|
|
|
Тема
|
Нагревател задно стъкло при Фиеста
|
|
| Автор |
Ludmil () |
| Публикувано | 18.10.05 01:39 |
|
|
Интересува ме могат ли да се поправят някои от лентите на нагреватела на задното стъкло на Фиестата. По средата са ми прекаснали 2 ленти и предпоследната най-отдолу т.е. общо 3 неработят. Но тези 2 в средата особенно създават неудобство. Като ги гледам ми се вижда, че не са между стъклото, а като че ли са от вътрешната страна.
Някакви идеи какво може да се направи ?
Ford Fiesta 1.1 92г.
| |
|
Тема
|
Re: Нагревател задно стъкло при Фиеста
[re: Ludmil]
|
|
| Автор |
Dikata (непознат
) |
| Публикувано | 18.10.05 05:46 |
|
|
Зачистваш краищата при прекасването и с поялника много запояваш жичка. Ако не се застояваш много стаклото ще издаржи. Не знам колко но знаеш че е яко.
Това е начина

| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
SlMPLl () |
| Публикувано | 18.10.05 09:36 |
|
|
Тва с поялника ми се вижда доста рискован вариант.
Има такива токопроводими лепила специално за такива случаи. Не са от най-евтините, но пък решават проблема и са прозрачни.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Pagerist (жаден) |
| Публикувано | 21.10.05 14:24 |
|
|
За токопроводящите лепила - има два-три вида - на Локтайт е кафяво, беше около 20 лева, 2 грама. На Бизон е 3 грама, около 28 лева, сребърно. В КОНРАД продават токопроводящо лепило за ремонт на платки, сребърно, 2 грама, 13 лева. С такова лепило съм си поправил 6 ленти на опела и 4-5 на голфа на едно другарче. Няколко зими вече няма проблем.
Най-добре се съберете 3-4 човека, ще ви излезе без пари почти. Работата е за 10-20 минути на кола.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Dikata (Dimiter) |
| Публикувано | 25.10.05 18:10 |
|
|
Давай с пойлника. Иска само да го пипнеш за секунда. Там са тънки жичките. Няма да заваряваш я
-----------------
Dikata
-----------------
| |
|
|
|
|