Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:26 13.07.25 
Автомобили
   >> Ford
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Покупка на Ford Fiestaнови  
Автор batdin (непознат )
Публикувано17.09.05 19:43

Здравейте,
Вече ми писна да карам един трошлив,макар и красив Голф2,чиято "здравина" се оказа крайно надценена.Затова си търся нещо с подобни габарити и ми харесва това,което съм чувал за фиестите.
И така,попаднах на следната обява:
Форд Фиеста 1.3i,ал.джанти,93г,150000км,4 врати за 3000 лева.
Знам,че тук има хора с доста опит и лични впечатления,които бих помолил да ми отговорят на някои въпроси:

1.Нормална ли е такава цена за ЗДРАВ Форд Фиеста с посочените характеристики?
2.Тези двигатели моно или пълен инжекцион са?
3.Има ли някакви характерни дефекти на тези коли,на които да обърна внимание?
4.Струва ли си да търся кола по автокъщи,или да се насоча към частни обяви?
5.Колко е ресурса на този двигател преди основен ремонт?Средно,разбира се.

Тема Re: По въпрос №1...нови [re: batdin]  
Автор Peter_CLX (pojken)
Публикувано17.09.05 19:52

А цената включва ли и платено ДДС (или както разговорно му казват мито)? Въпросът е особено уместен ако колата е нов внос.

Ford autos sind besser als ihr Renommee

Редактирано от Peter_CLX на 17.09.05 19:53.

Тема Re: По въпрос №1...нови [re: Peter_CLX]  
Автор batdin (непознат )
Публикувано17.09.05 20:12

Да,говорим за крайна цена.

Тема Re: Покупка на Ford Fiesta [re: batdin]  
Автор GlN (погромист)
Публикувано19.09.05 11:36

> 1.Нормална ли е такава цена за ЗДРАВ Форд Фиеста с посочените характеристики?
Ми малко е мъничка. Ама трябва да го провериш за себе си може и късмет да извадиш...

> 2.Тези двигатели моно или пълен инжекцион са?
Моно.

> 3.Има ли някакви характерни дефекти на тези коли,на които да обърна внимание?
Износване на разпределителния вал (долен), оттам затруднен до невъзможен реглаж тракането на клапаните.

> 4.Струва ли си да търся кола по автокъщи,или да се насоча към частни обяви?
Хмм.

> 5.Колко е ресурса на този двигател преди основен ремонт?Средно,разбира се.
Ми толкова някъде предполагам (~150К), айде и малко отгоре.

Тема Re: Покупка на Ford Fiestaнови [re: batdin]  
Автор ancora (непознат )
Публикувано21.09.05 15:23

Здравей,
Сестра ми кара такава Фиеста, но е с мотор 1.1i
Понеже имам наблюдения от колата мога да ти отговоря донякъде на твоите въпроси.

1.Нормална ли е такава цена за ЗДРАВ Форд Фиеста с посочените характеристики?
- Мисля, че е напълно нормална, дори можеш да я свалиш малко.

2.Тези двигатели моно или пълен инжекцион са?
-Моноинжекцион

3.Има ли някакви характерни дефекти на тези коли,на които да обърна внимание?
- Слабо място е карето на кормилната рейка. Води до затягане въртенето на волана, но не е фатално. Като цяло са здрави автомобили и ремонтите са лесни.
4.Струва ли си да търся кола по автокъщи,или да се насоча към частни обяви?
-От автокъща би могъл да си вземеш нов внос, може би малко по-скъпо,а от обява най-често колата е регистрирана и карана вече по нашите разбити "Европейски" пътища.
5.Колко е ресурса на този двигател преди основен ремонт?Средно,разбира се.
-Това е относително. На сестра ми е на 230 000 км. и се държи както и когато я купи на 140 000.

Успех!

Тема Re: Покупка на Ford Fiestaнови [re: ancora]  
Автор fiesta xr 2i (непознат )
Публикувано21.09.05 18:02

според мене цената е много аз взех fiesta xr2 1.6 110 коня и я взех за 3500 отли4но състояние бе6е сега след 40 000 има единственна забележка като е студен двигателя предърпва и има някакъв те4 от скоростната кутия които ме притеснява и тия дни 6те посетя сервиз.според мене няма да сажалява6 особенно като усети6 110 коня на това купе голяма тръпка е а служебната ми е фиеста 1.1 просто куцо магаре

Тема Re: Покупка на Ford Fiestaнови [re: batdin]  
Автор dodo_pv (непознат)
Публикувано27.09.05 22:50

Ако от голфа не си доволен, форда ще е последното нещо, което би ти харесало. Карам ескорт от 1997, купен нов от "Mото Пфое" , зъболекарката ми кара такъв като тоя, който мислиш да купиш и знам добре какво пиша. Приятелски съвет- виж нещо друго, каквото и да е.

Тема Re: Покупка на Ford Fiestaнови [re: dodo_pv]  
Автор DigiPro ()
Публикувано28.09.05 18:32

Аз също смених Голф 2 1,6 с Фиеста 1,1. Супер доволен съм от Фиестата. Идеалния градски автомобил. Карам си я на бензин. Разхода няма нищо общо с този на голфа който лапаше по 10/100 бензин. Маневреността на Фиестата е по добра. Комфорта за градски условия е същия като на Голфа. Частите и ремонтите на Фиестата са ефтини.
Всеки сам си решава какво да кара, но мойта следваща кола дори да не е Фиеста, ще бъде пак Форд.

Ford Fiesta 1,1i, 91г.

Тема Re: Покупка на Ford Fiestaнови [re: DigiPro]  
Автор J6B (непознат)
Публикувано29.09.05 10:17

Мммм да и аз давам едно рамо за Фиестата,аз карам 1.3i и се кефя много имам и газ и като заредя за 20 лева и караш и караш,забравяш кога си сложил,преди карах семеен Пасат 2000 кубика,115 коня с разход 11-12-13 газ сега се родих с форда наполовина но все пак различен клас коли,мога да кажа че фиестата вози по добре от голфа със сигурност,частите са на кантар може би,за моята въз.филтър е 8 лева{Filtron},като цяло съм доволен от колата,само тракането на клапаните ми е гадно но мисля,че с по хубаво масло ще се намали малко шума,абе не е болка за умиране и без туй при мен се усеща само когато е студена,като загрее понамалява тракането а в движение над 50-60 не се усеща нищо в купето.....

Тема Re: Покупка на Ford Fiestaнови [re: ancora]  
Автор fiesta 1.6i (непознат)
Публикувано04.10.05 17:04

Ами аз съм отскоро във форума, ама по въпроса за цените се светнах при обикалянето за прословутия 1,6 zetec на фиестата.

1. на въпрос 1: май е малко височка, щото за тия пари можеш да си вземеш нов внос 1,4 моноинжекция, а за малко отгоре и дизел 1,8 (въпреки, че според мен точно този дизел май е тежичък за предното окачване на фиестата и може да правиш често предницата) Но все пак ако е наистина в добро техн. състояние, цената май е добра:))
2. На въпрос 5: то така или иначе ресурса на всичките двигатели в класа на фиестата е 150к (по данни на производителите), така че каквото изкара повече все е кяр. Ама имам приятел с такава фиеста на повече от 270к и си работи нормално.
4. На въпрос 4: ами ancora го е написал много добре, няма какво да се добави. Всичко е въпрос на личен избор.

Айде успех и да почерпиш!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.