|
Тема
|
не зная -
|
|
Автор |
ceлянинът (член - простак) |
Публикувано | 25.12.01 08:27 |
|
не зная има ли Дядо Коледа - или пък Дядо Мраз;
не зная има ли Снежанка - или пък Снегурочка;
не зная има ли шейна със звънчета - пък и пълна и с подаръци;
не зная кой се е родил някога си - в тази нощ;
не зная бил ли е Божи син - или пък е син на някой от свещенослужителите в храма - и за този син - реалният, земен ген си е казал думата;
не зная Дева Мария дали наистина е била дева - или е била една от многото девойки по храмовете, въведена в храма от тригодишна възраст;
не зная всичко това има ли го - или са си едни красиви измислици -
но -
онова, което е сигурно -
че от вчера - Земята в своя бяг из тъмнините - в своите ротации, еклиптики, паралакси и деклинации - започва бавно да се накланя обратно със северното си полукълбо към слънцето - и най-дългата нощ започва да отстъпва на най-късият ден - и с всеки изминат ден слънцето ще се появява все по-рано и ще си отива все по-късно...
онова, което е сигурно -
че нощта няма да става все по-голяма, че няма да настъпи вечната нощ, че Земята не е забравила да започне поредният ход към пролетта,
онова, което е сигурно -
че пъпките по дряна са живи, а пък другите пъпки спят и чакат;
онова, което е сигурно -
че бъдникът - ооогромният и дебел пън, който донесох от село - вече догаря в камината - не вярвах, че ще изгори целият - но - само пепел е останала от него - и сега само последното въгленче догаря - и цигарата, която сега пуша си запалих от него - и то, последното въгленче - след малко в пепел ще се превърне - и цялата бъдникова пепел ще я използвам по предназначение...
Та -
онова, което е сигурно -
че денят от днес ще става все по-голям и все по-слънчев - та до Еньовден - а до тогава вий знаете какво ще се случва...
а това е достатъчно основание, ей - сега, както сте си пред кюмпютъра, докато кюмюра в кюмбето се разгаря и докато кюнците пак почервенеят -
та ей сега -
както си държите мишката -
да направите следното -
да маркирате всичките си лоши файлове и лоши неща, които са ви - са ни - се случвали - докато нощта е ставала все по-дълга - и като ги маркирате - да треснете ЕНТЕР-а - или с мишката да щракнете ДЕЛИЙТ-а,
а след това - не забравяйте -
отворете кошчето - и ако ги видите пак тези лоши неща там - пак ги хванете с мишката - и пак щракнете ДЕЛИЙТ-а, а ако кюмпютъра ви попита - "Ар ю шуър ту уонт ту делийт диз итемс ?", пак щракнете яростно "ЙЕС!" - отпратете ги в небитието тези бад итемс...
След това - запалете пак цигара - и рестартирайте... новите, все по-големи дни - пак започват...
Добро ви утро - лябезни дами и господа... и да знаете - подарявам пепел от бъдник, изгорял докрай... по малко, разбира се, за да има за повече... гарантирана пепел, измама няма...
прост селянин, ама много прост ви казвам !
| |
|
има ги всичките, целия народ от приказките...но те се появяват тогава, когато гориш някой бъдник, за да се позатоплят край огънчето ти и да изпушат по една лула с теб.
| |
|
като казвам, че ти си навсякъде - то е в най-положителний смисъл... значи - и ти си някъде край бъдника... ама пък и той - цяла нощ горя - и не угасна - изгоря целия... на добро било...
| |
|
..аз също не ги знам тия работи.
Всъщност, нямам и камина, да не говорим за бъдник. Имам газова печка с мъничко огънче в нея. И цигарата не мога да си запаля от него- решетката е доста гъста, така че използвам запалка.
Всичко останало обаче е така както си го написал. Изпълних и заръката ти относно действията с мишката, включително цигарата и рестарта.
Макар, че е следващото..нека утрото пак е добро
И наистина не бих отказал мъничка част от пепелта..
Не прави на друг това, което не искаш да правят на теб
| |
|
както има всички онези вечни неща които може да ги има само в мислите и мечтите ни .. или .. ще преразглеждаме смисъла на думата "има" ? Затворете очи .. ослушайте се ... неее не идва влак споко .. ослушайте се .. точно тези звънчета .. тези кристални среднощни коледни проблясъци са началото на новия ден .. на новата година .. на новата пролет .. на .. всичко всичко хубаво което ни чака .. затворете очи .. мислете само за онези ваши си работи които правят едно топло чувство някъде дълбоко .. Честита Коледа .. не знам чие рождество е но новото и неповторимото е пред нас ..
Прави каквото искаш и не пречи на другите да правят същото
| |
|
туй дето си свършил с мишката е добре... а после можеш и една каминка да си спретнеш - моята е в хола, не е голяма, ама гори пущината, яде ги дървата като странджанско прасе - жълъдите... па и без каминка - едно огънче напролет, сред природата, сред приятно обкръжение... ех...
| |
|
човек като затвори очи - по-добре чува..., че и даже - по-добре вижда...
| |
Тема
|
Когато
[re: ceлянинът]
|
|
Автор | pибka (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.12.01 14:31 |
|
земята се пробужда, ледове се топят, скали се рушат и се сгромолясват стенейки в бездната. Реките се втурват бързи и яростни, помитат подсилени дървета по пътя си. Трева показва връхчета измежду последните преспи сняг, искрейки мокра на фона на бледото немощно слънце. Минзухарите разтриват уморено очи, натежали от възрастта си и се приготвят за последната слънчева усмивка, която ще ги погали преди да заспят. Тогава детски глъч оглася дворовете и радостно чуруликане простора. Тогава искам да живея!
| |
|
...шест ПиСи-та са под моя власт,
с мишки шест я свърших аз,
шест рестарта бяха отразени,
с шест цигари плътно подкрепени...
Въпросът с камината засега мисля да го поотложа. Идеята с пролетното огънче сред природата обаче, доста ми допадна. И тъй като все пак съм новаков...да попитам, индивидуално ли трябва да каня тия, дето ще ме обкръжат, или е достатъчно тук по Боримечковски да (викна де) и то обкръжаването само ще започне?
Не прави на друг това, което не искаш да правят на теб
| |
Тема
|
Re: Всъщност..
[re: нoвakoв]
|
|
Автор |
millo (вече не знае) |
Публикувано | 26.12.01 14:47 |
|
Опитаи първо да викнеш!!!!!!!  
Веселието се обръща в печал, ако се застоиш пред него по дълго време.
| |
|
|
|
|