|
Тема
|
Компресор на климатик
|
|
Автор |
TheAnimal (приятел) |
Публикувано | 13.07.05 17:35 |
|
Здравейте,
Имам мондео 94. Ходих в Импас56 да ми видят климатика - той си работи, но така профилактично. Та казаха ми че ми е прекалено шумен компресора. Трябва да го сменя ... Ако не го сменя може да се счупи и тогава оставям на пътя щото водна помпа и оше сума ти неща били на същия ремък. Дали е верно ? Че нов компресор струва майка си и баща си :(
| |
Тема
|
Re: Компресор на климатик
[re: TheAnimal]
|
|
Автор |
Щ-3O4 (Щука) |
Публикувано | 13.07.05 17:46 |
|
Би трябвало може би да поискаш първо да ти проверят фреона и да долеят. В доливката има и масло за компресора, пък после да чуеш как работи. Иначе по принцип са прави-не се знае по време на работа на климатика ако блокира компресора какво първо ще стане: Ще се счупи съединителя, или ще се скъса ремъка. Ти най добре си купи още един ремък, но по-къс-колкото да обслужва помпата и генератора (без климатика) За зор-заман. Важното е помпата и генератора да работят. А при мен помпата не се задвижва от ремъка на генератора и климатика. Сиерра.
Редактирано от Щ-3O4 на 13.07.05 17:48.
| |
Тема
|
[re: Щ-3O4]
|
|
Автор |
TheAnimal (приятел) |
Публикувано | 13.07.05 17:49 |
|
Ами те ми доляха фреон - източиха и пак наляха. Казаха че са сложили и масло но шума не е намалял ...
| |
|
Ако се счупи компресора, няма да скъса ремъка.
На Мондеото климатика автоматично изключва при падане на налягането на фреона. Това е направено при ниско ниво на фреона да не се повреди компресора, но мисля, че и втвоя случай (дано не ти се случва) ще свърши работа.
Ако работех в Импас бих ти препоръчал да смениш и дехидрататора и касетофона на тъща ти! 
Много е хубаво, нищо да не правиш и след това да си починеш. Исп.нар. поговорка
| |
Тема
|
[re: Mircha]
|
|
Автор |
Щ-3O4 (Щука) |
Публикувано | 14.07.05 12:22 |
|
Кое налягане? Ниското или високото?
Блокировката за която говориш, мисля че е аварийна-в случай на скъсване на тръба или радиатора, компресора да не остане без охлаждане. А не следи самата работа на компресора-дали работи нормално или не.
При всички случай не е на добре силно тракащ компресор. А какво ще стане ако блокира...да чукам на дърво :-)
| |
Тема
|
[re: Щ-3O4]
|
|
Автор |
dodo_pv (непознат) |
Публикувано | 14.07.05 20:43 |
|
Електромагнитният съединител не включва компресора при спад на ниското налягане. Не е задългхително непременно да изтече фреона, за да блокира компресора. Ако го направи, куса вала, а колата си продългхава погхиво-посдраво. Няма проблем с ремъка. А и елмагнитния съединител е оръжмерен по-слабо от ремъка.
Редактирано от Щ-3O4 на 14.07.05 20:46.
| |
|
|
|
|