|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Зимъска
|
|
Автор |
legato (Mr.NoOne) |
Публикувано | 20.10.05 10:37 |
|
Здравейте, имам няколко въпроса относно зимната подръжка на колата:
1. Колко време чакате колата си след като запалите сутрин преди да тръгнете? Някъде бях чел, че няма нужда да се чака, а веднага да се тръгва, защото така двигателят ще достигне до нормалната си температура. И все пак? И как я карате, докато още е студена - на малки обороти и ниска скорост, или може на малки обороти, но на 4та скорост да речем.
2. Трябва да сложа антифриз. В момента имам само вода. купих си и 3 литра от МП, което се разрежда 1:1 с вода. Как да източа част от водата (или направо всичката?) като не се вижда пробка на радиатора? (става дума за Мондео 94)
3. Всякакви други "зимни" съвети.
Благодаря
| |
|
1. Чака се докато изключи автоматичният смукач :-) и оборотите паднат. Не се тръгва веднага защото това е температурен шок за двигателя, а и смазването е никакво. А за зимната подготовка и тук всяка година сме писали, може да се разтърсиш :-)
2. Източва се чрез разкачане на водното съединение долу на радиатора. После се надява отново с нова скоба и се пълни.
| |
Тема
|
сканирано от инструкции
[re: legato]
|
|
Автор |
la4o (FORD USER) |
Публикувано | 21.10.05 10:51 |
|
Многократно сме коментирали първия ти въпрос. Има хиляди теории по въпроса... затова за пореден път се порових в книжката на моето мондео.
ето какво пише там по въпроса за ефективно загряване и нисък разход:
Според мен също е по-правилно да тръгнеш веднага. По този начин всичко достига по-бързо до необходимата работна температура. Естественно през времето, в което това се случва, казано на жаргон, не трябва да я злобиш :)
Оставям на теб да прецениш :)
Поздрави,
la4o
Ford Mondeo - 1,8 16V
| |
Тема
|
Re: сканирано от инструкции
[re: la4o]
|
|
Автор |
legato (Mr.NoOne) |
Публикувано | 21.10.05 11:23 |
|
Мдам прав си....като измина 2 км и температурата вече си е в нормалните граници. Естествено бавничко, грижливо и с любов 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Щ-3O4 (Щука) |
Публикувано | 21.10.05 11:42 |
|
А още по-бързо ще загрее, и то още на първия километър, с газ до дупка и максимални обороти :-)
| |
Тема
|
[re: la4o]
|
|
Автор |
Щ-3O4 (Щука) |
Публикувано | 21.10.05 11:47 |
|
Доста труд си положил за този си постинг, благодарности! :-))
Прав си, въпрос на лично отношение към двигателя на автомобила.
| |
Тема
|
Re: Зимъска
|
|
Автор |
lcoM (непознат
) |
Публикувано | 21.10.05 12:35 |
|
Аз по принцип си тръгвам почти веднага и за около 2-5 мин. колата влиза в температурен режим - естествено без много натискане - 4-та, 5-та с 2500 оборота.
Ако си си сменил водата с антифриз кажи какъв размер скоба да взема защото и на мен ми предстои. И още как да предпазвам прозорците от замръзване, че първите 5 км. карам като кон с капаци, и как да сменя течността за пръскалките със зимна - да я изпръскам всичката през дюзите или има и по лесен начин?
А сетих се и още нещо - като посна духането да е към предното стъкло - не ми духа в огледалата, като гу пусна на полужение да духа отпред и отгоре - духа в огледалата но не ми духа в предното стъкло - има ли компромисен вариант?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
RlFRAF () |
Публикувано | 21.10.05 14:24 |
|
Колеги и друг път съм се чудел, живея на 2 км от работа и по прицип ако не изчакам малко преди да тръгна, температурата влиза в нормален режим точно когато пристигам. По този начин изминавам 90 км на месец до работа и обратно а общо правя около 500, т.е. 20% от пробега ми е със студен двигател. Дали не трябва да взема някави профилактични мерки? Благодаря предварително.
Между другото, тая инструкция дали се намира някъде?
Mondeo '97 2.0Редактирано от RlFRAF на 21.10.05 14:28.
| |
Тема
|
[re: Щ-3O4]
|
|
Автор |
Ceдмия (засега) |
Публикувано | 21.10.05 18:12 |
|
Максимални или оптимални ? 
=====
| |
Тема
|
Re: Зимъска
[re: Щ-3O4]
|
|
Автор |
legato (Mr.NoOne) |
Публикувано | 21.10.05 21:59 |
|
А може ли да ми опишете как става обезвъздушаването след като съм налял антифриз?
Утре мисля да лежа под колата
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|