Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:26 12.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Тема Хубавите дни на българската демокрация.нови  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано16.03.03 08:43

Питам някой да си спомня поне един такъв ден?
Не че съм злопаметен, не че ме дърпа носталгията по комсомолските ми дни ( така и не доживях за партиец), ама нещо не видях кекавата ни демокрацийка бял ден да е видяла.
Само проблясъци временни на хоризонта, за утринно зарево дет си ги мислим и мечтаем, пък то... приближаващи бури с гръмотевици все се оказват.
Е, колеги по благ моабет, видяхте ли поне един светъл ден в нашенската си ни версия на демокрация?

За Бога братя, не пасувайте!
Без коз!

Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.

Тема Re: Хубавите дни на българската демокрация.нови [re: valsodar]  
Автор Pyмянa (lady)
Публикувано16.03.03 09:13

караш ме да се замислям от сабахлем. Имало е и хубави дни, например в зората на едмокрацията, когато още не се знаеше кой кой е и кой ще е. Дишаше се и се говореше свободно, за разлика от цялото време преди това. После като свикнахме свободно да си изразяваме мненията, поискахме повече, но нямаше.

Тема Добро утро!нови [re: valsodar]  
Автор Edna (същата тя)
Публикувано16.03.03 09:23

Нали знаеш, че очакването е винаги по-сладко от празника...
Лошото е , че вече спряхме и да чакаме!

оня светлия ден, дето в края на тунела... -отдавна не сме деца -та него отдавна не го чакаме.

Без коз!Без цар!
То и държавата отдавна са я разпуснали, ама никой не ни е уведомил!

Гледай как ме караш рано, рано , докато си пия чая да задълбавам в точно тия неща, дето цял ден ги въртя из главата си.

...

Тема Демокрация?нови [re: valsodar]  
Автор LEO (sunny)
Публикувано16.03.03 09:35

Бе аз няма да питам "Що е това демокрация и има ли тя почва у нас?", щото е банално...

Ама все пак да попитам - ти можеш ли да пример за демокрация някъде по белия свят? Някъде да има такова животно?

"Най-същественото е невидимо за очите"

Тема То май Демокрация нийде няма, а? [re: LEO]  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано16.03.03 12:26

Защото, ако ще подхождаме буквално не се сещам за нито едно място по света, за нито едно общество в исторически и географски план, кедето членовете му да са били равнопоставени в правата си.
Винаги са се намирали По-по-Най.
За едни са били задълженията, а за по-тарикатите правата.
Братята американци, дето ереваха орталъка да дават примери по демокрация са си най-зле в това отношение.
Все още не могат да ме убедят, че това което си имат е Демокрация.
Примерче? - За колко партии можеш да гласуваш в щатите освен за републиканци и демократи.

Не е важно кой има повече гласове в едни избори, а кой ги брои! За спомен изборите между Гор и Буш.

Тема Вятърът на промяната се оказа вихрушката на ...нови [re: Pyмянa]  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано16.03.03 12:29

Вятърът на промяната се оказа вихрушката на разрухата.
Да, имаше едно наистина щастливо време, когато хората ходеха с вътрешен плам.
Когато човек по пътя си виждаше будни лица и усмивки в погледите им се четеше.
Време, в което всички си мислехме, че ни е дадена свободата да направим страната си по-добра, по-приветлива, по-свободна.
Време в което някои си брояха доларите от Магурата, други връзките във "новата" власт , а трети направиха поголовно преброяване на шараните на България, чрез "първите демократични" избори.
Време разделно.

Тема Станахме като раците в котлето.нови [re: Edna]  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано16.03.03 12:32

При всяко едно покачване на температурата в казана си казваме носталгично - ех, колко хубаво ни беше преди!
А, никой не си дава сметка, че хубавото всъщност е, когато не си в казана.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.