Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:18 05.11.25 
Автомобили
   >> Ford
*Кратък преглед

Тема Ескорт '89 Д не пали - за 1. път...:(нови  
Автор peter11 (непознат )
Публикувано17.01.06 19:45

Здравейте,
имам следния проблем. Говорим за Ескорт 1.6 Д '89 година. Въпреки, че всеки би казал, че е нормално старата печка да не запали зимата ми се случва за 1. път...Винаги съм палел и при -15 -20 градуса без проблем. Но от вчера върти на празно и не иска..не съм сменял подгряващи свещи откакто съм го взел - близо 3 години...някакви идеи от какво друго може да е и как да разбера дали подгрявашите свещи са заминали.
Само да допълня, че не съм сипвал друга нафта през последните 2 седмици и не ми изглежда нормално дни наред да пали дори при по-ниски температури от раз и изведнъж да няма никой...
Мерси предварително

Редактирано от peter11 на 17.01.06 19:47.

Тема Re: Ескорт '89 Д не пали - за 1. път...:(нови [re: peter11]  
Автор basket12 (непознат )
Публикувано18.01.06 16:05

Съжалявам колега ,но и аз съм със подобен проблемМотора ми е 1,8 ,сипал съм "алпийски" дизел ,а свещите съм ги проверявал в началото на зимата.Миналата зима имах проблем ,но в "супер дизел" регулираха помпата и всичко беше наредСега при продължителните минусови температури отново паля трудно и то чак по обед и то не винагиДайте съвет за проверен сервиз за диагностика на дюзите и налягането в цилиндрите!

Тема Re: Ескорт '89 Д не пали - за 1. път...:( [re: peter11]  
Автор bilder4o (оборотен)
Публикувано23.01.06 04:45

Колега виж си първо свещите и ако някоя е думнала сменяй и 4-те.
А изкарва ли през ауспуха пушек докато въртиш или нищо?
Ако е нищо да не се е смръзнала нафтата или филтъра да се е затлачил.
Гори ли ти масло?Провери си и въздушния филтър.Кажи и там при него омаслено ли е и колко.Духа ли през пръчката.
Правил ли си реглаж на дюзите?
Абе 101 неща може да са.
Ако си някъде окло Ст.Град обади се на 0896468753 имам много части за 1.6Д.
Ще се радвам да помогна с каквото мога.

Сос ма караш майчинко....

Автор peter11 (непознат )
Публикувано23.01.06 19:38

Оказаха се подгряващи свещи. Оказа се, че досега не бяха сменяни...16 години не е зле:)
Смених ги 4-те и сега пали от раз.
Благодаря за отговорите

Автор bilder4o (оборотен)
Публикувано24.01.06 16:09

Абе колега това 16г.сигурно ли е?
Ти ме уби направо.
Той и баща ми кара с един акумулатор 11г.

Сос ма караш майчинко....

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.