| 

| 

| 
                   Тема
                    | 
                     трябва да ремонтирам скоростна кутия
 | 

|  
| Автор | 
Psychoiho (kozirog) |  
| Публикувано | 07.06.06 13:36 |  
             |  
           | 

мондео'94, 2 литра бензин

кутията клопа на празен ход, тресе на първа и задна, било първичния вал на слух, но разбирасе трябва да се отвори. Ремонта си е наложителен

Въпроса ми е : къде мога да намеря сервиз в който ще се наемат да ми отворят кутията, да я ремонтират ако може или да сменят със втора ръка.
 трябва ми сервиз със "комплексно" обслужване, където да оставя колата, те да я отворят и от там нататък да се преборят с ремонта и резервните части. Нямам никакво свободно време да обикалям симеон и моргите сам, да не говорим че не разбирам и не разполагам със втора кола.
  you bring light in...

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: трябва да ремонтирам скоростна кутия 
[re: Psychoiho]
 | 

|  
| Автор | 
Overclock (Sierra 1,8TD) |  
| Публикувано | 09.06.06 15:25 |  
             |  
           | 

Повечето Фордове над 200-250000км имат този проблем със скоростната кутия.Това тракане на празен ход е от паразитната ос, а тресенето няма нищо общо с тази ос.Идва от притискателния диск, които или е крив, или е ОРИГИНАЛДЪ.Направи си хубаво сметка дали е за ремонт или не те пързалят.С тракаща ос можеш да минеш още 500 000км и скоростите да са си ОК.Един познат смени 4бр. здрави амортесьора на Golf 3, защото така му казали

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: трябва да ремонтирам скоростна кутия 
[re: Overclock]
 | 

|  
| Автор | 
Pagerist (жаден) |  
| Публикувано | 15.11.06 13:57 |  
             |  
           | 

Може ли някой да ме упъти и мен.
 Баща ми има Ескорт комби Джиа 1,8 16В, със сменен съединител преди около 15,000 км. 
 Още преди смяната на съединителя имаше затруднена работа на задната скорост - включва се без проблеми, но самоволно изключва и трябва да се държи силно лоста, за да може да се направи някоя маневра, от скоростната кутия се чува едно виене/стържене, когато изпусне предавката.
 Сега баща ми се оплаква, че има някакви звуци при включване на 5-та
 От някакъв сервиз са му казали - монтаж/демонтаж на ск-кутия - 160 лв и каквото излезе, отделно.
 Какво ще ме посъветвате?

|   |  
  |   

|  
 |   
 |