисването" и това, че много хора са свикнали да ходят когато и където си искат (от друга страна е вярно, че рядко се полагат усилия да се направят уж дребни неща като тоалетна там, където има посетители)? В Америка има традиции от години в това отношение, такова го има и на много други места. В България това е едва в процес на изграждане и би било чудено да е по-бързо, да е навсякъде. Е - това не прави природата по-грозна. Или пък като идеш някъде да снимаш ... пътечките и другите неща. Миналата година и на мен ми стана криво и горчиво... Бяхме на риба на яз. Въча/Кричим и гледахме с часове прекрасните гледки. Когато отидохме до стената на язовира да погледнем и от там, от пътя точно "пред" нея видяхме нещо като лед! Беше м. август. Отидохме по-близо и ... на около 25-20 м. от стената имаше плътна покривка от пластмасови бутилки, които от по-далече изглеждаха като лед. Грозна гледка. Направо ужасна в сравнение с красотата наоколо. Това си е природата на нашата страна - красива, но не добре пазена и стопанисвана.

Любовта няма друго желание, освен да се изпълни. Кхалил Джибран

Тема Св. Скромни е прав за несъществуващата ...нови [re: rina]  
Автор Oптимиcт (Стар познат)
Публикувано13.01.04 12:10

... българска природа. Прочети точно какво е написал.

За да покаже на света една хубава, прилична, спретната, приветлива, несъществуваща българска природа. "

Сега разбра ли? Несъществуваща във вида в който е показана! Иначе тя си съществува, осрана, обоклучена, неподдържана, на нищо не приличаща.
Ако човек е свикнал, не му прави впечатление, но ако е свикнал на чисто като в аптека, както е в Тексас, българската мърлящина вади очи.

Има места в Родопите, където съм спирал за да направя снимки и съм се отказвал. Толкова много боклук, откъде се взе!!!
По пътя, не навсякъде можеш да спреш. Там е хубаво и чисто. Има ли разширение, където може да се спре, не можеш да си представиш боклука и мръсотията наоколо. Значи, спирали са гадове, не да се любуват на красотите, а за да си изхвърлят боклука.

Това ,че твоите познати са попаднали там по време на някакъв повод и е имало тълпи , които са причинили боклука ..не значи, че това е навсякъде или ,че остава така .

За съжаление, това е навсякъде и не само че не остава така, ами става и по-лошо. Знам го от опит, защото непрекъснато се мъча да го отбягвам. Ако и ти се наемеш да направиш толкова снимки, колкото съм направил аз и да ги публикуваш, тогава може би реалността ще те удари по главата, както ме удря мен непрекъснато. България се превръща в отврат.

В една стая ако видиш лайно по средата, дали ще говориш за това колко е чист пода навсякъде около лайното или ще говориш за това колко отвратителна и мръсна е ЦЯЛАТА КЪЩА.

Не бива да си затваряме очите за реалността. Трябва да има непримиримост към лошото, към пошлото, към простотията, към селенията, към мръсотията, към престъпността, към начина на живот на циганите, към всичко, което пречи на тази държава да се съвземе. Глоби му е майката. Парични глоби. Нищо не върши толкова добра работа, колкото паричната глоба. Безмилостна парична глоба. Глоба, която да се запомни и да държи влага цял живот.

Глобата за изхвърлен боклук по пътищата на Флорида е $1000. Учудвате ли се, че Флорида е най-чистият щат на Америка?

Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш

Тема Баси изказването направи и ти!нови [re: EЛБИ]  
Публикувано13.01.04 12:22

Американските традиции не могат да бъдат по-стари от двеста годишни.
Българските са хиляда и триста годишни. Били сме хуни и хуни сме си останали.
Чистотата в една държава, дава идея за културата в тази държава. Чисто, ясно, отчетливо и неоспоримо.
Язък ни за природната даденост. Не я заслужаваме. Срам и позор!

Тема Част от боклуканови [re: sofianka]  
Публикувано13.01.04 12:27

За мутри и мутреси в моите снимки няма място. Нито за софиЯнки от село.

Тема Че койнови [re: Oптимиcт]  
Автор Smile (мълчалива)
Публикувано13.01.04 12:28

ви спира да живеете в Тексас, Флорида или на Марс. Живейте си.
Ние сме избрали да живеем тука. И да го променим това тука. А вие си седите на чистото и само цъкате език колко е мръсно тук. Да сте направили нещо по въпроса? М?

Тема Екологиятанови [re: Cв. Ckpoмни]  
Автор Ecнaф (The Boomer)
Публикувано13.01.04 12:35

е привилегия на по-богатите, за съжаление. Не е въпрос на история и дори не толкова - на култура. След проучвания в Япония е доказано следното: ако една обществена тоалетна е пипната с високите технологии, пази се чисто. Ако е едно клекало - не се пази чисто. Хората са едни и същи.

Но малките (и доста досадни) битови боклучета са най-малкият проблем. Основното замърсяване на въздуха, почвите, водите идва от други места.

Нека и аз да дам своя принос в темата като кажа, че човешките ... екскременти не са мръсни. Какво по-екологично от това да се изходиш сред вековните борове? Мръсни са тези отпадъци, които природата не може да смели бързо - като пластмаси, стъкларии и пр.

Agent of Change

Тема Re: Св. Скромни е прав за несъществуващата ... [re: Oптимиcт]  
Автор Hoвaroдин ()
Публикувано13.01.04 12:43

Аз не си падам много по обобщенията, но човек може да бъде влюбен в мизерията си, дори да я обича - ако е единственото, което познава или притежава. Виждал си хора, каращи двайсетгодишни коли, които влагат в ремонта им труд, колкото за една малка фабрика. Парадоксално е, но не го правят, щото не могат да си купят, например, десетгодишни... Как така той ще захвърли нещо, което още може да се ползва, след като баща му цял живот е ходил с един балтон! И той се гордее с това, дава го като пример за скромност и пестеливост, макар че в подобен манталитет няма нищо друго освен нищета.

Та с мръсотията нещата не са по-различни. Тя е цяла философия. Спомням си, че веднъж влязох в къщата на един циганин с три деца, баба и дядо - седемчленно семейство! - които живееха в три стаички. Навсякъде вонеше, нямаше канализация, стените напукани. Обаче се оказа, че няколко години преди това общината им дала след две десетилетия чакане /знаеш как беше с вноските/ апартамент. Но издържали само месец-два в него и го продали. Не можели те без съседите, буренясалата уличка, дворчето - ужас! - и толкова далече, цели пет километра - от целия близък народ. Абсурдно е, но тук има любов. Любов към собствената нищета. Не знам какви санкции биха помогнали, ако тия, дето санкционират, са със същата психология.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.