|
Тема
|
Хубавите дни на българската демокрация.
|
|
Автор |
valsodar (Чародей) |
Публикувано | 16.03.03 08:43 |
|
Питам някой да си спомня поне един такъв ден?
Не че съм злопаметен, не че ме дърпа носталгията по комсомолските ми дни ( така и не доживях за партиец), ама нещо не видях кекавата ни демокрацийка бял ден да е видяла.
Само проблясъци временни на хоризонта, за утринно зарево дет си ги мислим и мечтаем, пък то... приближаващи бури с гръмотевици все се оказват.
Е, колеги по благ моабет, видяхте ли поне един светъл ден в нашенската си ни версия на демокрация?
За Бога братя, не пасувайте!
Без коз! 
Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.
| |
Тема
|
Re: Хубавите дни на българската демокрация.
[re: valsodar]
|
|
Автор |
Pyмянa (lady) |
Публикувано | 16.03.03 09:13 |
|
караш ме да се замислям от сабахлем. Имало е и хубави дни, например в зората на едмокрацията, когато още не се знаеше кой кой е и кой ще е. Дишаше се и се говореше свободно, за разлика от цялото време преди това. После като свикнахме свободно да си изразяваме мненията, поискахме повече, но нямаше.
| |
Тема
|
Добро утро!
|
|
Автор |
Edna (същата тя) |
Публикувано | 16.03.03 09:23 |
|
Нали знаеш, че очакването е винаги по-сладко от празника...
Лошото е , че вече спряхме и да чакаме!
оня светлия ден, дето в края на тунела... -отдавна не сме деца -та него отдавна не го чакаме.
Без коз! Без цар!
То и държавата отдавна са я разпуснали, ама никой не ни е уведомил!
Гледай как ме караш рано, рано , докато си пия чая да задълбавам в точно тия неща, дето цял ден ги въртя из главата си.
...
| |
Тема
|
Демокрация?
|
|
Автор |
LEO (sunny) |
Публикувано | 16.03.03 09:35 |
|
Бе аз няма да питам "Що е това демокрация и има ли тя почва у нас?", щото е банално...
Ама все пак да попитам - ти можеш ли да пример за демокрация някъде по белия свят? Някъде да има такова животно?
"Най-същественото е невидимо за очите"
| |
Тема
|
То май Демокрация нийде няма, а?
[re: LEO]
|
|
Автор |
valsodar (Чародей) |
Публикувано | 16.03.03 12:26 |
|
Защото, ако ще подхождаме буквално не се сещам за нито едно място по света, за нито едно общество в исторически и географски план, кедето членовете му да са били равнопоставени в правата си.
Винаги са се намирали По-по-Най.
За едни са били задълженията, а за по-тарикатите правата.
Братята американци, дето ереваха орталъка да дават примери по демокрация са си най-зле в това отношение.
Все още не могат да ме убедят, че това което си имат е Демокрация.
Примерче? - За колко партии можеш да гласуваш в щатите освен за републиканци и демократи.
Не е важно кой има повече гласове в едни избори, а кой ги брои! За спомен изборите между Гор и Буш.
| |
Тема
|
Вятърът на промяната се оказа вихрушката на ...
[re: Pyмянa]
|
|
Автор |
valsodar (Чародей) |
Публикувано | 16.03.03 12:29 |
|
Вятърът на промяната се оказа вихрушката на разрухата.
Да, имаше едно наистина щастливо време, когато хората ходеха с вътрешен плам.
Когато човек по пътя си виждаше будни лица и усмивки в погледите им се четеше.
Време, в което всички си мислехме, че ни е дадена свободата да направим страната си по-добра, по-приветлива, по-свободна.
Време в което някои си брояха доларите от Магурата, други връзките във "новата" власт , а трети направиха поголовно преброяване на шараните на България, чрез "първите демократични" избори.
Време разделно. 
| |
Тема
|
Станахме като раците в котлето.
[re: Edna]
|
|
Автор |
valsodar (Чародей) |
Публикувано | 16.03.03 12:32 |
|
При всяко едно покачване на температурата в казана си казваме носталгично - ех, колко хубаво ни беше преди!
А, никой не си дава сметка, че хубавото всъщност е, когато не си в казана.
| |
|
|
|
|