|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  ПРОБЛЕМ! Ходова част на Ескорт.   |  |  | Автор | SlMPLl () |  | Публикувано | 10.10.05 10:27 |  |  | 

Ескорт 92, 1,8, 16V
 Имам такъв проблем:
 при десен завой се чува отчетливо равномерно боботене, като при крива гума. Също ако натисна спирачката при висока скорост и движение направо се усеща на волана учестено вибриране. Когато oбера луфта на волана това вибриране изчезва. Ходих преди време на сервиз, но не откриха нищо по ходовата част. Ще отида пак да ми погледнат колата преди зимата, но ми се искаше да мога да насоча вниманието на майстора с нещо по-конкретно от горните обяснения. Някакви идеи?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: ПРОБЛЕМ! Ходова част на Ескорт.  [re: SlMPLl] |  |  | Автор | Щ-3O4  (Щука) |  | Публикувано | 10.10.05 10:39 |  |  | 

Я провери дали болтовете на колелото са затегнати добре :-)
 И накладките как се движат.
 Може да вдигнеш на крик и да разклатиш гумата-лагер или шарнир.
 Може и от изкривен спирачен диск да е, ама дано не е

|  |  |  
             |  |  | 

Колега,
 имах същия проблем. При мен беше преден ляв лагер, но беше по-разбит и боботеше и при движение направо. След като един "майстор" ми го смени боботенето спря, но се появи слабо виене, от неправилно слагане ли, от некачествен лагер ли...
 Но в един сервиз ми казаха, че виенето идвало от скоростната кутия, а не от лагера. Но съм 99.9% сигурен, че е от лагера, защото преди да се разбие първия всичко беше ОК.

Та изводът ми е, че ми е, че първо, в сервиза май не "уцелиха", и второ, боботенето е от лагера.

Успех!

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: ПРОБЛЕМ! Ходова част на Ескорт.  [re: SlMPLl] |  |  | Автор | mcYotce (непознат) |  | Публикувано | 16.10.05 18:04 |  |  | 

Не знам какво точно разбираш под "боботене", на мен при навит волан и завой ми се чуваше едно тракане като от кречетало, оказа се, че се е скъсал маншона на карето и съответно карето е заминало.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: ПРОБЛЕМ! Ходова част на Ескорт.  [re: mcYotce] |  |  | Автор | Ludmil () |  | Публикувано | 18.10.05 01:53 |  |  | 

Ако това буботене е постоянно и не се появява при определена скоросто, според мен е от лагера на колелото.

Ford Fiesta 1.1 92г.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: ПРОБЛЕМ! Ходова част на Ескорт.  [re: SlMPLl] |  |  | Автор | SlMPLl () |  | Публикувано | 24.10.05 12:57 |  |  | 

Ходих на майстор. Боботенето се оказа от счупен лагер на предно дясно колело.
 Вибрациите на волана обаче останаха. Забелязах, че се появяват когато натисна спирачка при скорост около 100 км/ч. Ще търся от какво може да са.

|  |  |  
             |  |  | 

И при мен се получи същото. Аз си мислех, че лагерът не е бил сложен като хората или не е бил качествен, докато в един сервиз ми казаха, че е от скоростната кутия, но ми омръзна да се занимавам с него
   Ако имаш "открития" по въпроса пиши!

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: ПРОБЛЕМ! Ходова част на Ескорт.  [re: SlMPLl] |  |  | Автор | basket12 (непознат
) |  | Публикувано | 26.10.05 16:19 |  |  | 

Прочетох всичко написано по темата и искам да споделя своя проблем и докъде съм стигнал.При мен също има виене при десен завой ,но при спускане и по инерция.Когато включа на скорост изчезва
  Дадох за рециклиране четирите карета в сервиз някъде при зоологическата градина но ефекта беше нулев  Преди това друг майстор беше сменил лагера.Моля за мнение за рециклирането и цитирания сервиз. 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: ПРОБЛЕМ! Ходова част на Ескорт.  [re: basket12] |  |  | Автор | Peter_CLX (pojken) |  | Публикувано | 26.10.05 23:08 |  |  | 

За сервиза и за самото рециклиране не мога да кажа нещо определено (не си споменал за кой точно сервиз става дума, около зоопарка - малко общо казано). Обаче ми се струва че проблема с виенето е по-скоро някъде вътре в трансмисията, главното предаване. Вероятно има някакъв луфт в диференциала.

Ford autos sind besser als ihr Renommee

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: ПРОБЛЕМ! Ходова част на Ескорт.  [re: SlMPLl] |  |  | Автор | SlMPLl () |  | Публикувано | 31.10.05 22:04 |  |  | 

Баси кошника, сега пък му изчезнаха задните светлини и осветлението на таблото. Проверих всички бушони под волана, но явно не е от тях. Леко почвам да се дразня!!! Какво може да е?

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички) |   | 
 |