Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:25 13.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема истината за Човеканови  
Автор Хейли ()
Публикувано22.06.00 10:02

"-Аз съм най-големият фен на човечеството. -Кой си те,какво си? -Имам много имена.... -Сатаната? -Викай ми татко!Аз мога да създавам условията и предпоставките,конците си ги дърпаш самият ти" Любовта се оказва единственото божествено в човека,единственото с което злото си струва да се бори.И когато"сам дръпнеш конците си"така,че да я загубиш,когато сам позволиш любовта да си отиде,вече не си човек,а син на сатаната,негово продължение,негова същност. "Ти можеше да я спасиш,дадох ти този шанс,но какво ми отговори,помниш ли?Каза:Страхувам се,че ако направя тази жертва за нея,тя ще се оправи,но аз ще я намразя.Свободната воля е опасна,но за щастие е като пеперудите-докоснеш ли крилата й,вече не може да лети." Любовта е божественото и ако я има,тя може да надживее смърта.Смъртта-да,но не и Сатаната!

Тема истината за Човеканови [re: Хейли]  
Автор Molly ()
Публикувано22.06.00 10:35

Даа ... Не , май трябва още малко да помисля , сложно е ...

Автор Pixel ()
Публикувано22.06.00 21:53

Обратното на Любовта е Страхът. Любовта е Бог, Страхът е Сатаната. Най-свещеното право, което е дадено на човека е правото на избор....... Всичко звучи толкова просто и мело-романтично, а в реалния свят се получава сложно и битово-прозаично. Защо е така? Защо в нашия свят съществува понятието "вяра" и "религия", след като този свят е материален и детерминистичен? " How could a chance universe have produced creatures whose mere dreams are so much stronger, better, subtler than itself? ... Do fish complain of the sea for being wet? Or if they did, would the fact itself strongly suggest that they had not always been, or would not always be, purely aquatic creatures? If you are really a product of a materialistic universe, how is it that you don't feel at home there? " C.S. Lewis " The world is not a prison-house but a kind of spiritual kindergarten where millions of bewildered infants are trying to spell God with the wrong blocks. " Edwin Arlington Robinson

Тема истината за Човеканови [re: Pixel]  
Автор Хейли ()
Публикувано23.06.00 10:56

Мили,Pixel ти си доста интересен,но трудно те разбирам понякога.Звучиш толкова отчаяно,че ми късаш сърцето.Моля те,вземи се в ръце!Направи нещо беумно.Убий страха!Аз ще бъда твоята ифд и ще ти подам меча!Аз самата съм с разбито сърце и очаквах някакъв светъл лъч,надежда за ...Боже мой,за какво ли,вече не се и надявам!Май и аз имам нужда от един рицар на име Някой,който да убие моят Страх!

Автор Готвача ()
Публикувано23.06.00 11:24

Сигурно знаеш кой е този рицар и къде се намира. Ако ли още се колебаеш - просто застани пред огледалото. Защо ти е разбито сърцето? Ама че глупав въпрос. Прочети книгата на Исус - син Сирахов - чети я бавно и се наслаждавай. На мен ми помогна , е, да си призная - вече бях позакърпил сърцето си/. Много ми се иска да ти кажа нещо мило и полезно, но мозъкът ми е някакво пихтиеобразно пресечено суфле и единственото което може да формулира са отчаяни писъци за нуждата от почивка. За мен, разбира се. Я опитай, ако можеш да си го позволиш. Почивай и заради мен. В края на август , ако е рекъл Бог, и аз ще се присъединя за 2-3дни. С добропожелания!

Тема истината за Човека [re: Хейли]  
Автор Pixel ()
Публикувано23.06.00 18:49

Съжалявам че съм звучал отчаяно . Може би това е моето неволно фоново звучене. Все пак темата беше "истината за Човека", която е много интересна и безкрайна. Кои сме, Защо сме, Откъде идем, Накъде отиваме. Дарвин се опита да обясни нашата физическа същност, Религията - духовната. Но поне според мен истината е доста по различна и сложна. Затова обичам да слушам всякакви гледни точки. Благодаря ти Хейли за Меча и за това, че носиш душа-камбана. Но какво да направя с него, освен да раня нечие друго сърце. Бих предпочел Прозрението, защото как да убиеш страха ако не го познаваш и как да обичаш истински, ако не си се страхувал истински..

Автор Джейн ()
Публикувано23.06.00 23:05

човекът е мъгла и обещание. разкъсван между вечната си душа и тленното си тяло. все търсещ нещо отвъд и стигащ до грубата материя. изпълнен с низост и страсти, а искащ светлина и чистота

Тема Страх и любов.....?!нови [re: Pixel]  
Автор Хейли ()
Публикувано26.06.00 08:44

.....две несъвместими неща.Страх-егоистично,подло.ЛЮБОВ-чисто и красиво!Не виждам допирни точки!Единсвеният "страх"е загубата на любимия.Ти от какво се страхуваш?

Тема истината за Човеканови [re: Готвача]  
Автор Хейли ()
Публикувано26.06.00 08:55

Готвачо,думите ти са утеха за мен.Благодаря ти!Прав си ,за това,че трябва да не чакам рицаря Някой,а да се боря сама.Но ми е трудно да се правя на силна,защото съвсем не съм такава.Сега чета"Капитан Михалес"-нещо съвсем различно от това което ми препоръча.Действува ми добре-отвлича ме в свят като приказка-силни,истински неща-живота такъв какъвто го искам.Само,че имам усещането ,че тичам към хоризонта с протегната ръка,а той се отдалечава......Мечти!

Тема Kasandzakisнови [re: Хейли]  
Автор Evda ()
Публикувано26.06.00 10:54

rasbira se, idealisira edin iskljutzitelno surov i truden jivot. To e vse edno da tzezesh "Jelesnijat svetilnik" i da govorisch, tze tam nestata sa istinski. Istinski sa, ama sastoto sa svedeni samo do njakolkoto osnovni - i kolektivnata borba sa otzeljavane. A nie slava bogu jiveem v dosta po- spokoen svjat..Toest imame drugi problemi.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.